Wat zijn plug-ins en hoe werken ze?

Inhoudsopgave:

Wat zijn plug-ins en hoe werken ze?
Wat zijn plug-ins en hoe werken ze?
Anonim

Plug-ins zijn van oudsher een integraal onderdeel van computergebruik, surfen op het web en het maken van inhoud voor internet. En daarbij hebben ze een belangrijke rol gespeeld om ervoor te zorgen dat de basisfuncties van zelfs onze meest alledaagse online activiteiten goed en soepel werken, inclusief het bekijken van documenten, films kijken en meer. Hier is het overzicht van plug-ins en hoe ze werken.

Wat zijn plug-ins?

Plug-ins zijn software-toevoegingen waarmee computerprogramma's, apps en webbrowsers kunnen worden aangepast, evenals de inhoud die door websites wordt aangeboden. Hoewel plug-ins nog steeds worden gebruikt als add-ons om programma's en apps aan te passen, is hun gebruik in webbrowsers enigszins afgenomen, ten gunste van het gebruik van browserextensies.

Plug-ins zijn ook allemaal kleine add-ons die de inhoud die u als online maker publiceert, optimaliseren. Als contentconsument zijn zij de extra's waarmee u het internet op talloze manieren kunt ervaren, waaronder afbeeldingen, geluid, video's en animatie. Plug-ins helpen webpagina's en websites ook om meer te zijn dan alleen grote blokken tekst; er zijn plug-ins om uw blogberichten beter te laten ranken, om YouTube- en Vimeo-video's op uw website weer te geven, of zelfs om de lettertypen van uw website aan te passen.

Wat zijn goede plug-ins en waarom?

De eens veelgebruikte webbrowser-plug-ins zijn uit de gratie geraakt doordat populaire browsers ze niet langer ondersteunen en ze vervangen door browserextensies. Er zijn een paar plug-ins die nog steeds nuttig zijn bij dagelijks computergebruik en browsen.

Hier zijn een paar goede plug-ins om je gebruikerservaring aan te passen met surfen op het web, het maken van inhoud en met je favoriete apps en programma's:

  • Adobe Acrobat Reader: We worden tegenwoordig allemaal geacht pdf's te bekijken. Met deze plug-in kunt u die belangrijke documenten openen en bekijken.
  • Bukkit-plug-ins: voor degenen die van Minecraft houden, Bukkit-plug-ins zijn een soort plug-in die talloze manieren bieden om aan te passen hoe de sandbox-videogame kan worden gespeeld. Met deze plug-ins kun je dingen doen zoals meerdere werelden binnen je server, bepaalde regio's van je server beschermen om je creaties te beschermen, of zelfs kaarten van je werelden maken die in re altime worden bijgewerkt.
  • HP Print Service: Hiermee kunt u afdruktaken van een Android-apparaat naar een HP-printer sturen. Deze plug-in kan worden gedownload als een app uit de Google Play Store.
  • Samsung Print Service: hiermee kunt u afdrukken vanaf mobiele Samsung-apparaten en vanaf de meeste Android-apparaten. Met deze plug-in kunnen afdruktaken ook naar een groot aantal verschillende printers worden verzonden, waaronder: Brother, Canon, Dell, Lexmark, Sharp en Xerox. Je kunt dit ook downloaden van de Google Play Store.
  • WordPress-plug-ins: als je een blogger bent op WordPress, zijn deze plug-ins een geweldige manier om het uiterlijk en de inhoud van je website aan te passen.

De Adobe Flash Player wordt na december 2020 niet meer ondersteund.

Gemeenschappelijke plug-ins krijgen zoals Adobe Acrobat, Adobe Flash en plug-ins voor WordPress

Adobe Acrobat Reader en Adobe Flash Player zijn twee van de meest voorkomende browser-plug-ins waarmee we eenvoudige dingen kunnen doen, zoals video's bekijken en PDF-documenten bekijken. Ze worden zo vaak gebruikt dat ze in veel browsers en pc's al zijn geïntegreerd. Flash wordt echter niet langer ondersteund, dus het moet voorzichtig en spaarzaam worden gebruikt.

WordPress-plug-ins zijn voor degenen die hun eigen inhoud willen maken en ontwikkelen met behulp van een WordPress-website. Er zijn duizenden plug-ins waar WordPress-bloggers en website-eigenaren uit kunnen kiezen om het uiterlijk en de inhoud van hun websites aan te passen.

Als je deze plug-ins nog niet hebt, kun je ze als volgt vinden.

Download Adobe Acrobat Reader

Adobe Acrobat Reader is gratis te downloaden en te gebruiken. U kunt het downloaden van de Acrobat Reader-website. Met de gratis versie kunt u PDF-documenten bekijken, afdrukken, ondertekenen en annoteren.

Schakel Flash-plug-ins in

Met de Adobe Flash Player-plug-in kunnen we dingen als YouTube-video's bekijken en.swf-animaties en afbeeldingen bekijken.

Veel browsers worden al geleverd met Adobe Flash Player, dus het enige dat u hoeft te doen om er gebruik van te maken, is het inschakelen wanneer een website die u vertrouwt u daarom vraagt of de instellingen van uw browser aanpassen zodat het altijd is ingeschakeld /toegestaan. Hier leest u hoe u Adobe Flash Player in twee van de meest populaire browsers kunt inschakelen: Google Chrome en Microsoft Edge.

Adobe Flash Player inschakelen in Chrome

  1. Open Chrome en navigeer naar de gewenste website.
  2. Selecteer in de zoekbalk van Chrome, links van het webadres van de website, ofwel het Lock-pictogram of het Info-pictogram, dat is een kleine 'i' in het midden van een cirkel.

    Image
    Image
  3. Wanneer een menu verschijnt, selecteer Site-instellingen. Er wordt een nieuw browsertabblad geopend.

    Image
    Image
  4. Zoek de kop Flash.

    Image
    Image
  5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Allow om Flash in Google Chrome in te schakelen.

    Image
    Image

Adobe Flash Player inschakelen in Microsoft Edge

  1. Open Microsoft Edge.
  2. Selecteer het three-dots icoon in de uiterst rechtse hoek van het scherm. Er verschijnt een menu.

    Image
    Image
  3. Kies in het menu dat verschijnt Instellingen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Sitemachtigingen.

    Image
    Image
  5. Klik op de pijl naast Adobe Flash.

    Image
    Image
  6. Klik op de schakelaar naast Ask before running Flash naar on om Flash in te schakelen.

    Image
    Image
  7. Herstart Edge om uw wijzigingen door te voeren.

WordPress-plug-ins vinden

WordPress-plug-ins stellen bloggers en makers van inhoud in staat om zoveel meer te doen dan alleen tekstberichten publiceren; bloggers en website-eigenaren kunnen dingen toevoegen zoals fotogalerijen, video's en zelfs Instagram-feeds weergeven.

Image
Image

De meeste WordPress-plug-ins zijn alleen beschikbaar voor website-eigenaren die zich abonneren op het premium-abonnement op bedrijfsniveau van WordPress.

Er is een enorme verzameling WordPress-plug-ins op internet en een van de grootste doorzoekbare verzamelingen WordPress-plug-ins is de pagina WordPress.org Plugins.

Op de pagina Plug-ins kunnen WordPress-gebruikers door duizenden plug-ins bladeren die ze direct kunnen downloaden voor gebruik op hun eigen websites.

Enkele van de meest bekende WordPress-plug-ins zijn:

  • Akismet: elimineert spamachtige opmerkingen.
  • Jetpack: Helpt bij zoekmachineoptimalisatie en betrokkenheid van de gemeenschap.
  • Yoast SEO: een andere die ook helpt bij SEO.

Aanbevolen: