Is het gebruik van een smartphone tijdens het opladen gevaarlijk?

Inhoudsopgave:

Is het gebruik van een smartphone tijdens het opladen gevaarlijk?
Is het gebruik van een smartphone tijdens het opladen gevaarlijk?
Anonim

Er zijn genoeg regels in omloop over de beste manieren om je mobiele telefoon op te laden. Je hebt misschien het gerucht gehoord dat mobiele telefoons kunnen ontploffen als je ze gebruikt terwijl ze worden opgeladen, maar dit klopt niet. Verschillende gevallen van mobiele telefoons die vlam vatten, kwamen in het nieuws, maar geen van hen was terug te voeren op het gelijktijdig gebruiken en opladen van de telefoon.

Image
Image

Waar begon het gerucht?

Het originele nieuwsbericht dat waarschijnlijk het gerucht begon, rapporteerde niet de volledige details. Het verhaal, dat in 2013 verscheen, zei dat de iPhone 4 van een Chinese stewardess explodeerde toen ze hem gebruikte terwijl hij aan het opladen was.

Het bleek dat de begeleider een aftermarket-oplader gebruikte, niet de Apple-oplader die bij de telefoon wordt geleverd. Die defecte oplader was vrijwel zeker de oorzaak van het incident.

Is opladen tijdens het gebruik van een mobiele telefoon gevaarlijk?

Er zal zich normaal gesproken geen explosie voordoen als u de telefoon gebruikt terwijl deze wordt opgeladen met een door de fabrikant goedgekeurde batterij en oplader.

Koop vervangende opladers en kabels van een gerenommeerde fabrikant. Als je het niet zeker weet, neem dan contact op met de fabrikant van de telefoon voor acceptabele alternatieven.

Hoe kan ik oplaadproblemen voorkomen?

Om het risico te beperken:

  • Gebruik batterijen en voedingen die compatibel zijn met uw apparaat.
  • Gebruik een overspanningsbeveiliging wanneer u de telefoon oplaadt, vooral wanneer u op reis bent.
  • Laat je telefoon niet achter in een hete auto. Hitte kan de batterij beschadigen.

Aanbevolen: