Preview gebruiken: de geheime afbeeldingseditor van de Mac

Inhoudsopgave:

Preview gebruiken: de geheime afbeeldingseditor van de Mac
Preview gebruiken: de geheime afbeeldingseditor van de Mac
Anonim

Je hebt het misschien alleen gebruikt om pdf's te openen en afbeeldingen te bekijken, maar Apple's Preview-app kan zoveel meer, het is zelfs een handig hulpmiddel voor veel algemene beeldbewerkings- en exporttaken. Mac-gebruikers met elementaire beeldbewerkingsbehoeften die de tijd nemen om te leren hoe ze Preview moeten gebruiken, hoeven misschien nooit te investeren in een ander beeldbewerkingsprogramma (maar als ze dat wel doen, is er Pixelmator). Hier leert u wat de tools in Voorvertoning kunnen doen en hoe u de software kunt gebruiken voor verschillende nuttige taken voor beeldmanipulatie:

Je leert hoe je:

  • Formaat van een afbeelding wijzigen
  • Een afbeelding bijsnijden
  • Maak een bestand vanaf het klembord
  • Achtergronditems uit een afbeelding verwijderen
  • Combineer twee afbeeldingen
  • Ga terug in de tijd
  • Selecteer een onregelmatig object
  • Wat is selectie omkeren?
  • Een kleurenafbeelding converteren naar zwart-wit
  • Begrijp het gereedschap Kleur aanpassen van het voorbeeld
  • Voeg een tekstballon toe aan een afbeelding
  • Exporteer een afbeelding in verschillende bestandsformaten
  • Batch afbeeldingen converteren

Wat is voorbeeld?

Image
Image

Je vindt Preview in je map Programma's.

Het zou je kunnen interesseren om te ontdekken dat de software ouder is dan het besturingssysteem in de huidige Macs. Preview was onderdeel van het NeXTSTEP-besturingssysteem dat de basis werd van wat we nu macOS noemen. Als onderdeel van NeXT werden PostScript- en TIFF-bestanden weergegeven en afgedrukt. Apple begon een reeks handige bewerkingstools in Preview te weven toen het in 2007 Mac OS X Leopard lanceerde.

We zullen meer uitleggen over de tools die je in Voorvertoning vindt voordat we enkele manieren uitleggen waarop je de software kunt gebruiken om een reeks veelvoorkomende beeldbewerkingstaken uit te voeren.

Welke afbeeldingsindelingen ondersteunt preview?

Preview is compatibel met verschillende afbeeldingsformaten:

  • PDF
  • JPEG (en JPEG-2000)
  • TIFF
  • PNG
  • OpenEXR

Het exporteert ook items in andere afbeeldingsindelingen - tik gewoon op Option wanneer u een afbeelding exporteert en kies het afbeeldingstype om te zien wat die indelingen zijn.

Hier is een goed Macworld-artikel waarin de verschillen tussen afbeeldingsindelingen worden uitgelegd.

Wat zijn de verschillende tools in Preview?

Wanneer u een afbeelding of PDF opent in Voorvertoning, ziet u een reeks pictogrammen op de toepassingsbalk.

Van links naar rechts omvat de standaardset:

  • Besturingselementen in de zijbalk: hiermee kunt u de zijbalk gebruiken en erin navigeren, wat handig kan zijn als u door een PDF met meerdere pagina's werkt.
  • Vergrotingspictogrammen: met twee vergrootglaspictogrammen kunt u in- en uitzoomen op het beeld. (Je kunt hiervoor ook Command Minus of Command Plus gebruiken.
  • Share-knop: hiermee kunt u de huidige afbeelding op verschillende manieren delen.
  • Markeren: dit vervolgkeuzemenu wordt actief wanneer u een PDF opent met een tekstinvoerbalk. Het primaire gebruik is om een handtekening in PDF-documenten in te voegen.
  • Roteren: tik hierop om een afbeelding te draaien. (Hint: houd de optieknop ingedrukt wanneer u de knop Draaien gebruikt om in de tegenovergestelde richting te draaien).
  • Markup-werkbalk: dit opent een reeks hulpmiddelen die u kunt gebruiken om uw afbeeldingen te bewerken en te exporteren, we zullen hieronder uitleggen wat elk van deze doet.
  • Zoeken: hiermee kunt u tekst in een PDF doorzoeken.

Wat zijn de verschillende markeringshulpmiddelen in Preview?

Preview heeft twee verschillende Markup-werkbalken, één voor het werken met en bewerken van PDF's, de andere voor afbeeldingen. U vindt hulpmiddelen voor tekst, het maken van vormen, annotaties, kleuraanpassingen en meer.

Van links naar rechts omvat de standaardset:

  • Tekstselectie: wanneer u met een PDF werkt, bevindt zich uiterst links een hulpmiddel voor tekstselectie. Deze tool is hier niet beschikbaar als je met afbeeldingen werkt.
  • Het selectiegereedschap: Hiermee kunt u kiezen om een item te selecteren met een rechthoekig of een elliptisch gereedschap. Het biedt ook Lasso- en Smart Lasso-selectietools, waarover hieronder meer. Bij het werken met een PDF wordt dit een rechthoekig selectiegereedschap.
  • Instant Alpha: voor sommige afbeeldingstypen kunt u deze tool gebruiken om automatisch de achtergrond of andere objecten in een afbeelding te selecteren. Klik gewoon op het gebied dat u wilt selecteren en sleep uw cursor. Hoe meer u de cursor sleept, hoe meer van de afbeelding rood wordt gemarkeerd om aan te geven dat u deze hebt geselecteerd. Druk op delete om dit deel van de afbeelding transparant te maken of tik op Command+C om uw selectie te kopiëren en deze beschikbaar te maken in het klembord.
  • Vormgereedschap: u kunt rechthoeken, sterren en andere vormen toevoegen. Er is ook een loephulpmiddel dat u kunt gebruiken om een deel van uw afbeelding te vergroten, sleep gewoon de groene hendel om de vergroting te verkleinen of de blauwe hendel om de vergroting te vergroten.
  • Sketch: schets vormen met deze tool. Als Voorvertoning een vorm herkent die u tekent, zal het die vorm kiezen. Op Macs met een Force Touch-touchpad verschijnt een tweede Draw-tool. Dit is krachtgevoelig en laat je dikkere vormen tekenen als reactie op de druk van je aanraking.
  • Tekst: tik op dit vak om tekst in te voeren en sleep de tekst naar de gewenste plaats. U kunt het lettertype, de grootte en de kleur bewerken met het gereedschap Tekststijl rechts van deze laag van de werkbalk.
  • Sign: Met deze tool kunt u documenten ondertekenen indien mogelijk in het document dat u gebruikt.
  • Opmerking of kleur aanpassen: wanneer u met PDF's werkt, verschijnt hier een hulpmiddel waarmee u notities aan documenten kunt toevoegen. Als u met afbeeldingen werkt, is het gereedschap Kleur aanpassen beschikbaar in deze positie. Kleur aanpassen bevat schuifregelaars voor belichting, contrast, hooglichten, schaduwen, verzadiging, kleurtemperatuur, tint, sepia en scherpte.
  • Lijn: Wijzig de toegepaste lijndiktes met behulp van de gereedschappen van Voorvertoning hier.
  • Randkleuren: verander de kleur van eventuele vormranden die u met deze tool hebt toegepast.
  • Kleuren wijzigen: verander de kleur van elke vorminhoud met deze tool.
  • Lettertype: hier kunt u lettertypen, grootte, letterkleur, tekstlay-out wijzigen en vet, cursief of onderstrepen toepassen.

Nu je weet waar elk van deze tools voor is, moeten we enkele van de beeldbewerkingstaken onderzoeken die je kunt doen met Preview.

Het formaat van een afbeelding wijzigen

Een van de meest voorkomende taken voor iedereen die met afbeeldingen werkt, Preview is een capabel werkpaard.,

  1. Open de afbeelding waarvan je het formaat wilt wijzigen in Voorvertoning.
  2. Selecteer in de Menu-balk Tools en Adjust Size.
  3. Het deelvenster Formaat aanpassen bevat een reeks aangepaste instellingen en u kunt ook uw eigen afbeeldingsgrootte configureren in pixels, centimeters, millimeters, punten, procenten en inches.
  4. U selecteert deze in het vervolgkeuzemenu rechts van de afbeeldingsgrootte.
  5. Bij normaal gebruik wordt de afbeelding geschaald afhankelijk van de eerste wijziging die u aanbrengt, maar als u een afbeelding breder of langer wilt maken en niet wilt schalen, tikt u op het hangslotpictogram, waarmee u u wijzigt deze afmetingen handmatig.
  6. Als je het formaat van je afbeelding naar tevredenheid hebt aangepast, selecteer je OK.

Een afbeelding bijsnijden

Herinner je je die selectiehulpmiddelen in het Markup-menu? Hiermee kun je een specifiek deel van je afbeelding selecteren, zodat je de rest kunt bijsnijden.

  1. Selecteer gewoon een vorm (of tik en sleep de cursor over de afbeelding die u wilt bijsnijden).
  2. Plaats het op de juiste manier zodat de delen van de afbeelding die je leuk vindt worden geselecteerd.
  3. Selecteer de nieuwe Crop tool die nu beschikbaar zal zijn in het Markup menu rechts van de Lettertypen item.

Een bestand maken vanaf het klembord

Je kunt Voorvertoning en het klembord gebruiken om snel nieuwe afbeeldingen te maken. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld een afbeelding wilt maken op basis van een element van een grotere afbeelding. Volg deze stappen om dit snel te doen:

  1. Open een afbeelding en selecteer deze, of open een afbeelding en selecteer een deel ervan.
  2. In Menu > Bewerken, kies kopiëren, of Command+ C.
  3. Nu in het Preview Menu kies File > New From Clipboard.
  4. Er wordt een nieuw venster geopend met de afbeelding die u hebt gekopieerd. Nu kunt u verdere bewerkingen uitvoeren, het formaat van de afbeelding wijzigen of deze in verschillende afbeeldingsindelingen opslaan.

Achtergronditems van een afbeelding verwijderen

Je kunt Voorvertoning ook gebruiken om eenvoudige beeldbewerkingstaken uit te voeren, waaronder het verwijderen van ongewenste achtergronden met de Instant Alpha-tool.

  1. Open de afbeelding waarvan je de achtergrond wilt verwijderen en selecteer Instant Alpha.
  2. Selecteer en houd vast in het gebied van de afbeelding dat u wilt verwijderen
  3. Houd uw muis ingedrukt en verplaats de aanwijzer een beetje. Je zou een rode overlay moeten zien verschijnen, blijf bewegen totdat het gebied dat je wilt verwijderen is geselecteerd
  4. Als u begint met het selecteren van afbeeldingselementen die u wilt behouden, beweegt u de aanwijzer langzaam in de tegenovergestelde richting om dat element te deselecteren.
  5. Als je het gebied hebt geselecteerd dat je wilt verwijderen, tik je op Verwijderen.
  6. Misschien moet je dit proces herhalen om alles te verwijderen waar je vanaf wilt.

Hoe twee afbeeldingen te combineren

Stel je voor dat je een foto hebt van een groter object dat je op een nieuwe achtergrond zou willen plaatsen. Met Voorvertoning kunt u een eenvoudige afbeeldingsbewerking zoals deze uitvoeren.

  • Open beide afbeeldingen in Preview (je kunt ze allebei in één venster openen als je ze allebei selecteert en ze vervolgens opent).
  • Selecteer de afbeelding waarvan je het grote object wilt nemen en gebruik de Instant Alpha tool om de achtergrond te verwijderen die je niet langer nodig hebt, zoals hierboven beschreven.
  • Tik nu op Command-A (Alles selecteren) en tik vervolgens op Command-C (Kopiëren).
  • Ga nu naar de afbeelding waarin u dit object wilt plakken en typ Command-V (Plakken).

De afbeelding wordt bovenop de door jou gekozen achtergrondafbeelding geplakt. Afhankelijk van de werkelijke afmetingen van beide afbeeldingen, moet u mogelijk het formaat van uw geplakte item wijzigen. U doet dit door de blauwe schakelaars voor het aanpassen van de grootte aan te passen die rond het geplakte item verschijnen.

Ga terug in de tijd

Preview heeft een fantastische tool waarmee je door je afbeeldingsbewerkingen kunt navigeren. Alsof je teruggaat in de tijd, toont het je alle wijzigingen die je in een afbeelding hebt aangebracht in een Time Machine-achtige carrouselweergave. Het is ook ongelooflijk eenvoudig te gebruiken.

  1. Open je afbeelding.
  2. In Menu > File moet u Revert To en Browse All Versions. kiezen

De helderheid van het scherm wordt minder en je ziet alle opgeslagen versies van je afbeelding.

Bottom Line

Preview's Smart Lasso is de go-to tool als je een onregelmatig gevormd object wilt selecteren. Selecteer gewoon het gereedschap en traceer zorgvuldig rond het object dat u wilt selecteren en Preview zal zijn best doen om het juiste deel van de afbeelding te selecteren. Je kunt dit gebruiken om items te verwijderen of om ze te kopiëren voor gebruik in andere afbeeldingen.

Wat is selectie omkeren?

Als je het bewerkingsmenu van Voorvertoning verkent, ben je misschien de opdracht Selectie omkeren tegengekomen. Dit is waar het voor is:

  1. Maak een afbeelding en gebruik een van de selectiegereedschappen om een gebied van die afbeelding te selecteren.
  2. Kies nu Selectie omkeren in de Menu balk, je zult zien dat de items die nu geselecteerd niet eerder geselecteerd.

Dit is een handig hulpmiddel als u een complex object wilt selecteren dat tegen een minder complexe achtergrond is geplaatst, omdat u de slimme lasso kunt gebruiken om die achtergrond te selecteren en vervolgens Selectie omkeren gebruiken om nauwkeurig te selecteren het complexe item. Het kan u zoveel tijd besparen in tegenstelling tot het moeizaam gebruik van de Lasso-tool om het item te selecteren.

Een kleurenafbeelding converteren naar zwart-wit

U kunt een afbeelding eenvoudig naar zwart-wit converteren met Preview.

  1. Open de afbeelding en start de Kleur aanpassen tool.
  2. Schuif Verzadiging helemaal naar links om alle kleuren uit de afbeelding te verwijderen.
  3. Nu kun je de Belichting, Contrast, Hooglichten, Schaduwen en Niveaus aanpassen om te zien of je het algehele uiterlijk kunt verbeteren van deze afbeelding.
  4. Als de resultaten je niet bevallen, selecteer je gewoon Reset All om de afbeelding terug te brengen naar de oorspronkelijke staat.

Maak kennis met het gereedschap Kleur aanpassen van Voorbeeld

Kleur aanpassen is verre van het meest geavanceerde hulpmiddel voor kleuraanpassing op elk platform, maar het kan je helpen een afbeelding aan te passen om er veel beter uit te zien.

Het bevat aanpassingsschuifregelaars voor belichting, contrast, hooglichten, schaduwen, verzadiging, kleurtemperatuur, tint, sepia en scherpte. Het bevat ook een histogram met drie actieve schuifregelaars die u kunt gebruiken om de kleurbalans aan te passen.

Het is oké om te experimenteren – je ziet niet alleen een live voorbeeld van de wijzigingen terwijl je ze toepast, maar als je de afbeelding verprutst, kun je de afbeelding terugzetten in de oorspronkelijke staat door op Alles resetten te tikkenom het terug te brengen naar zijn oorspronkelijke staat.

Met de tool Belichting kun je foto's snel verbeteren, terwijl de tools Tint en Sepia je kunnen helpen een ouderwets ogend beeld te creëren.

Je kunt deze hulpmiddelen ook gebruiken om het witpunt in je afbeelding aan te passen. Om dit te doen, tikt u gewoon op het pipetgereedschap pipetpictogram (het staat gewoon bij het woord Tint) en klikt u vervolgens op een neutraal grijs of wit gebied van uw afbeelding.

Een tekstballon toevoegen

Je kunt aan elke afbeelding een tekstballon toevoegen.

  1. Selecteer de Vormen knop en kies de vorm van de tekstballon.
  2. U wijzigt de dikte van de tekstballonlijnen met het gereedschap Line.
  3. U wijzigt de kleur van de rand met behulp van het hulpmiddel voor randkleuren
  4. En verander de vulkleur van de tekstballon met behulp van het kleurengereedschap.
  5. Zodra je de bubbel naar tevredenheid hebt gemaakt, tik je op het tekstpictogram en er verschijnt een tekstveld op je afbeelding. Typ de woorden die u wilt zien en verplaats ze zodat ze in de tekstballon passen. U past het uiterlijk van het lettertype aan in het Fonts menu.

Een afbeelding exporteren in verschillende bestandsindelingen

We noemden de veelzijdigheid van Preview met meerdere afbeeldingsformaten. Het mooie is dat de applicatie niet alleen afbeeldingen in al deze formaten kan openen, maar ook afbeeldingen ertussen kan verschuiven, dit is heel eenvoudig:

  1. Open de afbeelding die u wilt exporteren, voer eventuele bewerkingen voor het bewerken van afbeeldingen uit en kies Menu > Bestand > Exporteren.
  2. Het Save dialoogvenster zal verschijnen: zoek naar het Format item, een vervolgkeuzelijst die alle momenteel actieve formaten bevat, selecteer degene waarin u uw afbeelding wilt opslaan.

Preview begrijpt meer beeldformaten dan je in die lijst zult zien. Om deze te verkennen, houdt u gewoon de Option-toets ingedrukt wanneer u op het item in de vervolgkeuzelijst klikt.

Hoe afbeeldingen in batch te converteren

U kunt Preview gebruiken om meerdere afbeeldingen batchgewijs om te zetten in een nieuw afbeeldingsformaat.

  1. Selecteer gewoon alle afbeeldingen in Finder en sleep ze naar het Preview-pictogram in uw Dock. Er wordt een voorbeeldvenster geopend met alle afbeeldingen als voorbeeld (sic) in de linkerzijbalk.
  2. Selecteer nu de zijbalk en kies Select All uit het Menu.
  3. Met al deze afbeeldingen nu geselecteerd, open Bestand > Geselecteerde afbeeldingen exporteren. in de Menu-balk. (Als je alleen het woord ‘Exporteren’ ziet staan, heb je niet alle afbeeldingen geselecteerd.
  4. Kies het gewenste beeldformaat in het Save dialoogvenster (zoals hierboven beschreven).

Aanbevolen: