AllShare van Samsung is geëvolueerd naar SmartView: vereenvoudigde mediastreaming

Inhoudsopgave:

AllShare van Samsung is geëvolueerd naar SmartView: vereenvoudigde mediastreaming
AllShare van Samsung is geëvolueerd naar SmartView: vereenvoudigde mediastreaming
Anonim

Samsung AllShare (ook bekend als AllShare Play) was een van de eerste app-platforms die de mogelijkheid bood om media vanaf elke computer of andere apparaten op je tv af te spelen vanaf je smartphone of digitale camera. AllShare was een toegevoegde functie die beschikbaar was op bepaalde Samsung smart-tv's, Blu-ray disc-spelers, thuisbioscoopsystemen, Galaxy S mobiele telefoons, Galaxy Tab-tablets, laptops en bepaalde digitale camera's en camcorders. Het stelde andere apparaten, zoals tv's, pc's en mobiele apparaten in staat om foto's, video's en zelfs muziek onderling te openen en te delen, gestreamd via elke internetverbinding.

AllShare werkte met alle apparaten die op je internetrouter waren aangesloten. Als je onderweg was, kon je AllShare gebruiken met je mobiele apparaat via internet.

DLNA

De DLNA (Digital Living Network Alliance) is de technologieorganisatie die standaarden heeft gecreëerd voor aangesloten apparaten en streaming media door het hele huis. AllShare was een uitbreiding van DLNA-connectiviteit. Alle apparaten die het AllShare-platform gebruiken, waren DLNA-gecertificeerd in ten minste één categorie en sommige in meerdere categorieën.

Laten we eens kijken naar de voordelen die elk product ontleent aan de verschillende DLNA-certificeringen en hoe DLNA ervoor zorgt dat de AllShare-producten samenwerken.

Image
Image

Samsung Smart TV's

Samsung heeft AllShare in zijn smart-tv's opgenomen via twee mogelijkheden.

  • Digitale mediaspeler (DMP): Smart TV's kunnen media afspelen van computers, NAS-schijven en andere mediaservers op uw thuisnetwerk. U kunt toegang krijgen tot de media door naar het menu Media Share of AllShare van de tv te gaan en vervolgens de mediaserver en het foto-, film- of muziekbestand dat u wilt wilde spelen.
  • Digital media renderer (DMR): De tv verscheen in het menu van een digitale mediacontroller als een apparaat dat zou spelen media die u ernaartoe stuurt. In het AllShare-ecosysteem kan de tv worden bediend door Galaxy S-telefoons of Galaxy Tab, of door een camera of camcorder.

Om compatibele media op een Samsung-tv af te spelen, selecteert u een video- of muziekbestand of een afspeellijst en kiest u vervolgens de smart-tv als renderer. De muziek of film wordt automatisch afgespeeld op de tv zodra deze is geladen. Als u een diavoorstelling op de tv wilt weergeven, kiest u verschillende foto's en selecteert u de tv om ze weer te geven.

Galaxy S-telefoons, Galaxy Tab, digitale wifi-camera's en digitale camcorders

Samsung AllShare werkte ook met geselecteerde Galaxy S-smartphones en Galaxy Tab-tablets, evenals enkele andere smartphones en tablets die het Android-besturingssysteem gebruikten.

AllShare-functionaliteit was vooraf geladen op de mobiele Samsung-producten, waardoor Samsung Galaxy-producten het hart van AllShare vormen. Met hun meerdere DLNA-certificeringen - in het bijzonder de Mobile Digital Media Controller-certificering - konden ze digitale media van het ene apparaat naar het andere verplaatsen. Ze kunnen media afspelen vanaf computers en mediaservers op hun schermen of foto's, films en muziek verzenden naar Samsung-tv's en andere digitale media-renderers (netwerkmediaspelers/streamers en andere DLNA-gecertificeerde producten in uw netwerk). Gebruikers kunnen ook draadloos andere films, muziek en foto's downloaden en opslaan op hun telefoons. En u kunt uw video's en foto's uploaden naar een compatibele NAS-schijf.

De verschillende DLNA-certificeringen maakten veel functionaliteit mogelijk:

Mobiele digitale mediaserver (MDMS): Met een Galaxy S-telefoon kunt u foto's en video's maken, spraakopnamen maken, muziek downloaden en alles op uw telefoon opslaan of digitale camcorder. De Digital Media Server certificering zorgde ervoor dat de telefoon als bron (mediaserver) verscheen in het menu van een AllShare TV, Blu-ray disc-speler of laptop. In dat menu selecteer je de gewenste foto, video of opname uit de lijst met media die op je telefoon is opgeslagen.

Mobiele digitale mediacontroller (MDMC): De AllShare van de telefoon was een gebruiksvriendelijke controller. In de AllShare-telefoonapp kunt u Bestand afspelen van een andere server naar een andere speler via mijn telefoon Vervolgens kunt u de bron van de media kiezen, de bestemming (DMR) en deze afspelen. De telefoon speelde dirigent, gaf je medialijsten weer en stuurde hem vervolgens naar waar je hem wilde laten spelen.

Mobiele digitale mediaspeler (MDMP): Met de AllShare-app kon je media kiezen die op je computer of mediaservers waren opgeslagen, en deze op je telefoon afspelen.

Mobiele digitale media-renderer (MDMR): De telefoon is herkend als een renderer op andere digitale mediacontroller-apparaten, waardoor een AllShare-compatibele controller bestanden kan verzenden die u kunt bekijken of luister naar de telefoon.

Mobiele uploader en downloader voor digitale media: Wanneer u media afspeelt vanaf een mediaserver in uw netwerk, kunt u het bestand uploaden en opslaan op een Galaxy S-telefoon. Met deze optie had u toegang tot het bestand, zelfs als u het huis verliet. Op deze manier kunt u opgeslagen muziek en foto's meenemen en een film opslaan als u deze wilt bekijken nadat u van huis bent gegaan.

Samsung-laptops

Samsung AllShare werkte ook met Samsung en enkele andere laptops. Windows 7 en Windows Media Player 12 zijn DLNA-compatibel met software die kan fungeren als server, speler, controller of renderer. Daarnaast heeft Samsung zijn AllShare-software, "Easy Content Share", toegevoegd om het voor andere AllShare-apparaten gemakkelijk te maken om de media op uw laptop te vinden.

Windows 7 en Windows Media Player konden worden gebruikt om media te delen, maar eerst moest je gedeelde mappen instellen als openbare of gedeelde mappen zodat andere computers en apparaten ze konden vinden.

Compatibiliteit met digitale mediaserver (DMS): De media die zijn opgeslagen in uw gedeelde of openbare mappen waren zichtbaar en toegankelijk voor de spelers, controllers en renderers in uw thuisnetwerk. U kunt gemakkelijk al uw opgeslagen media afspelen op uw tv, Blu-ray Disc-speler, Galaxy Tab of Galaxy S-telefoon.

Compatibiliteit met digitale mediaspeler (DMP): Met Windows Media Player 11 en 12 zou AllShare automatisch mediabestanden van andere digitale mediaservers op uw thuisnetwerk detecteren en weergeven, zodat je kon ze afspelen, op voorwaarde dat de bestanden afspeelcompatibel waren.

Compatibiliteit met digitale mediacontroller (DMC): Windows 7 had een Play To-functie. U kunt met de rechtermuisknop op een mediabestand klikken en Play To kiezen. Er verschijnt een lijst met beschikbare mediaspelers. Vervolgens selecteerde u de digitale media-renderer - de tv, laptop, Galaxy Tab of Galaxy S-telefoon - waarop u het bestand wilde afspelen.

Compatibiliteit met digitale media-renderer (DMR): Windows 7-computers die zijn ingesteld om bestanden te delen, verschijnen als digitale media-renderers op een digitale mediacontroller of een andere computer met Windows Media Player versie 11 of 12. Vanaf uw smartphone, digitale camera of camcorder kunt u een mediabestand kiezen en dit op uw laptop afspelen.

Wat is er met Samsung AllShare gebeurd?

Met DLNA als uitgangspunt, breidde Samsung's AllShare het bereik uit van het delen van digitale media-inhoud over meerdere thuisbioscoop-, computer- en mobiele apparaten. Samsung stopte echter met AllShare en heeft zijn functies samengevoegd tot "slimmere" platforms; de eerste was Samsung Link, gevolgd door SmartView

Voortbouwend op DLNA, AllShare en Link, is Samsung's SmartView een app-gecentreerd platform dat alles omvat wat Samsung AllShare en Link deden. Het verschil is dat het dit doet met meer snelheid, een gebruiksvriendelijkere interface en andere verfijningen, SmartView stelt gebruikers ook in staat om alle installatie- en contenttoegangsfuncties van een Samsung Smart TV te bedienen en te beheren met behulp van een compatibele smartphone.

Samsung SmartView is compatibel met de volgende apparaten, waaronder vele die ook compatibel waren met AllShare en Samsung Link. Download en installeer gewoon de nieuwe SmartView-app en volg de installatie-instructies voor uw apparaten.

Samsung Smart TV-modelserie

  • 2011: LED/LCD, D7000 en hoger; plasma, D8000 en hoger
  • 2012: LED/LCD, ES7500 en hoger; plasma, E8000 en hoger
  • 2013: LED/LCD, F4500 en hoger (behalve F9000 en hoger); plasma, F5500 en hoger
  • 2014: LED/LCD, H4500/5500 en hoger (behalve H6003/103/153/201/203)
  • 2015: LED/LCD, J4500, J5500 en hoger (behalve J6203)
  • 2016: K4300, K5300 en hoger
  • SmartView is ook compatibel met de meeste Samsung Blu-ray en Ultra HD Blu-ray disc-spelers via SmartView-compatibele tv's
  • 2017 tot heden: alle Samsung smart-tv's

Mobiel (inclusief Samsung Galaxy en andere merkapparaten)

  • Android OS 4.1 en hoger
  • iOS 7.0 en hoger

Desktopcomputers en laptops

  • Besturingssysteem: Windows 7, 8, 8.1, 10 (32- en 64-bit OS-ondersteuning)
  • CPU: Intel Pentium 1.8GHz processor en hoger (Intel Core 2 Duo 2.0GHz hoger voorkeur)
  • RAM: minimaal 2GB
  • VGA: 1024 x 768, 32 bit of hoger

The Bottom Line

Als je een oudere Samsung Smart TV, Blu-ray Disc-speler, mobiele telefoon of computer met AllShare of Samsung Link hebt, werkt deze mogelijk nog steeds niet. Als dit echter in veel gevallen niet het geval is, kunt u Samsung SmartView installeren en niet alleen herstellen wat u leuk vond aan AllShare of Link, maar ook uw opties uitbreiden met afstandsbediening en andere verfijningen.

De SmartView-app is beschikbaar via Samsung Apps voor tv's, de Google Play- en iTunes-appstores voor mobiele apparaten (Galaxy-apps voor Samsung-smartphones) en via Microsoft voor pc's.

Aanbevolen: