Niets's telefoon (1) draait allemaal om die lichten

Inhoudsopgave:

Niets's telefoon (1) draait allemaal om die lichten
Niets's telefoon (1) draait allemaal om die lichten
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nothing's Phone (1) heeft een reeks LED-lampjes achter het achterpaneel van helder glas.
  • Deze lampjes kunnen aangepaste meldingspatronen voor individuele contacten laten knipperen.
  • Het is nog steeds gewoon een Android-telefoon, maar het is echt een hele coole.
Image
Image

Zoals gimmicks gaan, is de lichtshow terug op Nothing's Phone (1) behoorlijk opvallend. Maar het is ook nuttig en vooral leuk.

De telefoon (1) is in wezen gewoon een andere Android-telefoon, maar het laat zien wat je kunt doen als je afdwa alt van het steeds saaiere ontwerp van glasplaat, uitgevonden door Apple en gekopieerd door vrijwel elke andere smartphone-maker. En hoewel er een paar mooie designelementen en functies zijn, is degene die echt schijnt - vrij letterlijk - de reeks LED's aan de achterkant.

"Nothing's Phone (1) zou de smartphonemarkt verstoren door de moderne gebruikerservaring te vernieuwen. Het meest opvallende is dat hun spel is gekomen in de vorm van op meldingen gebaseerde LED-lampjes aan de achterkant van het apparaat, " digitale marketeer Aaron Gray vertelde Lifewire via e-mail.

Lichtshow

The Phone (1) komt van Nothing, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd bedrijf dat is opgericht door Carl Pei, mede-oprichter van OnePlus. Zijn veel gehypte eerste toestel is alleen beschikbaar buiten de VS, maar dat weerhoudt het er niet van om een enorme buzz te maken, dankzij een constante druppelstroom van media-releases en een echt cool ontwerp.

Image
Image

De voorkant en zijkanten van de telefoon (1) zien eruit als een iPhone, maar draai hem om en je ziet alles. Het achterpaneel is net als het iPhone-glas, maar deze keer is het transparant, een venster dat het lef van de machine laat zien, inclusief een oplaadspoel, de camera's en de opvallende reeks LED-strips en strepen.

En deze lichten, meer dan het mooiere, schone UI-ontwerp of iets anders, definiëren de telefoon echt (1). Ze kunnen worden toegewezen om in verschillende patronen te schijnen en te pulseren en om verschillende berichten zonder geluid te communiceren zonder naar het scherm te hoeven kijken.

Niets noemt deze reeks LED's de Glyph-interface, en het kan het batterijniveau weergeven en worden gebruikt als een flitser voor de camera van de telefoon. Maar het kan ook worden gebruikt om aangepaste patronen voor meldingen weer te geven, dus je zou een standaardmelding kunnen hebben voor de meeste inkomende berichten, maar een andere lichtshow voor oproepen en sms'jes van je partner.

Toegankelijkheid

De lichten zijn niet alleen een leuk aspect van het ontwerp (hoewel het zeker leuk is). Het is ook een belangrijke zegen voor de toegankelijkheid. Als u de telefoon bijvoorbeeld op een zeer luide plaats gebruikt, kunt u de standaard waarschuwingstonen misschien niet horen, en op een zeer rustige plaats, tenzij u een soort sociopaat bent, wordt de telefoon gedempt.

Image
Image

"[T]hier zijn enkele ontwerpfuncties die kunnen helpen smartphones toegankelijker te maken. Een voorbeeld zijn LED-meldingslampjes. Deze lampjes kunnen worden gebruikt om allerlei soorten meldingen aan te geven, zoals inkomende oproepen, nieuwe berichten, enzovoort on. Voor iemand die slechthorend is, kan dit een zeer nuttige functie zijn ", vertelde software-ingenieur Daniel Chen via e-mail aan Lifewire.

Als je ooit een werkplaats hebt gezien waar de telefoon is aangesloten op een knipperende lamp of een lawaaierige bar of restaurant waar de keukenbel is aangesloten op een flitser, ben je bekend met het hulpprogramma.

De telefoon (1) is in dit opzicht niet uniek. De LED-cameraflits van de iPhone kan worden hergebruikt om inkomende oproepen en andere meldingen in de toegankelijkheidsinstellingen te signaleren. Je kunt de LED ook laten knipperen met iOS-snelkoppelingen, wat een leuke, sfeervolle manier kan zijn om te weten dat een actie wordt uitgevoerd. Maar de telefoon (1) gaat nog een stapje beter, dankzij de aangepaste patronen die aan individuele contacten kunnen worden toegewezen.

Helaas lijdt de telefoon (1) wat betreft toegankelijkheid omdat deze op Android is gebaseerd. Een schone, goed uitziende, sterk aangepaste variant van Android, maar het gebruikt nog steeds hetzelfde lef onder de motorkap, en op dit moment komt niets in de buurt van Apple op het gebied van ingebouwde toegankelijkheidsfuncties.

Image
Image

Het is tegenwoordig moeilijk om een echt nieuwe telefoon te bedenken, omdat een telefoon niet slechts een enkele computer is, maar onderdeel van een systeem. Het heeft apps nodig, het moet synchroniseren met uw bestaande apparaten en services, enzovoort. Android en iOS zijn als de boomers van de huidige computerwereld. Ze kwamen samen, ze hadden het gemakkelijk en ze hebben het voor vrijwel iedereen verpest.

Als je vandaag een telefoon wilt bouwen, zit je vrijwel vast aan Android, dat al de hele infrastructuur voor je heeft gedaan. Maar dat betekent niet dat uw handset weer een saai, ik-ook-apparaat moet zijn dat is gericht op het veroveren van het laagste deel van de markt.

In dit licht bezien (woordspeling helemaal bedoeld), is de telefoon (1) best goed. En het feit dat het iets meer dan de helft van de prijs van een iPhone kost, maakt het alleen maar cooler.

Aanbevolen: