Een selectievakje invoegen in Excel

Inhoudsopgave:

Een selectievakje invoegen in Excel
Een selectievakje invoegen in Excel
Anonim

Wat te weten

  • Je moet het tabblad Developer in het lint hebben. Van daaruit selecteert u Insert > checkbox icon en plaatst u de box waar u wilt.
  • Als je veel selectievakjes nodig hebt, is de snelste methode om de eerste te maken en vervolgens de rest te kopiëren/plakken als dat nodig is.

Dit artikel legt uit hoe u het tabblad Ontwikkelaar aan het lint kunt toevoegen, hoe u enkele of meerdere selectievakjes kunt toevoegen en hoe u een selectievakje kunt verwijderen. Instructies zijn van toepassing op Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013, Excel 2010, Excel 2007, Excel voor Microsoft 365 en Excel voor het web.

Een selectievakje invoegen in Excel

Hier leest u hoe u een selectievakje in Excel kunt toevoegen. (Het lijkt erg op de manier waarop selectievakjes worden ingevoegd in Microsoft Word.)

Excel Online ondersteunt de checkbox-functie niet.

  1. Zorg ervoor dat je het tabblad Developer in je lint hebt. Als je het niet ziet, kun je het toevoegen door naar File > Options > Lint aanpassenen selecteer het Developer selectievakje. Klik op OK.

    Als u Excel 2007 hebt, klikt u op de Microsoft Office en selecteert u Excel-opties > Populair> Toon het tabblad Ontwikkelaar in het lint.

    Image
    Image
  2. Selecteer op het tabblad Developer Insert en selecteer vervolgens het Checkbox-pictogram onder Formulier Bediening.

    Image
    Image
  3. Klik in de spreadsheet waar u het selectievakje wilt plaatsen. U kunt direct beginnen met typen om de standaardtekst te bewerken nadat het selectievakje is weergegeven, of u kunt met de rechtermuisknop op het selectievakje klikken om andere kenmerken te bewerken.

    Image
    Image
  4. Opties voor de opmaak van het selectievakje zijn onder meer vulkleur, tekstkleur, randen en andere opties. U kunt dit doen door met de rechtermuisknop te klikken en Format Control. te selecteren

    Image
    Image

Bewerkingen aan het selectievakje moeten worden gedaan met een rechtsklik; een linkermuisklik zal het vakje aan- of uitvinken.

Hoe maak je meerdere selectievakjes in Excel

Met de functie Selectievakje op het tabblad Ontwikkelaar kunt u slechts één selectievakje tegelijk toevoegen. Als u er echter een paar op uw pagina heeft staan, kunt u meerdere selectievakjes selecteren en kopiëren/plakken gebruiken om snel meer items aan uw spreadsheet toe te voegen. Dit doen is een beetje lastig, omdat met de linkermuisknop op een selectievakje het vakje zelf wordt aan-/uitgevinkt.

Om een selectievakje te kopiëren/plakken, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Copy. Klik vervolgens met de rechtermuisknop waar u het nieuwe selectievakje wilt hebben en selecteer Plakken. U kunt dan nogmaals met de rechtermuisknop op het selectievakje klikken als u de tekst of opmaak wilt bewerken.

Misschien vindt u het gemakkelijker om uw regelitems in gewone cellen op het Excel-blad in te voeren en vervolgens een selectievakje toe te voegen zonder de tekst van het selectievakje te gebruiken. Wanneer u klikt om uw selectievakje te plaatsen, klikt en markeert u de tekst en drukt u op de toets Delete. Copy/Paste gebruiken om selectievakjes te dupliceren is op deze manier een stuk efficiënter, en het maakt het bewerken van de tekst ook gemakkelijker.

Hoe een selectievakje in Excel te verwijderen

Heeft u een selectievakje dat u niet meer wilt aanvinken? Hoe u een selectievakje verwijdert, is niet meteen duidelijk, omdat regelmatig klikken het vinkje gewoon in- en uitschakelt. Om een selectievakje te verwijderen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Cut That's it! Plak het nergens en het selectievakje is nu veilig uit uw spreadsheet.

Aanbevolen: