WRF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

WRF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
WRF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de. WRF-bestandsextensie is een WebEx-opnamebestand dat is gemaakt met Cisco's WebEx Recorder-programma.

De WebEx Recorder-software kan het scherm van een specifiek programma opnemen via het File > Open Application menu-item. Het wordt vaak gebruikt voor demo's, trainingen en soortgelijke taken waarbij alles op het scherm wordt vastgelegd, inclusief de muis.

Image
Image

Het videobestand dat WebEx Recorder maakt, lijkt veel op een normaal bestand omdat het zowel audio- als videogegevens kan bevatten. Sommige van deze bestanden bevatten echter mogelijk geen audio, vooral als de optie Audio opnemen tijdens de opname was uitgeschakeld.

Als het bestand is geüpload naar Cisco WebEx, kan het worden gedownload in de ARF-bestandsindeling, een WebEx Advanced Recording-bestand dat niet alleen de video bevat, maar ook informatie over de vergadering, zoals een deelnemerslijst en een tabel met inhoud.

Andere WRF-bestanden kunnen in plaats daarvan worden geassocieerd met Hancom Office. Deze bestanden zijn net als andere bestanden die zijn gemaakt vanuit een tekstverwerkingsprogramma, dus ze kunnen tekst, afbeeldingen, tabellen, grafieken, aangepaste opmaak, enz. bevatten.

WRF is ook een afkorting voor een aantal niet-bestandsformaatgerelateerde termen, zoals het schrijven van flash-signaal en het veld voor vermindering van de werkfactor.

Hoe een WRF-bestand te openen

U kunt er een openen met Cisco's WebEx Player. Gebruik de Windows-downloadlink op die pagina om een MSI-bestand te krijgen of het macOS-bestand om de speler te downloaden in het DMG-bestandsformaat.

Als u denkt dat uw WRF-bestand eigenlijk een document is, kan het waarschijnlijk worden geopend met oudere versies van Hancom Office (voorheen Thinkfree genoemd); de nieuwste versie ondersteunt het formaat niet.

Hoe WRF-bestanden te converteren

Als u de WebEx Recording Editor al hebt geïnstalleerd, is de snelste manier om het WRF-bestand in de WMV-bestandsindeling te krijgen, het met dat programma te openen en vervolgens de File te gebruiken > Exporteren naar menu-item.

Zodra het bestand in dat formaat bestaat, kunt u een gratis videobestandsconverter gebruiken om het WRF-bestand in wezen naar MP4, AVI of een aantal andere video- en audiobestandsindelingen te converteren. Elke Video Converter is een voorbeeld.

Om het bestand online te converteren, converteert u het eerst met het hulpprogramma Opname-editor en voert u het WMV-bestand vervolgens uit via Zamzar of FileZigZag. Van daaruit kun je er een MP4, AVI, FLV, SWF, MKV, enz. van maken.

Documenten die deze bestandsextensie gebruiken, kunnen waarschijnlijk worden geconverteerd naar andere documentindelingen met eerdere versies van Hancom Office.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Het is mogelijk dat de reden dat uw bestand niet wordt geopend met de Cisco-software, is dat het niet echt een WebEx-opnamebestand is. Sommige bestanden gebruiken een vergelijkbare extensie die verwarrend kan zijn, omdat het lijkt alsof ze worden geopend met WRF-bestandsopeners, terwijl ze dat in feite niet kunnen.

SRF, RTF, WFR, WRZ, WI, WRL, WRK, WRP, WRPL, WRTS en andere lijken bijvoorbeeld sterk op de spelling die wordt gebruikt voor WebEx-opnamebestanden, maar geen van deze bestandsindelingen is gerelateerd aan de Cisco-videobestandsindeling uitgelegd op deze pagina. Daarom kan geen van deze worden geopend met WebEx Player of de andere Cisco-applicaties die hierboven zijn gelinkt.

Als je een van die bestanden hebt of als je iets anders hebt dat niet echt een WRF-bestand is, onderzoek die bestandsextensie dan specifiek om meer te weten te komen over hoe je het kunt openen of converteren naar een ander bestandsformaat.

Als u inderdaad een WRF-bestand heeft waarvan u weet dat het moet worden geopend met WebEx Player, opent u eerst het programma en gebruikt u vervolgens de File > Openmenu om ernaar te bladeren. Het zou onmiddellijk moeten openen zodat u kunt beginnen met spelen.

Om ervoor te zorgen dat WRF-bestanden worden geopend met WebEx Player wanneer u erop dubbelklikt in Windows, wijzigt u de bestandskoppelingen in Windows om de bestandsextensie te koppelen aan het Cisco-programma.

Aanbevolen: