Wat is E911 en hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

Wat is E911 en hoe werkt het?
Wat is E911 en hoe werkt het?
Anonim

Als je tijdens een noodgeval 112 belt, is het van vitaal belang dat de alarmcentrale van 112 weet waar de politie, brandweerwagen of ambulance naartoe moet. Verbeterde 911, of E911, is een functie die in smartphones is ingebouwd en die automatisch de GPS-locatie van de telefoon doorgeeft aan de coördinator. Lees meer over wat E911 is en hoe het werkt.

De informatie in dit artikel is van toepassing op alle mobiele telefoons die in de Verenigde Staten zijn vervaardigd.

Hoe E911-oproepen werken

GPS-locatie is van vitaal belang in situaties waarin de mobiele beller de locatie niet kan doorgeven. Verbeterde 911 is een proces dat automatisch plaatsvindt wanneer een 911-oproep wordt geplaatst vanaf een mobiel apparaat. Het vereist geen speciale inspanning of code van uw kant om toegang te krijgen tot de service.

Wanneer een E911-oproep wordt gedaan, wordt deze doorgestuurd naar een Public Safety Answering Point (PSAP), een callcenter dat wordt beheerd door de lokale overheid. PSAP-coördinatoren halen de naam en het factuuradres, het fysieke adres of (in het geval van een mobiele beller) de geografische coördinaten, zodat ze de hulpdiensten naar de juiste locatie kunnen leiden.

Image
Image

911 is het nummer voor noodgevallen in Noord-Amerika. Als je een ander land bezoekt, onthoud dan de juiste noodnummers voor die regio.

Hoe E911 evolueerde

Het Public Safety and Homeland Security Bureau, onder de Federal Trade Commission (FTC), is verantwoordelijk voor het verbeteren van de openbare veiligheid via Amerikaanse nationale communicatiesystemen voor noodgevallen, waaronder 911. Naarmate de communicatietechnologie blijft evolueren, zal de Amerikaanse 911 systeem heeft periodieke upgrades nodig om aan deze technologische vooruitgang te voldoen.

Toen bijvoorbeeld de eerste 911-oproep in 1968 werd gedaan, waren er geen mobiele telefoons. Alle telefoons waren gekoppeld aan een fysiek adres, waartoe de 911-coördinatoren toegang hadden via de gegevens van het telefoonbedrijf.

Vóór E911 ging een 911-oproep op een mobiel apparaat via de mobiele serviceprovider om verificatie te krijgen voordat de oproep naar een PSAP werd gerouteerd. De FCC vereist nu dat alle 911-oproepen rechtstreeks naar een PSAP moeten gaan. Deze oproepen moeten worden afgehandeld door een beschikbare telefoonprovider, zelfs als de mobiele telefoon geen deel uitmaakt van het netwerk van de provider.

Een specifiekere locatie krijgen via E911

Als een andere manier om de 911-service te verbeteren, verplichtte de FTC dat alle mobiele telefoonaanbieders meer nauwkeurigheid bieden aan PSAP's bij het lokaliseren van de locatie van een beller. De eerste fase, die in 1998 van kracht werd, vereiste dat alle mobiele providers het telefoonnummer van de oorspronkelijke oproep en de locatie van de signa altoren moesten identificeren, nauwkeurig binnen een mijl.

In 2001 vereiste de tweede fase van het programma dat mobiele providers een lengte- en breedtegraad (X/Y) verstrekken voor de locaties van 911-bellers. Deze locatiegegevens zijn toegankelijk via de GPS-chip op de mobiele telefoon, die alleen kan worden geactiveerd tijdens een 911-oproep. Deze E911-regels zijn van toepassing op alle draadloze licentiehouders, breedband Personal Communications Service (PCS)-licentiehouders en bepaalde Specialized Mobile Radio (SMR)-licentiehouders.

Beperkingen tot E911

Hoewel de X/Y-coördinaten coördinatoren kunnen helpen bij het vinden van uw geschatte locatie, zijn er beperkingen. Deze coördinaten zijn bijvoorbeeld niet handig als de oproep afkomstig is van een gebouw met meerdere verdiepingen. De Federal Communications Commission (FCC) vraagt nu dat vervoerders verticale coördinaten of een locatie op de Z-as verstrekken om nauwkeuriger te kunnen bepalen waar een beller zich bevindt.

E911 is misschien niet genoeg om 911-coördinatoren te helpen uw locatie snel te vinden in geval van nood. De nauwkeurigheidsnormen van de FCC variëren van 50 tot 300 meter, wat hulpverleners kostbare tijd kan kosten bij het vinden van u tijdens een noodgeval. Geef daarom zoveel mogelijk informatie aan de 911-coördinator.

Aanbevolen: