VSD-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

VSD-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
VSD-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de bestandsextensie. VSD is een Visio-tekeningbestand gemaakt door Visio, de professionele grafische toepassing van Microsoft. Dit zijn binaire bestanden die tekst, afbeeldingen, CAD-tekeningen, grafieken, annotaties, objecten en meer kunnen bevatten.

Microsoft Visio 2013 (en nieuwer) slaat standaard Visio-tekeningbestanden op met de. VSDX-bestandsextensie, die is gebaseerd op XML en gecomprimeerd met ZIP.

Visio-bestanden worden gebruikt om alles te maken, van software en netwerkdiagrammen tot stroomdiagrammen en organigrammen.

Image
Image

VSD is ook een afkorting voor sommige dingen die niets te maken hebben met computerbestandsformaten, zoals een schijf met variabele snelheid, Visual Studio-foutopsporing, verticale situatieweergave en virtuele gedeelde schijf. Het is ook de naam van het op schijven gebaseerde analoge videoformaat dat staat voor Video Single Disc.

Hoe VSD Files te openen

Visio is het primaire programma dat wordt gebruikt voor het maken, openen en bewerken van VSD-bestanden. Als je dat programma niet hebt, kun je het bestand nog steeds openen met CorelDRAW, iGrafx FlowCharter of ConceptDraw PRO.

Sommige andere VSD-openers die werken zonder dat Visio is geïnstalleerd en die volledig gratis zijn, zijn LibreOffice en Microsoft Visio 2013 Viewer. De eerste is een gratis kantoorsuite vergelijkbaar met MS Office (waar Visio deel van uitmaakt) en de laatste is een gratis tool van Microsoft die, eenmaal geïnstalleerd, VSD-bestanden in uw webbrowser zal openen.

LibreOffice en ConceptDraw PRO kunnen VSD-bestanden openen op zowel macOS als Windows. Mac-gebruikers kunnen echter ook VSD Viewer gebruiken.

Als u het bestand op Linux moet gebruiken, is het installeren van LibreOffice uw beste optie.

Visio Viewer iOS is een app voor iPad en iPhone die deze bestanden kan openen.

VSDX-bestanden worden gebruikt in MS Office 2013 en nieuwer, dus u hebt het Microsoft Visio Compatibility Pack nodig als u het VSDX-bestand in een oudere versie van de software wilt gebruiken.

VSDX-bestanden zijn anders gestructureerd dan VSD-bestanden, wat betekent dat u een deel van de inhoud kunt extraheren zonder zelfs maar een van deze programma's nodig te hebben. Uw beste gok is met een gratis bestandsextractor zoals 7-Zip.

Een VSD-bestand converteren

Zamzar is een gratis documentconverter waarmee je een VSD-bestand online kunt converteren naar PDF, BMP, GIF, JPG,-p.webp

U kunt Visio's File > Save As menu-optie gebruiken om het bestand te converteren naar VSDX en andere Visio-bestandsindelingen zoals VSSX, VSS, VSTX, VST, VSDM, VSTM en VDW. Visio kan het bestand ook opslaan in SVG, DWG, DXF, HTML, PDF en een aantal bestandsindelingen voor afbeeldingen, waardoor delen heel eenvoudig wordt.

De andere bovengenoemde programma's kunnen het waarschijnlijk ook in andere formaten opslaan, waarschijnlijk via een Save as of Export menu.

Meer informatie over het VSD-formaat

Dit formaat gebruikt verliesvrije compressie om de inhoud van het bestand te comprimeren. Een vergelijkbare indeling genaamd Visio Drawing XML (die de bestandsextensie. VDX gebruikt) doet dat niet. Dit is de reden waarom VDX-bestanden vaak drie tot vijf keer groter zijn in bestandsgrootte dan VSD's.

Hoewel Visio 2013+ niet standaard nieuwe documenten in de VSD-indeling opslaat, ondersteunen deze versies de indeling nog steeds volledig, zodat u deze kunt openen, bewerken en opslaan als u dat wilt.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als de bovenstaande informatie je niet helpt bij het openen of converteren van je bestand, heb je misschien helemaal niet te maken met een VSD-bestand. Controleer of u de bestandsextensie correct leest; het zou ". VSD" moeten lezen achter de bestandsnaam. Als dat niet het geval is, heb je een bestand dat slechts enkele van dezelfde letters deelt als VSD-bestanden.

Het PSD-bestandsformaat lijkt bijvoorbeeld bijna op VSD, maar het wordt gebruikt met Photoshop, niet met Visio. ESD-bestanden zijn vergelijkbaar, maar kunnen worden gebruikt met het Microsoft-besturingssysteem of de Expert Scan-software.

Een andere die een beetje verwarrend is, is de VST-bestandsextensie. Het kan een Visio-tekeningsjabloonbestand zijn, maar het kan in plaats daarvan een VST-audioplug-in zijn. Als het de eerste is, kan het natuurlijk worden geopend met Visio, maar als het een plug-inbestand is, moet het worden geopend met een programma dat dat formaat kan accepteren, wat niet Visio is.

De VHD- en VHDX-bestandsextensies zijn ook vergelijkbaar, maar die worden gebruikt voor virtuele harde schijven.

Aanbevolen: