Hoe pagina's in Word te verplaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe pagina's in Word te verplaatsen
Hoe pagina's in Word te verplaatsen
Anonim

Wat te weten

  • Koppen toevoegen aan elke pagina, selecteer vervolgens de tekst > Home > Kop 1. Ga dan naar de laatste regel van elke pagina pagina en klik op Insert > Page Break.
  • Open het navigatievenster en klik en sleep de koppen om de pagina's in de gewenste volgorde te verplaatsen.
  • Je kunt ook knippen en plakken gebruiken om pagina's te herschikken, maar het is veel vervelender.

Dit artikel bevat instructies voor het verplaatsen van pagina's in Microsoft Word 2019, 2016 en Office 365 met behulp van het navigatievenster en kopiëren en plakken.

Hoe het navigatiedeelvenster in te stellen om pagina's te herschikken

Microsoft Word ziet een document niet als een verzameling afzonderlijke pagina's maar als één lange pagina. Hierdoor kan het herschikken van Word-documenten ingewikkeld zijn. Een van de gemakkelijkere manieren om pagina's in Word te verplaatsen, is door het navigatievenster te gebruiken.

Om uw pagina's in het navigatiedeelvenster te herschikken, moet u een kop op elke pagina van uw document plaatsen met behulp van Microsoft Styles.

  1. Open het Microsoft Word-document dat u wilt herschikken. Maak bovenaan de eerste pagina een harde return door op Enter op het toetsenbord te drukken.

    Image
    Image
  2. Typ de informatie die u wilt gebruiken om elke pagina in het document aan te geven. In dit voorbeeld is die informatie Pagina [nummer].

    Image
    Image

    Je kunt elke tekst gebruiken die voor jou logisch is, omdat je deze later waarschijnlijk zult verwijderen, dus als je de voorkeur geeft aan koppen die relevant zijn voor de tekst op de pagina, gebruik die dan. Het enige dat u waarschijnlijk niet wilt doen, is exact dezelfde tekst op elke pagina gebruiken, omdat dat het moeilijk maakt om in het navigatievenster te zien welke pagina wat is als u dingen gaat herschikken.

  3. Selecteer vervolgens de tekst en klik op Home.

    Image
    Image
  4. In de Stijlen selector, selecteer Kop 1.

    Image
    Image
  5. Ga vervolgens naar de onderkant van de pagina en plaats uw cursor aan het einde van de laatste regel (of aan het einde van de laatste volledige zin) en klik op Insert.

    Image
    Image
  6. Selecteer op het lint Insert Page Break. Dit creëert een schone pagina die gemakkelijk kan worden verplaatst vanuit het navigatievenster.

    Image
    Image
  7. Herhaal dat proces voor elke pagina in uw document.

Hoe pagina's in Word te herschikken met het navigatiedeelvenster

Zodra al uw pagina's gereed zijn, kunt u ze in uw Word-document verplaatsen totdat ze in de door u gewenste volgorde staan.

  1. Als het nog niet open is, moet u het navigatievenster in uw document openen. Klik hiervoor op View.

    Image
    Image
  2. Op het View lint, zorg ervoor dat er een vinkje staat in het vakje naast Navigation Pane. Als dat niet het geval is, klikt u op de optie om deze te selecteren.

    Image
    Image
  3. Het navigatievenster zou aan de linkerkant van uw scherm moeten verschijnen. Daar kun je op een van de getoonde koppen klikken en slepen.
  4. Terwijl u een kop sleept, ziet u een donkerblauwe lijn onder elke kop terwijl u erlangs sleept. Als u de kop op dat punt loslaat, wordt deze verplaatst naar de locatie van de donkerblauwe lijn.

    Image
    Image
  5. Terwijl de pagina's worden verplaatst, wordt het document in het hoofdbewerkingsvenster ook verplaatst en wordt de tekst die u verplaatst (die de tekst van de hele pagina zou moeten zijn) gemarkeerd. U ziet ook de koppen in het Navigatievenster in de nieuwe volgorde.

    Image
    Image

Tips voor het wijzigen van de paginavolgorde met behulp van het navigatiedeelvenster

Pagina's verplaatsen in Word is gemakkelijk met het navigatievenster, zolang er koppen in het document zijn. Als u delen van een document wilt verplaatsen, kunt u dat net zo goed doen als er een kopstructuur in uw document is.

Als u bijvoorbeeld al een document met meerdere pagina's heeft waarin u koppen op niveau hebt gebruikt wanneer u het navigatievenster inschakelt, zal die structuur verschijnen. U kunt dan op de koppen klikken en slepen en alleen de tekst onder die kop wordt verplaatst.

Eén ding om in gedachten te houden is echter dat als u een sectie verplaatst die koppen op een lager niveau gebruikt, de koppen op het lagere niveau meebewegen met de kop op het hoogste niveau. Dus als je een sectie hebt met Kop 1, twee Kop 2's en een Kop 3, zullen de Kop 2's en Kop 3's meebewegen met de Kop 1.

Hoewel Microsoft Word een aantal zeer goed ontworpen stijlen heeft die meerdere niveaus van koppen bevatten, kunt u uw eigen stijlen maken met kopaanduidingen en die ook gebruiken.

Pagina's verplaatsen in Word met knip- en plakacties

Een andere manier waarop u pagina's in uw document kunt verplaatsen, is door de tekst van de ene naar de andere locatie te knippen en plakken. Om dit te doen, markeert u de tekst die u wilt verplaatsen, gebruikt u de sneltoets Ctrl + X om deze te knippen en verplaatst u vervolgens uw cursor naar de plaats waar u de tekst naartoe wilt verplaatsen in het document en gebruik de sneltoets Ctrl + V

Knippen en plakken in Word is een snelle manier om kleine hoeveelheden tekst door een document te verplaatsen, maar als u secties probeert te verplaatsen die pagina's lang zijn, is het gebruik van de kopstructuur en het navigatievenster veel sneller (en gemakkelijkere) manier om uw document te herschikken.

Aanbevolen: