Auto GPS-navigatie met de iPad Mini

Inhoudsopgave:

Auto GPS-navigatie met de iPad Mini
Auto GPS-navigatie met de iPad Mini
Anonim

Zodra de Apple iPad Mini werd aangekondigd, realiseerden we ons dat dit een ideaal apparaat zou kunnen zijn voor GPS-navigatie in de auto en andere doeleinden, en we wilden het graag op de weg testen. Aanzienlijk kleiner, lichter en dunner dan de full-size iPad (die naar onze mening te omvangrijk is om handig in een auto te monteren), zag de mini eruit als een geweldige reisgenoot en navigatieapparaat.

Image
Image

De iPad monteren

De Mini leek een voor de hand liggende keuze voor gebruik in de auto, maar hoe monteer je hem? We hebben goede ervaringen gehad met iOttie-bevestigingen en hoesjes voor smartphones, dus we hebben ons in het aanbod van het bedrijf verdiept om de iOttie Easy Grip Universal Dashboard Mount te vinden. We hebben gekozen voor de iOttie vanwege zijn slanke uiterlijk (sommige dashboardbevestigingen, vooral voor tablets, zien er vreselijk uit), de verstelbaarheid en het zuigbevestigingssysteem. De iOttie maakt gebruik van een schijf die zeer stevig aan een dashboard of voorruit hecht, dankzij een kleverige laag die zich aanpast aan een gestructureerd oppervlak. Een kleverige schijf met zeer stevige zuigkracht wordt aan de schijf bevestigd, voor een solide bevestiging die nooit loskwam in onze testritten.

Met de iOttie kunt u een iPad Mini vooraan en in het midden op het dashboard plaatsen, volledig onder de zichtlijn van de voorruit. U kunt het ook op de voorruit monteren, maar zorg ervoor dat u het zo plaatst dat het de belangrijkste zichtlijnen niet verduistert. De montagebeugel van de iOttie past zich aan het volledige assortiment tablets op de markt aan, inclusief de Mini, tot full-size modellen. De gekartelde, met de hand afstelbare ringen van de houder kunnen een beetje uitdagend zijn om vast te pakken en vast te zetten, maar ze houden goed vast als ze eenmaal zijn geplaatst waar u ze wilt hebben. De iOttie presteerde over het algemeen goed als een iPad Mini-montage.

GPS-Een iPad Mini inschakelen

We hebben getest met een Mini met alleen Wi-Fi, maar dat weerhield ons er niet van om de iPad van GPS te voorzien en er gegevens op te krijgen terwijl we onderweg waren. We gebruikten een aftermarket Bad Elf GPS met Apple Lightning-connector. De Bad Elf werkte prima, legde snel een sterk GPS-signaal vast en hield het vast. Om onderweg gegevens naar de iPad Mini te krijgen, hebben we deze gekoppeld aan onze iPhone, en dat werkte ook prima.

U kunt de GPS-add-on vermijden en die zijn ontworpen om het meeste uit het iPad-scherm te halen.

We hebben voor MotionX gekozen vanwege de redelijke prijs en een vol menusysteem dat het meeste uit het ruimere scherm van de iPad ha alt. MotionX-functies omvatten spraakgestuurde turn-by-turn; re altime verkeersdetectie en -vermijding; visuele rijstrookassistentie; live kompas (een mooie, grote); Apple Contacts app-integratie; iTunes-integratie; en een parkeerplekmarkering.

Onderweg werkte de hele installatie zoals verwacht, met de luxe van kaarten op groot scherm en app-bediening, en al onze muziek on-demand met Apple Music. In combinatie met de iOttie-houder ziet het hele pakket er goed uit in een auto, en door de iPad Mini GPS op deze manier aan het werk te zetten, voelt het geraffineerd en edgy aan. Het enige nadeel is dat de Mini zoveel functies heeft dat het afleidend kan zijn in een auto, dus zorg ervoor dat je je activiteiten tijdens het rijden beperkt tot navigatie en de geïntegreerde muziekbediening. Vraag een passagier om iets anders te doen.

Aanbevolen: