Wat is een webserie? Zijn ze het bekijken waard?

Inhoudsopgave:

Wat is een webserie? Zijn ze het bekijken waard?
Wat is een webserie? Zijn ze het bekijken waard?
Anonim

Een webserie is ontworpen als een televisieserie. Beide bevatten een aantal afleveringen die een verhaal vertellen of informeren. Het belangrijkste verschil tussen een webserie en een tv-serie is de financiële investering die nodig is om ze te starten en te onderhouden.

Een tv-serie vereist meestal hoge productiekosten, acteurs van beroemdheden en grote mediabedrijven. Een webserie vereist een camera, een idee voor een show en mensen die de gescripte of niet-gescripte regels reciteren.

Image
Image

Bottom Line

Iedereen met een camera en een account op een platform voor het delen van video's kan een webserie maken. Sommige webseries zijn geschreven en gefilmd door amateurs en vereisen minimale kosten voor apparatuur en speciale effecten. Vrienden en aspirant-acteurs zeggen hun tekst, filmen scènes met een paar camera's en creëren een trouwe online aanhang.

Van een webserie naar een televisieserie

Af en toe kan een webserie zo populair worden dat hij zijn weg vindt naar de televisie. Issa Ray begon haar carrière met het maken van een webserie op YouTube genaamd The Misadventures of AWKWARD Black Girl. Na een succesvolle YouTube-run werd ze door HBO benaderd om de televisieserie Insecure te maken.

Andere webseries worden geproduceerd door grote medianetwerken en krijgen dezelfde aandacht als een televisieserie. Deze shows kunnen ook op televisie komen. Een goed voorbeeld van zo'n programma is Drunk History, dat eerst op de Funny or Die-website verscheen en vervolgens op Comedy Central werd uitgezonden.

Minder beperkingen: kort, zoet en altijd

Tv-programma's vallen onder netwerk- en uitzendrichtlijnen. Dergelijke richtlijnen beperken wanneer en waar een show kan worden uitgezonden. Sommige tv-programma's zijn niet beschikbaar voor streaming. U kunt echter op elk moment uw favoriete webseries bekijken. En als je een seriemaker bent, kun je je video's op elk moment uploaden.

Omdat de meeste webafleveringen niet in het uitzendtijdslot van een netwerk hoeven te passen (bijvoorbeeld 30 minuten of een uur), kan een webaflevering elke lengte hebben. Veel zijn 3 tot 15 minuten lang.

Waar te kijken naar webseries

Er zijn verschillende plaatsen waar je webshows kunt bekijken. Zoek eerst op Google om een programma te vinden waarin u geïnteresseerd bent met een specifiek thema. Als je bijvoorbeeld van aliens of sciencefiction houdt, kun je zoeken op termen als alien web show of sci-fi web series.

Gebruik op dezelfde manier de zoekfunctie van YouTube of Vimeo. Veel makers van webseries gebruiken deze populaire platforms voor het delen van video's om hun shows te hosten.

Suggesties voor webseries om uit te checken

Als je meteen iets wilt kijken, bekijk dan de volgende shows om je op weg te helpen:

  • The Lizzie Bennett Diaries: Dit is een populaire die momenteel honderd afleveringen heeft om te bekijken op YouTube. Het is een dramatische webshow gebaseerd op het iconische boek Pride and Prejudice in de vorm van videodagboeken.
  • Between Two Ferns: Dit is een heel grappig showonderdeel van Funny or Die, waarin Zach Galifianakis tussen een paar varenplanten zit, waar hij interviews geeft met populaire beroemdheden.

Als je niet zeker weet wat voor soort show interessant kan zijn en er een paar wilt zien om je te helpen kiezen, ga dan naar Ranker.com. Deze website houdt een gerangschikte lijst bij van webseries op basis van up- en down-votes van gebruikers.

Aanbevolen: