Automatische mappen zijn het nieuwe geheime wapen van Dropbox

Inhoudsopgave:

Automatische mappen zijn het nieuwe geheime wapen van Dropbox
Automatische mappen zijn het nieuwe geheime wapen van Dropbox
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Dropbox kan nu automatisch bestanden verplaatsen, hernoemen en zelfs converteren.
  • Definieer gewoon de regels en zet items vervolgens in mappen.
  • Er zijn tal van andere krachtige tools om Dropbox te automatiseren.

Image
Image

Dropbox organiseert automatisch je mappen voor je, hernoemt, verplaatst en verta alt zelfs alles wat je daar neerzet.

Er zijn tal van manieren om de mappen in je Dropbox te automatiseren - het is tenslotte maar een map vol bestanden - maar een ingebouwde tool kan een paar voordelen bieden op het gebied van gemak, veiligheid en betrouwbaarheid. En je kunt nog steeds al die tools van derden gebruiken die je leuk vindt. Dus waarom zijn geautomatiseerde mappen zo'n geweldig idee en wat kunnen ze voor u doen?

"[Geautomatiseerde mappen zijn] een ongelooflijk gemakkelijke manier om elk soort groot project met meerdere bestanden en meerdere bijdragen te beheren", vertelde Devon Fata, CEO van webontwikkelaar Pixoul, via e-mail aan Lifewire. "Het opzetten van een goed organisatiesysteem dat voor iedereen werkt, is een constante strijd in elk soort projectmatig werk, en dit kan veel tijd besparen op die gebieden."

Het einde van de indiening

Mappen zijn vaak een puinhoop. We dumpen bestanden in een map om bijvoorbeeld onze desktops op te schonen, en vervolgens dumpen we enkele van die bestanden in een submap om de eerste map op te schonen. Stel je voor dat die bestanden zichzelf zouden kunnen organiseren.

Zelfs degenen onder ons die alles overzichtelijk houden, kunnen profiteren van automatisch archiveren. En met Dropbox wordt het binnenkort gemakkelijk. Je hoeft je automatiseringsregels maar één keer in te stellen, dan doet Dropbox al het werk.

Je kunt bijvoorbeeld een regel maken die je bestanden automatisch in mappen plaatst op basis van de datum. Zet een heleboel bestanden in je Dropbox en het maakt mappen voor januari, februari, enzovoort, en je bestanden erin. Toekomstige bestanden die aan de hoofdmap worden toegevoegd, worden automatisch naar deze submappen verplaatst. Het is ideaal om bijvoorbeeld bonnetjes voor uw belastingen te bewaren.

Dat is mooi en al behoorlijk krachtig, maar het wordt een stuk beter. Dropbox kan ook automatisch bestanden en foto's hernoemen, misschien op basis van de datum waarop ze zijn gemaakt/genomen. Het kan ook uw bestanden taggen en zelfs converteren naar andere formaten. U kunt bijvoorbeeld een map hebben die alles naar een PDF converteert of een map die automatisch zip-bestanden uitpakt.

Het leuke is dat deze acties worden geactiveerd door bestanden naar mappen te verplaatsen, wat op elk aangesloten apparaat kan worden gedaan.

Alternatieven

Dropbox-mapautomatisering komt uiteindelijk voor iedereen beschikbaar, maar wordt momenteel alleen uitgerold voor zakelijke klanten. Toch zijn er veel nog krachtigere opties om je Dropbox-mappen of andere mappen te automatiseren.

Er zijn twee hoofdcategorieën voor het automatiseren van mappen. Een daarvan is een webgebaseerde service zoals Zapier of IFTTT (If This Then That). De andere is een tool die lokaal op je computer draait, zoals de uitstekende Hazel voor de Mac. Dan zijn er meer diensten voor één doel, zoals Cloud Convert, die een Dropbox-map in de gaten houden en alles wat u toevoegt, converteren. Het is krachtig en gemakkelijk te gebruiken.

Image
Image

Het voordeel van een webgebaseerd hulpmiddel is dat het verbinding kan maken met andere webservices. IFTTT kan wat wilde dingen doen. U kunt bijvoorbeeld uw slimme gloeilamp rood laten knipperen elke keer dat er een nieuw artikel op Lifewire News wordt geplaatst. Zapier biedt nog diepere, hoewel veel complexere instellingen voor het instellen van automatiseringen die in je Gmail, Slack, Twitter, Trello en meer graven.

Het nadeel van deze online tools is dat je privégegevens je computer moeten verlaten voordat ze hun ding kunnen doen. Aan de andere kant bevinden veel van die gegevens zich sowieso al ergens in de cloud.

Lokaal

Als je echt serieus wilt worden over automatisering op je computer, zijn er veel tools. Op de Mac en iOS kun je de ingebouwde Shortcuts-app gebruiken, die wordt geleverd met een galerij met vooraf gemaakte automatiseringen. Sommige hiervan werken ook met Dropbox.

Probeer Hazel om mappen te automatiseren. Dit controleert mappen op nieuwe bestanden en handelt ernaar.

Eén Hazel-regel Ik gebruik horloges mijn bureaublad voor afbeeldingen. Het verkleint schermafbeeldingen tot 2.000 pixels breed, zodat ik ze kan gebruiken voor online artikelen zoals deze. Een andere regel neemt webp-afbeeldingen en verandert ze in JPG's. Ik heb ook een regel die nummers kopieert naar de app die voorheen bekend stond als iTunes.

Image
Image

Hazel biedt zijn eigen set ingebouwde acties, maar je kunt het ook gebruiken om snelkoppelingen, AppleScripts, Automator-acties uit te voeren en zelfs je eigen scripts te schrijven in de programmeertaal van je keuze. Deze modulariteit maakt het zowel uiterst eenvoudig om aan de slag te gaan, maar ook onbeperkt in zijn potentieel. En het kan natuurlijk op elke map in je Dropbox werken.

De nieuwe ingebouwde automatisering van Dropbox ziet er geweldig uit en dekt de basis, maar hopelijk wekt het ook interesse in krachtigere automatiseringen. Want wat heb je aan een computer als hij niet al het drukke werk voor je kan doen?

Aanbevolen: