5 manieren om kabel-tv te kijken tijdens het reizen

Inhoudsopgave:

5 manieren om kabel-tv te kijken tijdens het reizen
5 manieren om kabel-tv te kijken tijdens het reizen
Anonim

Terwijl je DVR thuis tv-programma's getrouw kan opnemen, wil je misschien wat van dezelfde inhoud krijgen tijdens het reizen. Gelukkig was het nog nooit zo eenvoudig om uw favoriete tv-programma's mee te nemen, of dit nu via een laptop, smartphone of tablet is.

Afhankelijk van het systeem dat je thuis gebruikt, zijn er een paar manieren om je programma's te bekijken terwijl je weg bent. In deze gids vertellen we je hoe je overal kabel-tv kunt kijken.

De streamingdienst van uw kabelbedrijf

De meeste kabelbedrijven bieden nu een service aan waarmee klanten programma's kunnen streamen op hun mobiele apparaten en computers.

Veel kabelaanbieders gebruiken een service genaamd TV Overal die veel van de meest populaire kabelzenders bevat. Het is gebruikelijk dat deze bij een kabelpakket wordt meegeleverd. Naast (of in plaats van) TV Overal bieden grote kabelbedrijven ook hun eigen streaming-apps aan. Time Warner Cable gebruikt bijvoorbeeld zowel TV Everywhere als TWC TV-apps, terwijl Comcast hun Xfinity TV-app gebruikt.

Services die vergelijkbaar zijn met deze worden een populaire add-on voor kabelaanbieders en zijn vaak gratis.

Image
Image

Het grote voordeel van deze optie is dat je in de meeste gevallen onderweg van tv kunt genieten terwijl iedereen thuis ononderbroken van tv kan genieten. Uw kabelaanmeldingsgegevens werken ook met streaming-sticks en apparaten zoals Roku.

Koop een streamingstick

Als je geen kabelabonnement hebt en een streamingdienst zoals Roku of Amazon Fire gebruikt, kun je hem onderweg meenemen. De Roku Stick en Amazon Fire Stick zijn twee van de beste streaming-apparaten voor op reis. Ze zijn compact en passen in je koffer. Het beste van alles is dat u uw programmeervoorkeuren niet verliest wanneer u de stekker uit uw tv ha alt.

De meeste tv's in hotelkamers hebben een HDMI-poort, die beide apparaten nodig hebben. Zolang de plek waar je verblijft ook een wifi-netwerk biedt, is het net alsof je thuis tv kijkt. Je kunt de afstandsbediening zelfs thuis laten en je smartphone of tablet als afstandsbediening gebruiken.

Koop een Slingbox

Slingbox is een handige manier om programma's te bekijken terwijl u niet thuis bent. U kunt een Slingbox aansluiten op uw door kabel of satelliet geleverde DVR-box, verbinding maken met internet en, eenmaal ingesteld, uw Slingbox bedienen vanaf elke plek waar u een internetverbinding heeft.

Een voordeel van Slingbox is dat je volledige controle hebt over de DVR, zodat je menu-instellingen kunt wijzigen of opnamen kunt plannen en verwijderen. Je kunt ook live en opgenomen tv streamen naar pc's en draagbare apparaten, zolang je internetverbinding aan beide kanten dit aankan.

Slingbox heeft wel één nadeel. Als u besluit om buiten uw huis live-tv te kijken, moeten de mensen in uw huis hetzelfde programma bekijken. Dit kan een probleem zijn voor degenen die een reizend gezinslid hebben. Sommige gebruikers omzeilen dit door de Slingbox op een tweede tv-box aan te sluiten.

Aanmelden voor Plex

Plex is een cloudgebaseerde service waarmee u uw mediabestanden kunt openen en streamen vanaf elk aangesloten apparaat. Het is een populaire optie waar gebruikers van genieten omdat het snel en betrouwbaar is.

Er is een gratis basisaccount en je kunt kiezen voor een betaald account met meer voordelen als je dat handig vindt. Plex is een fantastische manier om je hele mediabibliotheek overal te beheren en zeker het proberen waard.

Gebruik Windows Media Player

Als u een Windows Media Center-gebruiker bent, kunt u de streamingopties gebruiken die zijn ingebouwd in Windows Media Player (WMP).

Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je de nieuwste versie van WMP op je pc hebt geïnstalleerd. Vanaf daar is het net zo eenvoudig als het instellen van streamingopties en bent u klaar om te gaan. Windows Media Player gebruikt dezelfde bibliotheken als Media Center, dus zolang u uw Opgenomen tv-bibliotheek correct hebt ingesteld, zou u helemaal klaar moeten zijn.

Streaming vanuit Windows Media Player is lang niet hetzelfde als het gebruik van een apparaat als Slingbox. Terwijl Slingbox u op afstand controle geeft over uw DVR, geeft WMP u alleen toegang tot de bestanden in uw bibliotheek.

Deze optie geeft je toegang tot muziek, video's, foto's en andere media, inclusief opgenomen tv. Maar het staat je niet toe om live tv te kijken, en als je opnamen kopieerbeveiligd zijn, kun je ze niet streamen.

Alle open opnamen zijn beschikbaar en dat geeft je in ieder geval toegang tot de meeste netwerkprogrammering. Het is geen perfecte oplossing, maar wel een die je kan helpen rond te komen als je wanhopig naar je favoriete CBS-show wilt kijken terwijl je op reis bent.

Het extra voordeel dat je toegang hebt tot je muziek, foto's en videocollectie kan ook leuk zijn.

Een belangrijke herinnering over datagebruik

Als je mobiel gaat, vertrouw je op je mobiele netwerk voor streaming en dat kan van invloed zijn op je data-abonnement. Streaming media verbruikt veel meer data dan simpele taken zoals het controleren van e-mail of sociale media-accounts op je telefoon of tablet.

Verbind je apparaat waar mogelijk met een betrouwbaar, veilig wifi-netwerk terwijl je onderweg bent. Veel hotels bieden Wi-Wi gratis of goedkoop aan, en het bespaart u die vervelende kosten voor overschrijdingen. De andere optie is om een onbeperkt data-abonnement te nemen.

Houd hoe dan ook rekening met uw gegevens. TV streamen is geweldig, maar het kan meer kosten dan verwacht als je niet oppast.

Aanbevolen: