Samsung T5 Portable SSD Review: krachtpatser in zakformaat

Inhoudsopgave:

Samsung T5 Portable SSD Review: krachtpatser in zakformaat
Samsung T5 Portable SSD Review: krachtpatser in zakformaat
Anonim

Bottom Line

De T5 Portable SSD van Samsung is gemakkelijk aan te bevelen aan elke maker van inhoud of fotograaf die op zoek is naar een compacte externe solid-state schijf die geen enkele moeite kost.

Samsung T5 draagbare SSD

Image
Image

We hebben de Samsung T5 Portable SSD gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je op zoek bent naar opslagoplossingen voor je bestanden, denk je misschien hoe groter, hoe beter. Samsung's T5 Portable SSD zal van gedachten veranderen. Deze lichtgewicht solid-state drive is het vervolg op de populaire T3 SSD van het bedrijf, met een aantal tweaks die het gemakkelijk maken om onderweg snelle bestandsoverdrachten uit te voeren. We hebben de T5 getest om erachter te komen voor wie dit apparaat het meest geschikt is.

Image
Image

Ontwerp: Slank en licht

De T5 is een bescheiden apparaat van 2,3 x 3 inch (HW) en past gemakkelijk in je achterzak. Hij is ongeveer half zo groot als de meeste smartphones, waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Eerlijk gezegd konden we niet helemaal geloven hoe klein het was toen we het uitpakten. Met een gewicht van slechts 1,6 gram is het een lichtgewicht schijf die er redelijk bescheiden uitziet. Het is zeker ontworpen voor de reizende maker in plaats van iemand die vanuit huis werkt.

Hij is ongeveer half zo groot als de meeste smartphones, waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Met gebogen randen en een lichtblauwe kleur kanaliseert de T5 de esthetiek van een iPod uit het midden van de jaren 2000, die een beetje verouderd aanvoelt. Het is niet het mooiste apparaat, maar het ziet er beter uit dan de meeste andere harde schijven die we hebben getest. Door zijn kleine vorm merk je er meestal niets van. Het is ook schokbestendig, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u het laat vallen. De beperkte garantie van drie jaar is in lijn met de rest van de branche.

Poorten: enkelvoudige USB-C, compatibele kabels

Er is een enkele poort op de T5 SSD, één USB-C 3.1 Gen 2-poort. Wat briljant is, is dat Samsung zowel een USB-A- als een USB-C-kabel in de doos verpakt die u kunt gebruiken. Dit betekent dat het kan worden aangesloten op een groot aantal apparaten, van smartphones tot laptops en de meeste dingen daartussenin.

Image
Image

Configuratieproces: Plug-and-play met ingebouwde codering

Na het uitpakken van de T5 hoef je alleen maar de kabel te nemen die bij je past en deze op je apparaat aan te sluiten. Stel, als je een MacBook of een iPad Pro hebt, ben je op zoek naar de USB-C-kabel. Voor de meeste andere apparaten moet USB-A aan uw behoeften voldoen. Het is volledig plug-and-play en vereist geen voorafgaande configuratie om aan de slag te gaan. Vergeleken met andere externe harde schijven die een externe voeding nodig hebben om te gebruiken, is de T5 veel gemakkelijker te vervoeren, of je hem nu thuis of onderweg gebruikt.

Een optioneel onderdeel van de installatie is het gebruik van de ingebouwde coderingssoftware om uw bestanden te beveiligen. U kunt een stukje software installeren dat bekend staat als de Samsung Portable SSD-software om uw apparaat te versleutelen met 256-bits AES via een wachtwoord. Dit is allemaal heel eenvoudig en de software is al op het apparaat zelf geïnstalleerd. Klik eenvoudig op het pictogram zodra u het hebt aangesloten en het verschijnt in uw Bestandsbeheer. Stel een wachtwoord in dat u niet vergeet en u kunt aan de slag.

Prestaties: razendsnelle lees-/schrijfsnelheden

De T5 is een draagbare SSD, wat betekent dat bestandsoverdrachten veel sneller zijn dan uw standaard harde schijf. De afweging zit in de opslagcapaciteit. De T5 is compact en razendsnel, maar opslag kost meestal meer. Ons testmodel had 500 GB, wat niet de beste is als je aan gigantische 4K-videoprojecten of andere veeleisende taken werkt. U kunt de capaciteit echter upgraden naar 1 of 2 TB, voor een overeenkomstige prijsverhoging als u het echt nodig heeft.

De T5 is een draagbare SSD, wat betekent dat bestandsoverdrachten veel sneller zijn dan uw standaard harde schijf.

De vermelde overdrachtssnelheid van de T5 is 540 MB/s, wat Samsung beweert 4,9 keer sneller te zijn dan vergelijkbare harde schijven vanwege de solid-state architectuur. Onze tests waren niet ver naast het doel, CrystalDiskMark-benchmarktests brachten de leessnelheid van de T5 op maar liefst 434,8 MB/s en de schrijfsnelheid op 433,1 MB/s. In een andere test hebben we getimed hoe lang het duurde om 2 GB aan bestanden over te zetten met behulp van de T5. De krachtpatser in zakformaat van Samsung slaagde erin in 8 seconden, twee keer zo snel als de harde schijven die we hebben getest.

Prijs: hogere snelheid, hogere kosten

Voor $ 129,99 (adviesprijs) is de T5 meer dan het dubbele van de prijs van de 1TB My Passport van Western Digital. Het verschil zit hem in de architectuur. Een solid-state schijf zoals de T5 zal altijd sneller zijn dan een harde schijf zoals de My Passport, maar uiteindelijk betaal je een hogere prijs voor de snelheid.

Concurrentie: sneller dan de rest, maar minder opslagruimte

Zoals eerder vermeld, is de T5 sneller dan al zijn rivalen op de harde schijf. Voor een directe vergelijking haalde de My Passport een respectabele leessnelheid van 135,8 Mb/s en een schrijfsnelheid van 122,1 Mb/s in CrystalDiskMark. Solide, maar verbleekt in vergelijking met de snelheden van de T5 tot 540 Mb/s.

Het hele punt van het kopen van een draagbare harde schijf is om bestanden snel en veilig over te zetten. Als je het soort persoon bent dat een hekel heeft aan wachten tot bestanden worden overgedragen, kun je de overdrachtssnelheid praktisch verviervoudigen door de T5 op te halen boven andere goedkopere harde schijven. De hogere kosten zijn onaangenaam, maar de tijd die u bespaart, kan de moeite waard zijn.

Voor $ 99 kom je misschien in de verleiding door de Seagate Backup Plus, die een veel aantrekkelijker formaat van 4 TB heeft, maar nogmaals, het kan de Samsung T5 niet raken als het gaat om vormfactor en lees-/schrijfsnelheid.

Onverslaanbare snelheid en draagbaarheid

Samsung's T5 Portable SSD is de beste in zijn klasse voor lees-/schrijfsnelheden, beveiliging en vormfactor. Je kunt hem overal mee naartoe nemen in je achterzak en biedt ondanks de ietwat hoge prijs veel waar voor je geld.

Specs

  • Productnaam T5 Draagbare SSD
  • Product Merk Samsung
  • UPC 887276226316
  • Prijs $129,99
  • Productafmetingen 2,3 x 0,4 x 3 inch.
  • Opslag 500 GB
  • Connectiviteitsopties USB-C & A
  • Garantie Drie jaar beperkt
  • Waterdicht Nee
  • Poorten USB-C

Aanbevolen: