Apple Maps versus Google Maps: wat is het verschil?

Inhoudsopgave:

Apple Maps versus Google Maps: wat is het verschil?
Apple Maps versus Google Maps: wat is het verschil?
Anonim

Zowel Apple Maps als Google Maps zijn populaire opties als je wilt weten dat je een uitgebreide navigatietool op je smartphone hebt. In het begin had Apple Maps een paar navigatieproblemen, maar ze zijn nu allebei behoorlijk top en bieden geweldige services helemaal gratis. Dus je kunt echt niet fout gaan met beide opties. Beide diensten bieden echter enkele belangrijke verschillen.

Apple Maps is alleen beschikbaar voor Apple-apparaten, waaronder iPhones, iPads, Apple Watch en Mac-systemen. Google Maps is beschikbaar voor al die apparaten, evenals voor Android-smartphones en -tablets, en het is ook beschikbaar via de website.

Image
Image

Algemene bevindingen

  • Ingebouwd in iOS voor extra gemak.
  • Stijlvoller uitziende satellietweergave.
  • Siri-integratie.
  • Gebruikt minder gegevens dan Google Maps.
  • Beschikbaar voor alle apparaten.
  • Veel informatie over locaties in de buurt.
  • Fietsroutes.
  • Offline modus.

De strijd tussen Apple en Google Maps was een vrij gemakkelijke strijd toen Apple Maps in 2012 voor het eerst werd gelanceerd. Er waren talloze problemen met nauwkeurigheidsproblemen - een enorm probleem voor elke navigatie-app. Tegenwoordig is het verschil tussen de twee echter veel kleiner. Uiteindelijk zal wat je ook gebruikt je naar je bestemming brengen via een redelijk stijlvolle en praktische interface.

De verschillen zijn veel subtieler, hoewel je er rekening mee moet houden dat alleen iOS-bezitters Apple Maps kunnen gebruiken. Het is niet beschikbaar in een andere vorm, in tegenstelling tot Google Maps. Daarom heeft Google Maps het voordeel van allround gemak, maar het is zeker handig dat eigenaren van iOS-apparaten zich geen zorgen hoeven te maken over het installeren van een aparte app. Het is al klaar voor gebruik op hun apparaat en wordt naast iOS bijgewerkt. Toegevoegde Siri-integratie zal zeker ook helpen wanneer u onderweg bent. Veel van welke je voorkeur heeft, komt waarschijnlijk neer op persoonlijke voorkeur.

App-geschiedenis: Google Maps heeft meer ervaring

  • Gelanceerd in 2012.
  • iOS exclusieve kaartoptie.
  • Regelmatige updates via iOS-updates.
  • Gelanceerd in 2005.
  • Street View toegevoegd in 2007.
  • Mobiele apps geïntroduceerd vanaf 2008.

Is Google Maps beter dan Apple Maps? Ooit was het een no-brainer. Google Maps, dat in 2005 werd gelanceerd en voldoende tijd had om zijn diensten te verfijnen en door de jaren heen te verbeteren, was gemakkelijk beter dan Apple Maps. "Google Map it" werd al snel een onderdeel van de volkstaal voor veel mensen en de introductie van Street View deed een beroep op ieders drang om de wereld rond te kijken vanuit het comfort van hun huis.

Apple Maps werd pas in 2012 gelanceerd (daarvoor gebruikten iOS-apparaten Google Maps als navigatiehulpmiddel). Apple Maps gelanceerd met functies die wedijveren met de meeste functies van Google Maps. De begindagen van Apple Maps waren vol problemen, maar dergelijke problemen zijn de laatste tijd grotendeels verholpen dankzij iOS 13. Voor sommigen voelt Apple Maps nog steeds als de nieuweling in de klas, maar het is een veel nauwere concurrentie dan voorheen.

Gebruiksgemak: zowel eenvoudig als intuïtief

  • Zeer iOS-stijl interface.
  • Siri-ondersteuning.
  • Aangepaste pictogrammen voor belangrijke locaties.
  • Kleurrijke en duidelijkere pictogrammen.
  • Markeert meer belangrijke locaties.
  • Street View is de beste viewer op straatniveau.

Zowel Apple Maps als Google Maps lijken veel op elkaar in hoe de dingen zijn ingedeeld. Zodra je een van beide apps opent, kun je meteen de locatie intypen waar je naartoe wilt en de respectievelijke app doet al het harde werk voor je. Het is grotendeels intuïtief, hoewel er enkele verschillen zijn.

Met name Apple Maps biedt een wat plattere lay-out. Kleinere tekst en pictogrammen zien er misschien goed uit en passen bij de iOS-esthetiek, maar Google Maps gebruikt helderdere en grotere pictogrammen om de interface een beetje meer in het oog te laten springen. Apple Maps gebruikt echter aangepaste pictogrammen voor belangrijke oriëntatiepunten zoals de Golden Gate Bridge, en toont ook het huidige weer voor dergelijke locaties, waardoor het weer een stijlvolle optie wordt.

Een van de grootste en handigste functies is dat je een weergave op straatniveau kunt krijgen. Apple Maps noemt het Look Around terwijl Google het Street View noemt. Beide werken goed, maar Google Maps heeft hier een voorsprong en houdt rekening met fietsroutes, terwijl Apple Maps hier nog niet volledig is ingehaald. Google Maps heeft over het algemeen meer 3D-modellen van veel gebouwen en een paar extra modi om naar locaties te kijken.

Als het op navigatie aankomt, zijn beide services behoorlijk effectief, of je nu loopt of rijdt, met geschikte en nauwkeurige stapsgewijze navigatie. Google Maps biedt extra informatie over locaties in de buurt op het scherm terwijl je moet tikken om het op Apple Maps te vinden, maar dat kan een iets minder rommelige interface betekenen dan Google Maps'.

Beide apps bieden schattingen van aankomsten op basis van de huidige verkeersomstandigheden en ze zijn beide meestal redelijk nauwkeurig.

Dankzij het feit dat Google Maps beschikbaar is op meer apparaten en in een webinterface, is het eenvoudiger om adressen en locaties via uw Google-account over te dragen en te synchroniseren dan met Apple Maps, hoewel dit er wel op neerkomt hoe gebonden in het Apple-ecosysteem dat je bent.

Unieke kenmerken: beide bieden enkele aantrekkelijke bonussen

  • Siri-integratie.
  • Verbruikt minder data.
  • Flyover-modus.
  • Yelp beoordelingen.
  • Offline modus.
  • Fietskaarten.
  • Website-optie.

Buiten de basisnavigatiefuncties bieden zowel Apple Maps als Google Maps enkele handige extra's. De grootste voor Apple Maps is dat het Siri-integratie heeft. Spreek gewoon tegen uw iOS-apparaat en het zal u precies vertellen hoe u ergens kunt komen met Siri Natural Language Guidance, zodat het op een begrijpelijke manier spreekt.

Apple Maps gebruikt doorgaans ook iets minder gegevens dan Google Maps, wat handig kan zijn, maar hier zit een addertje onder het gras. Google Maps is de enige van de twee die een offline modus biedt, waardoor datagebruik direct minder een probleem wordt. Het vereist wel wat vooruit plannen, dus er zijn hier voor- en nadelen.

Apple Maps heeft ook een Flyover-modus waarmee je verschillende stadsoriëntatiepunten kunt verkennen en dichtbevolkte gebieden kunt verkennen met 3D-modellen van de belangrijkste structuur. Het is indrukwekkend, zo niet precies iets dat je elke dag zou gebruiken. Integratie van Yelp-recensies voor locaties is echter iets dat u elke dag zult gebruiken en is iets dat Apple Maps heeft in plaats van Google Maps.

Aan de andere kant heeft Google Maps fietskaarten op een moment dat Apple Maps alleen fietsdeelstations heeft vermeld. Fietskaarten maken Google Maps meteen een veel betere optie als je regelmatig fietst en wat hulp bij navigatie zou kunnen gebruiken.

Privacy: verschillende benaderingen door beide

  • Meeste gegevens opgeslagen op uw apparaat.
  • Er worden geen gegevens bijgehouden.
  • Account nodig voor het synchroniseren van gegevens.
  • Incognitomodus is een optie.

Als je privacybewust bent, is het de moeite waard aandacht te besteden aan hoe zowel Apple als Google met je gegevens omgaan. Via Apple Maps is het mogelijk om toegang te krijgen tot veel functies zonder in te loggen op een account. Veel van de informatie blijft op uw apparaat staan in plaats van in de cloud, waarbij Apple onvermurwbaar is dat het geen geschiedenis vastlegt van waarnaar u zoekt of de locaties die u hebt bezocht. In plaats daarvan zijn alle gegevens op uw apparaat gefragmenteerd als onderdeel van de privacybescherming, zodat niemand anders dan u uw hele route kent.

De gegevens van Google Maps bevinden zich daarentegen in de cloud, zodat u gemakkelijk kunt schakelen tussen de website en de app. Het heeft tal van aanpassingsfuncties, zoals de incognitomodus, zodat uw zoekopdrachten en locaties echter privé blijven. U moet er echter aan denken deze in te stellen. Google heeft een locatietijdlijn die anders overal bijhoudt waar je bent geweest.

Eindoordeel

De duidelijke winnaar tussen Apple Maps en Google Maps is voor de meeste mensen Google Maps. Dat komt deels omdat het op meer apparaten beschikbaar is. Het biedt ook een meer intuïtieve interface en iets betere nauwkeurigheid bij het volgen van locaties. Regelmatige fietsers zullen de fietskaarten ook waarderen.

Apple Maps is echter nog steeds erg aantrekkelijk als je eigenaar bent van een iOS-apparaat. Het heeft tal van handige functies zoals Siri-integratie, Flyover-modus en een veiligere reactie op privacykwesties. Er was een tijd dat Apple Maps moeite had om Google Maps bij te houden, maar dat is nu geen probleem meer.

Welke keuze je ook maakt, je zult blij zijn met de resultaten. Alleen heeft Google Maps nu een voorsprong. Dat zou in de toekomst kunnen veranderen als Apple regelmatig Apple Maps bijwerkt als onderdeel van iOS.

Aanbevolen: