Google Assistent opent niets

Inhoudsopgave:

Google Assistent opent niets
Google Assistent opent niets
Anonim

Als de Google Assistent niets opent, kan dit tot grote hoofdpijn leiden, vooral als je je telefoon handsfree of met Android Auto probeert te gebruiken.

Als de Google Assistent weigert iets te openen, heeft dit meestal te maken met problemen met de Google-app of slimme vergrendelingsfunctie, maar er kan ook een probleem zijn met de compatibiliteit, je internetverbinding of zelfs je microfoon. Wanneer dit probleem zich voordoet, ziet u meestal dit bericht:

"Sorry, ik kan geen apps openen op dit apparaat."

In andere gevallen reageert de Google Assistent helemaal niet, of zie je de stippenpictogrammen van de Google Assistent een tijdje bewegen, maar de gevraagde app wordt niet geopend.

Hoe de compatibiliteit met Google Assistent te controleren

Voordat u iets anders doet, moet u ervoor zorgen dat uw apparaat de Google Assistent kan uitvoeren. Als dit niet het geval is, kan de Google Assistent geen taken op je telefoon uitvoeren.

Om de Google Assistent te laten werken, moet je telefoon aan deze minimumvereisten voldoen:

  • Android 5.0 of hoger
  • Google app versie 6.13 of hoger
  • Google Play-services geïnstalleerd
  • Minimaal 1,0 GB geheugen
  • Stel een compatibele taal in

Google Assistant ondersteunt veel talen, waaronder Chinees (traditioneel), Deens, Nederlands, Engels, Frans, Duits, Hindi, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Noors, Pools, Portugees (Brazilië), Russisch, Spaans, Zweeds en Thais en Turks.

Werken alle Google Assistent-opdrachten?

Google Assistent is een handig hulpmiddel, maar er kunnen veel dingen mis mee gaan. Als je telefoon aan de vereisten voldoet en de Google Assistent wordt gestart wanneer je 'OK Google' of 'Hey Google' zegt, controleer dan of deze überhaupt op commando's reageert.

Als je niet zeker weet welke opdracht je moet proberen, vind je hier een lijst met Google Assistent-opdrachten. Probeer een opdracht te gebruiken die volledig in de Google-app kan worden uitgevoerd, zoals een zoekopdracht. Als de opdracht werkt en u een lijst met zoekresultaten ziet, betekent dit dat de Google Assistent op een bepaalde manier werkt.

Als je geen zoekresultaten ziet, betekent dit dat je een probleem hebt met de Google Assistent die helemaal niet werkt, niet alleen een probleem met het weigeren om iets te openen.

Hoe de Google Assistent te repareren die niets opent

Als de Google Assistent weigert iets te openen, komt dat meestal door problemen met de Google-app. Soms is het opnieuw opstarten van je telefoon voldoende, maar er zijn verschillende andere dingen die je ook wilt controleren.

Als je Google Assistent niets opent, volg je deze stappen voor probleemoplossing:

  1. Start je telefoon opnieuw op. Start je telefoon opnieuw op voordat je iets ingewikkelders probeert. Het is een simpele oplossing die vaak werkt. Probeer de Google Assistent opnieuw te gebruiken nadat je telefoon opnieuw is opgestart.
  2. Controleer je internetverbinding. Google Assistant is afhankelijk van een internetverbinding om uw opdrachten te verwerken. Zorg ervoor dat je een betrouwbare gegevensverbinding hebt of verbind je telefoon met wifi en probeer de Google Assistent opnieuw te gebruiken.

    Als de Google Assistent werkt voor opdrachten zoals zoekopdrachten op internet, maar niets opent, ligt het probleem waarschijnlijk niet aan uw internetverbinding.

  3. Zorg ervoor dat de Google Assistent je kan horen. Als de Google Assistent helemaal niet reageert, kan deze je mogelijk niet horen. Probeer naar een rustige omgeving te gaan als je op een luidruchtige plek bent. Als je al in een rustige omgeving bent, controleer dan de microfoon van je telefoon om er zeker van te zijn dat deze niet wordt belemmerd door stof of ander vuil.

  4. Probeer een ander commando.

    Image
    Image

    Google Assistant accepteert verschillende commando's die er allemaal voor zorgen dat een app wordt geopend. Als 'Gmail openen' niet werkt, zeg dan 'start Gmail' of 'speel Gmail'.

    Als de Google Assistent met één commando werkt en niet met andere, kan het helpen om het stemmodel opnieuw te trainen.

    Open de Google-app en navigeer naar More > Settings > Voice > Voice Match > Retrain voice model. Tik vervolgens op Meer en zeg de aangegeven zinnen duidelijk in de microfoon van je telefoon.

  5. Corrupte lokale gegevens zijn een van de meest voorkomende redenen waarom de Google Assistent weigert iets te openen. Om dit probleem op te lossen, moet u het cachegeheugen van uw Google-app wissen.

    Open Instellingen > Apps & meldingen.

  6. Tap Google > Opslag > Clear Cache.

    Als de Google Assistent nog steeds niets opent, gaat u verder met de volgende stap.

  7. In sommige gevallen is het niet voldoende om de cache van de Google-app te wissen. De volgende stap is het wissen van alle lokaal opgeslagen gegevens, waaronder zaken als uw zoekgeschiedenis en feedinstellingen.

    Open Instellingen > Apps en meldingen > Google.

  8. Tik Opslag > Opslag wissen.
  9. Tik CLEAR ALL DATA > OK.
  10. Het laatste dat u kunt proberen met de Google-app is om updates voor de app te verwijderen en de app vervolgens opnieuw te installeren.

    Open Instellingen > Apps en meldingen > Google > de (drie verticale stippen) menupictogram > Updates verwijderen.

    Als de Google Assistent werkt, werk de Google-app dan niet bij totdat Google een oplossing heeft uitgebracht. Als het niet werkt, probeer dan de app bij te werken. U kunt de Google-app rechtstreeks downloaden van Google Play.

    Deze optie is niet in alle versies van Android beschikbaar. Als je de optie om updates voor de Google-app te verwijderen niet ziet, kun je deze methode niet proberen.

  11. Als de Google Assistent nog steeds niets opent, maar werkt met beperkte opdrachten zoals zoekopdrachten op het web, kan het probleem de slimme vergrendeling van je telefoon zijn.

Wat te doen als de Google Assistent zoekopdrachten op internet uitvoert, maar niets opent

Als de Google Assistent alleen werkt met bepaalde opdrachten, zoals het uitvoeren van zoekopdrachten op internet, heeft dit meestal te maken met problemen met de Google-app. Als je dat hebt uitgesloten, is het laatste dat je moet proberen, het uitschakelen van de Smart Lock-functie.

Smart Lock is een functie die is ontworpen om te voorkomen dat uw telefoon onder bepaalde omstandigheden automatisch wordt vergrendeld of ontgrendeld. U kunt Smart Lock bijvoorbeeld gebruiken om uw telefoon automatisch te ontgrendelen als deze uw gezicht of stem herkent, of om te voorkomen dat deze wordt vergrendeld zolang deze zich in de buurt van een apparaat zoals een smartwatch bevindt.

In sommige zeldzame gevallen kan Smart Lock de Google Assistent toestaan bepaalde taken uit te voeren, zoals zoeken op internet, maar voorkomen dat apps worden geopend, afspraken worden gemaakt, alarmen worden ingesteld en andere, meer geavanceerde functies.

Hier leest u hoe u de slimme vergrendelingsfunctie kunt uitschakelen:

  1. Open de Instellingen app.
  2. Scroll omlaag naar Beveiliging en locatie en tik op Smart Lock.

    Image
    Image
  3. Voer uw PIN, patroon of wachtwoord in.
  4. Uitschakelen lichaamsdetectie.

    Image
    Image
  5. Verwijder alle vertrouwde apparaten, places, faces en voice match stemmen.

    Image
    Image
  6. Start je telefoon opnieuw op en controleer of de Google Assistent apps opent.
  7. Als de Google Assistent werkt, laat je Smart Lock uit of voeg je elke methode een voor een toe, te beginnen met Voice Match. Je kunt Smart Lock misschien in beperkte mate gebruiken, of je moet het misschien helemaal uitschakelen om de Google Assistent te gebruiken.
  8. Als de Google Assistent niet werkt, zelfs niet als alle Smart Lock-functies zijn uitgeschakeld, moet je wachten tot Google een oplossing uitbrengt voor de bug die problemen op je telefoon veroorzaakt. Neem contact op met de ondersteuning van Google Assistent voor extra hulp, om je probleem te melden en om te controleren of er al meer specifieke oplossingen beschikbaar zijn.

Aanbevolen: