R00-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

R00-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
R00-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de R00-bestandsextensie is een WinRAR Split Compressed Archive-bestand. Dit bestandstype gaat normaal gesproken vergezeld van bestanden met de extensie. R01,. R02,. R03, etc.

Deze gesplitste archiefbestanden worden vaak gemaakt voor het gemak, zodat u een groot bestand via internet kunt downloaden zonder dat u alles in één keer hoeft te downloaden - u kunt elk deel afzonderlijk downloaden.

Gesplitste bestanden zoals deze zijn ook handig voor het opslaan van een groot archief op zoiets als een schijf. Als het opslagapparaat bijvoorbeeld maar 700 MB kan bevatten, maar uw archief is vijf keer zo groot, kunt u het in vijf delen splitsen en vervolgens elk op een aparte schijf opslaan.

Image
Image

Hoe een R00-bestand te openen

Je kunt R00-bestanden openen met vrijwel elk programma dat RAR-bestanden ondersteunt, inclusief de gratis PeaZip-tool, evenals verschillende andere gratis zip/unzip-programma's.

Het is echter waarschijnlijk dat als je er een hebt, je ook een R01, R02, R03… enz. hebt. Je moet een ander proces doorlopen om meerdere. RXX-bestanden te openen dan wanneer er maar één is.

Om meerdere archiefvolumes tegelijk te openen, moet u er eerst voor zorgen dat alle verschillende delen, de bestanden met de extensie. R00,. R01, enz., zich in dezelfde map bevinden. Als je er zelfs maar één mist, breekt het archief en kun je ze waarschijnlijk niet eens combineren in één enkel bestand.

Dan hoef je alleen maar het. R00-bestand uit te pakken. Het programma zou automatisch de andere deelbestanden moeten detecteren en ze samenvoegen, en dan de inhoud uitpakken.

Een R00-bestand converteren

R00-bestanden zijn slechts deelbestanden, dus het zou een moeizaam proces zijn om te proberen elk. RXX-bestand naar een ander archiefformaat te converteren. Elk deel is hoe dan ook precies dat: een deel van het grotere archief, dus het zou niet erg voordelig zijn om een gedeeltelijk geconverteerd bestand te hebben.

Als de verschillende delen echter zijn gecombineerd en de inhoud is uitgepakt, kunt u een gratis bestandsconverter gebruiken om de uitgepakte bestanden naar een ander formaat te converteren. Hoewel u bijvoorbeeld geen enkele. R00 naar ISO, AVI, enz. kunt converteren, kunt u de ISO- of andere bestanden uit het. RXX-archief extraheren zodra u de stukken hebt samengevoegd en vervolgens een gratis bestand gebruiken converter om die uitgepakte bestanden naar een nieuw formaat te converteren.

Je kunt ISO-bestanden converteren met een programma uit deze lijst met converters voor af en toe gebruikte formaten. AVI-bestanden zijn videobestanden die kunnen worden geconverteerd naar andere videoformaten met een gratis video-omzetter.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je bestand niet opent zoals hierboven beschreven, is het mogelijk dat je een ROM-bestand verwart met een R00-bestand. De eerste is een Read Only Memory Image-bestand dat moet worden geopend met een programma zoals Basilisk II of Mini vMac.

Of misschien heb je een ROL-bestand, een instrumentbestand dat wordt gebruikt door programma's als Ad Lib Visual Composer en Audio Overload.

Aanbevolen: