Een computer repareren die aangaat maar niets weergeeft

Inhoudsopgave:

Een computer repareren die aangaat maar niets weergeeft
Een computer repareren die aangaat maar niets weergeeft
Anonim

De meest voorkomende manier waarop een computer "niet aangaat" is wanneer de pc wel wordt ingeschakeld maar niets op de monitor weergeeft. Je ziet lampjes op de computerbehuizing, hoort waarschijnlijk fans van binnenuit rennen en hoort misschien zelfs geluiden, maar er verschijnt helemaal niets op je scherm.

Als uw computer in feite informatie weergeeft op de monitor, maar nog steeds niet volledig opstart, raadpleeg dan Een computer repareren die niet kan worden ingeschakeld voor een betere gids voor probleemoplossing.

Een computer repareren die aan gaat maar niets weergeeft

Probeer deze veelvoorkomende oplossingen in de volgorde waarin we ze presenteren:

  1. Test je monitor. Voordat u begint met ingewikkeldere en tijdrovende probleemoplossing met de rest van uw computer, moet u ervoor zorgen dat uw monitor goed werkt.

    Als de monitor is losgekoppeld van uw computer, zet u deze aan en uit. Als het display diagnostische informatie van welke soort dan ook weergeeft, weet u dat het display van stroom wordt voorzien en inhoud kan weergeven.

  2. Controleer of uw pc volledig opnieuw is opgestart en opstart vanuit een volledig uitgeschakelde staat. Bekijk hoe u uw computer opnieuw kunt opstarten als u hulp nodig heeft.

    Het kan lijken alsof een computer "niet aanstaat" terwijl deze eigenlijk gewoon problemen heeft met het hervatten vanuit de energiebesparingsmodus Standby/Sleep of Hibernate in Windows.

    Schakel uw computer uit in een energiebesparende modus door de aan/uit-knop 3-5 seconden ingedrukt te houden. Nadat de stroom volledig is uitgeschakeld, zet u uw pc aan en test u of deze normaal opstart.

  3. Los de oorzaak van de piepcode op als je het geluk hebt om er een te krijgen.

    Een piepcode geeft je een heel goed idee waar je precies moet zoeken naar de oorzaak van het uitschakelen van je computer.

  4. Wis de CMOS. Als u het BIOS-geheugen op uw moederbord wist, worden de BIOS-instellingen teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Een verkeerde BIOS-configuratie kan de reden zijn waarom uw pc niet helemaal opstart.

    Als het wissen van de CMOS je probleem verhelpt, zorg er dan voor dat alle wijzigingen die je aanbrengt in het BIOS één voor één worden voltooid, zodat als het probleem terugkeert, je weet welke wijziging je probleem heeft veroorzaakt.

  5. Controleer of de schakelaar voor de voedingsspanning correct is ingesteld. Als de ingangsspanning voor de voeding niet correct is, wordt uw computer mogelijk niet volledig ingeschakeld.

    Er is een goede kans dat uw pc helemaal niet opstart als deze schakelaar verkeerd is, maar een onjuiste voedingsspanning kan er ook voor zorgen dat uw computer op deze manier niet correct opstart.

  6. Plaats al het mogelijke opnieuw op uw pc.

    Image
    Image

    Reseating zal de verschillende verbindingen binnen uw computer herstellen en is vaak een "magische" oplossing voor problemen zoals deze.

    Controleer of alle kabels correct zijn aangesloten. Als de ingebouwde videokaart bijvoorbeeld is uitgeschakeld, zal het aansluiten van een VGA-kabel erop resulteren dat er niets op de monitor te zien is, zelfs als de computer is ingeschakeld. In dit geval wilt u de VGA-kabel in de juiste videokaart steken.

    Probeer de volgende onderdelen opnieuw te plaatsen en test vervolgens of uw computer iets op het scherm weergeeft:

    • Plaats alle interne data- en stroomkabels opnieuw
    • Plaats de geheugenmodules terug
    • Plaats eventuele uitbreidingskaarten opnieuw

  7. Plaats de CPU alleen opnieuw als u vermoedt dat deze los is geraakt of niet goed is geïnstalleerd.

    We pakken dit onderdeel alleen apart aan omdat de kans dat een CPU losraakt erg klein is en omdat het installeren ervan een gevoelige taak is.

  8. Controleer op tekenen van kortsluiting in uw computer. Als je ze vindt, moet je de oorzaken van die elektrische kortsluitingen onderzoeken.
  9. Test je voeding. Het feit dat de ventilatoren en lampjes van uw computer werken, betekent niet dat de voeding naar behoren werkt. De PSU heeft de neiging meer problemen te veroorzaken dan welke andere hardware dan ook, en is vaak de oorzaak dat de componenten van een computer selectief of met tussenpozen werken.

    Vervang uw voeding onmiddellijk als deze niet slaagt bij een test die u uitvoert.

    Na het vervangen van de voeding, ervan uitgaande dat u dit doet, houdt u uw pc 5-10 minuten aangesloten voordat u hem inschakelt. Deze vertraging biedt tijd voor het opladen van de CMOS-batterij, die mogelijk leeg is geraakt.

    Sla een test van uw voeding niet over, denkend dat uw probleem niet de PSU kan zijn omdat "dingen stroom krijgen". Voedingen kunnen in verschillende mate werken - een voeding die niet volledig functioneel is, moet worden vervangen.

  10. Start uw computer alleen met essentiële hardware. Het doel hier is om zoveel mogelijk hardware te verwijderen, terwijl het vermogen van uw pc om in te schakelen toch behouden blijft.

    Koppel bijvoorbeeld randapparatuur los die niet nodig is om uw computer correct te laten werken, zoals USB-aangesloten opslagapparaten.

    Als uw computer normaal opstart en alleen de essentiële hardware is geïnstalleerd, gaat u verder met stap 11.

    Als uw computer nog steeds niets op uw monitor weergeeft, gaat u verder met stap 12.

    Deze stap is eenvoudig genoeg voor een beginner om te voltooien, vereist geen speciaal gereedschap en kan u veel waardevolle informatie opleveren. Dit is geen stap die u moet overslaan als uw computer na alle bovenstaande stappen nog steeds niet volledig wordt ingeschakeld.

  11. Installeer elk stuk hardware dat u in stap 10 hebt verwijderd, stuk voor stuk, opnieuw en test na elke installatie.

    Aangezien uw computer is ingeschakeld en alleen de essentiële hardware is geïnstalleerd, moeten deze componenten correct werken. Dit betekent dat een van de hardwarecomponenten die u hebt verwijderd, ervoor zorgt dat uw pc niet goed wordt ingeschakeld. Door elk apparaat opnieuw op uw pc te installeren en ze elke keer te testen, zult u uiteindelijk de hardware vinden die uw probleem heeft veroorzaakt.

    Vervang de defecte hardware zodra u deze hebt geïdentificeerd.

  12. Test de hardware van uw computer met een Power On Self Test-kaart. Als uw pc nog steeds geen informatie op uw monitor weergeeft terwijl alleen de essentiële computerhardware is geïnstalleerd, helpt een POST-kaart u te identificeren welk stuk resterende hardware ervoor zorgt dat uw computer niet volledig opstart.

    Als u geen POST-kaart heeft en niet wilt kopen, gaat u verder met stap 13.

  13. Vervang elk stuk essentiële hardware in uw computer door een identiek of gelijkwaardig reserve-onderdeel van de hardware waarvan u weet dat het werkt, onderdeel voor onderdeel, om te bepalen welk onderdeel van de hardware mogelijk defect is. Test na elke hardwarevervanging om te bepalen welk onderdeel defect is.
  14. Als je geen POST-kaart of reserveonderdelen hebt om in en uit te wisselen, weet je niet welk onderdeel van je essentiële pc-hardware defect is. In deze gevallen heeft u weinig andere keus dan te vertrouwen op de hulp van personen of bedrijven die deze middelen wel aanbieden.

Nog steeds problemen? Probeer deze tips om een kapot laptopscherm te repareren.

FAQ

    Kan RAM ervoor zorgen dat mijn scherm zwart wordt?

    Ja. Zonder RAM kan je computer niet functioneren, wat betekent dat je beeldscherm zwart is als je hem aanzet. Als u denkt dat dit de oorzaak is van uw weergaveprobleem, probeer dan het RAM-geheugen opnieuw te plaatsen of nieuwe te installeren.

    Waarom krijgt het scherm geen signaal wanneer ik mijn pc aanzet?

    Losse of defecte kabels zijn vaak de boosdoener als je monitor zegt dat hij geen signaal heeft. Als uw beeldscherm meerdere broningangen heeft, zorg er dan voor dat u de juiste gebruikt.

    Hoe repareer je een beeldscherm dat niet aangaat nadat de pc in de sluimerstand gaat en weer wakker wordt?

    Het scherm gaat waarschijnlijk niet aan omdat je computer niet goed uit de slaapstand komt. Probeer uw computer uit de slaapstand te halen door met de muis te bewegen, op een toets op het toetsenbord te drukken of snel op de aan/uit-knop te drukken. Als uw computer wakker is, maar de monitor nog slaapt, kunt u deze forceren om wakker te worden met de sneltoets Win+P of Ctrl+Alt+Del.

    Hoe verander je de beeldscherminstellingen in Windows als je het beeldscherm niet kunt zien?

    Je kunt proberen de Verteller-functie in te schakelen, die beschikbaar is in Windows 11 en Windows 10. Deze app voor schermlezen kan je helpen door de weergave-instellingen te navigeren, zelfs als je ze niet kunt zien. U kunt het in- of uitschakelen door op de Win+Ctrl+Enter. te drukken

Aanbevolen: