De 10 beste tips voor het gebruik van een mobiele telefoon tijdens internationale reizen

Inhoudsopgave:

De 10 beste tips voor het gebruik van een mobiele telefoon tijdens internationale reizen
De 10 beste tips voor het gebruik van een mobiele telefoon tijdens internationale reizen
Anonim

iPhones en Android-smartphones werken in elk land waar u naartoe reist, maar hun functionaliteit kan beperkt zijn, afhankelijk van uw huidige mobiele abonnement, of u bij aankomst een simkaart of portale wifi-apparaten wilt huren en hoe Nou, je maakt je apps klaar voor je vertrek.

Hier zijn 10 dingen die je moet weten om wat geld te besparen en het meeste uit je smartphone te halen als je internationaal reist.

Bevestig internationale sms-, bel- en datakosten

Image
Image

Verreweg het belangrijkste dat u moet doen voordat u naar het buitenland reist, is om bij uw serviceprovider te informeren naar hun huidige beleid met betrekking tot internationaal gebruik van mobiele telefoons en wat uw huidige contract al toestaat.

Global roaming-functionaliteit was vroeger een extra functie die gebruikers tegen een extra vergoeding handmatig moesten gebruiken. Dit is nu veranderd en veel aanbieders van mobiele telefonie, zoals Verizon, AT&T en T-Mobile, activeren nu automatisch internationale sms-, bel- en datafuncties zodra de handset in het buitenland wordt gebruikt.

Deze activering brengt meestal een dure vergoeding met zich mee die dagelijks wordt opgeladen en die erg duur kan worden als je van plan bent om voor een lange periode te reizen. World Calling van Metro PCS is een andere populaire service die veel mensen gebruiken voor het maken van internationale telefoongesprekken tijdens het reizen.

Mobiele providers werken hun internationale roamingdiensten regelmatig bij met nieuwe prijzen, functies en betalingsopties. Verizon, AT&T en T-Mobile hebben elk speciale pagina's op hun officiële websites die hun huidige opties beschrijven. Het is echter mogelijk dat u zich heeft aangemeld voor een contract dat is gemaakt voordat het huidige model werd gelanceerd, zodat de bijgewerkte informatie op hun sites mogelijk niet op u van toepassing is. Het beste advies voor het gebruik van mobiele telefoons wanneer u naar het buitenland gaat, is om telefonisch of persoonlijk met een medewerker van de klantenservice te praten over uw specifieke mobiele telefooncontract.

Controleer of uw smartphone ontgrendeld is

Image
Image

Als je van plan bent om een internationaal mobiel abonnement te gebruiken bij je huidige provider terwijl je naar het buitenland reist, hoef je je geen zorgen te maken of je smartphone ontgrendeld is of niet. Als je er echter over denkt om een simkaart te huren zodra je op je doelbestemming bent aangekomen, is dit stukje informatie ongelooflijk belangrijk.

Het hebben van een vergrendelde telefoon betekent dat deze alleen kan worden gebruikt op het mobiele netwerk van één specifieke provider en dit betekent dat u die telefoon niet kunt gebruiken in een land waar dat netwerk niet bestaat. Als uw telefoon is ontgrendeld, kunt u deze gebruiken op andere mobiele netwerken, zowel in uw eigen land als in het buitenland.

Huur een simkaart voor internationaal gebruik van mobiele telefoons

Image
Image

Met simkaartverhuur kunt u alle functies van uw telefoon gebruiken, zoals telefoongesprekken, sms-berichten en mobiele data, door uw huidige simkaart te vervangen door een simkaart die compatibel is met het land dat u bezoekt.

Als je een andere simkaart gebruikt, kan je telefoon geen sms'jes of oproepen naar je normale telefoonnummer ontvangen, omdat de simkaart je telefoon een nieuw nummer geeft. Vanwege deze bijwerking is het raadzaam om vrienden en familie te vertellen dat ze contact met je moeten opnemen via e-mail of een chat-app zoals Facebook Messenger terwijl je op reis bent.

SIM-kaartverhuur is beschikbaar in de meeste regio's en kan worden gedaan bij gespecialiseerde winkels op grote luchthavens en bij filialen van mobiele telefoons. Het huren van een simkaart is over het algemeen veel goedkoper dan betalen voor een internationale roamingservice, vooral voor diegenen die van plan zijn om meerdere dagen of weken naar het buitenland te reizen.

Huur in plaats daarvan een draagbaar wifi-apparaat

Image
Image

Als je geen sms'jes of telefoontjes nodig hebt terwijl je naar het buitenland reist en je denkt dat je de apps van je smartphone voor communicatie en navigatie prima zult gebruiken, is een populair alternatief voor huur-simkaarten een draagbaar wifi-apparaat.

Deze wifi-apparaten zijn ongeveer zo groot als een pak kaarten en kunnen in je zak of handtas worden gedragen. Ze zenden een sterk wifi-signaal uit waarmee u uw smartphone en andere apparaten kunt verbinden terwijl u op reis bent.

Dergelijke apparaten kunnen meestal worden gehuurd op luchthavens en in winkels van telefoonaanbieders. Sommige toeristeninformatiegebouwen bieden ze ook aan reizigers aan.

Investeer in een kwaliteitsaccu

Image
Image

Als je naar het buitenland reist, is de kans groot dat je je telefoon veel meer dan normaal gaat gebruiken om te navigeren en om foto's en video's te maken. Je telefoon zal waarschijnlijk ook langer meegaan zonder de kans om op te laden en al dit extra gebruik zal de batterij veel sneller opgebruiken dan normaal.

Om te voorkomen dat je onderweg een lege telefoon krijgt, is een goed advies voor smartphonebezitters om te investeren in een batterij van goede kwaliteit die een aanzienlijke hoeveelheid stroom kan bevatten. Deze hebben meestal ten minste één USB-slot dat kan worden gebruikt om uw smartphone, tablet of andere elektronische accessoires op te laden. Een kwaliteitsaccu is een solide aanvulling op elke technische reiskit.

Hoewel de meeste accu's kunnen worden opgeladen door ze in een stopcontact te steken, beschikt een groeiend aantal ook over zonnepanelen waarmee ze door de zon kunnen worden opgeladen. Deze kunnen handig zijn als u echt ergens naartoe reist, maar ze zijn vooral praktisch voor reizigers die gaan kamperen.

Koop een moderne USB-lichtnetadapter

Image
Image

Een traditionele voedingsadapter met ouderwetse stopcontacten voor je opladers en laptop is een noodzakelijke aankoop als je je elektronica opgeladen wilt houden tijdens het reizen. Als u echter van plan bent een nieuwe adapter te kopen, is het de moeite waard om te investeren in een modern model met ten minste één ingebouwde USB-poort.

Een USB-poort in een adapter bespaart u veel ruimte bij het inpakken, aangezien USB-kabels over het algemeen veel minder ruimte innemen dan kabels met stopcontacten aan één kant. USB-oplaadkabels werken waarschijnlijk ook met meer dan één van je apparaten, dus je hoeft geen aparte kabel mee te nemen voor alles wat je bezit.

Pre-download media voor lange vluchten

Image
Image

Als je je mobiele telefoon gebruikt voor internationale reizen, zul je ongetwijfeld aanzienlijke perioden ervaren waarin je geen toegang hebt tot een mobiel of wifi-netwerk en toegang tot online-inhoud zal bijna onmogelijk zijn.

Hierdoor is het een goed idee om wat inhoud te downloaden voordat je op reis gaat, zodat je iets hebt om je te vermaken tijdens je vlucht of nadat je in het buitenland bent aangekomen. Met de Netflix-smartphone-app kun je veel van zijn films en tv-programma's downloaden, terwijl de officiële YouTube-apps de mogelijkheid hebben om je favoriete video's te downloaden als je een YouTube Premium-abonnee bent.

Als je geen abonnee bent van YouTube Premium, is er nog steeds een manier om YouTube-video's naar je apparaat te downloaden voor offline weergave.

Andere goede opties voor offline media zijn de first-party digitale winkels voor iOS-, Android- en Windows 10-apparaten, die allemaal het downloaden van films, liedjes, podcasts en tv-series mogelijk maken. Spotify is een andere goede keuze voor het downloaden van podcasts en muziek, maar je hebt wel een Spotify Premium-lidmaatschap nodig om nummers te downloaden voor offline luisteren.

Pre-download kaarten voor offline toegang

Image
Image

Tenzij u beta alt voor een wereldwijd roamingpakket wanneer u naar het buitenland gaat, komt u waarschijnlijk op uw doelbestemming aan zonder online functionaliteit op uw telefoon. Dit kan het opzoeken van reisinformatie in uw kaarten-app erg moeilijk of in veel gevallen onmogelijk maken.

Sommige luchthavens bieden gratis wifi, maar veel niet. De wifi van de luchthaven moet ook niet worden vertrouwd, want zodra je de luchthaven verlaat en in een trein, bus, taxi of Uber stapt, gaat je smartphone weer volledig offline.

Gelukkig maken veel kaart-apps het mogelijk om kaarten te downloaden voor offline weergave voordat je je locatie bereikt. Google Maps ondersteunt een dergelijke functie op zowel Android- als iOS-apparaten, terwijl de Maps-app op Windows 10-laptops en tablets deze functionaliteit ook bevat.

Hoewel veel van de locatiegegevens kunnen worden gedownload in kaart-apps, werkt de meeste informatie over het openbaar vervoer niet wanneer ze offline zijn. Een goed alternatief is om voor vertrek de lokale OV-app voor je doelbestemming te downloaden. Veel van deze apps werken volledig offline en bevatten ook nuttige informatie over de beschikbare transportdiensten.

Cloudservices instellen op uw mobiele apparaat

Image
Image
Google Drive kan gegevens opslaan in de cloud en bestanden synchroniseren op verschillende apparaten.

Westend61 / Brand X Pictures

Je smartphone kwijt, kapot of gestolen tijdens internationale reizen is altijd een mogelijkheid. Gelukkig hoeft het ervaren van een van deze slechte situaties niet zo verwoestend te zijn als het ooit was, dankzij een verscheidenheid aan cloudservices die een back-up van al je foto's, video's en app-instellingen naar de cloud kunnen maken voor toegang op een andere telefoon, tablet of computer in de toekomst.

De first-party cloudservices van iPhone en Android-smartphones, iCloud en Google Drive, zijn meestal standaard geïnstalleerd en ingeschakeld op hun respectieve apparaten om uw gegevens op hun respectieve servers op te slaan, maar er zijn ook enkele opties van derden die misschien wilt u uitchecken als back-up.

Dropbox en Microsoft's OneDrive zijn twee populaire alternatieven voor de standaard cloudopties voor smartphones, maar er zijn er een aantal die het bekijken waard zijn. De meeste cloudservices kunnen naast elkaar werken om een back-up van uw gegevens te maken, dus als u uw datalimiet op één ervan bereikt, kunt u er zeker van zijn dat een van de andere services de achterstand heeft opgelopen.

Bereid u voor op wijzigingen in app-inhoud in andere landen

Image
Image
Netflix laat je series en films streamen en downloaden om ze overal te bekijken.

Netflix

Hoewel veel apps en services in het buitenland kunnen werken, ontdekken veel reizigers dat sommige gelicentieerde inhoud op de apps van hun mobiele telefoon enigszins verandert, ondanks dat dezelfde app en hetzelfde account als thuis worden gebruikt.

Er kan bijvoorbeeld een verscheidenheid aan muziekafspeellijsten beschikbaar zijn in de Fitbit Coach en andere fitness-smartphone-apps wanneer u ze in de Verenigde Staten gebruikt, maar u zult merken dat uw nummerselectie beperkter is wanneer u naar Nieuw-Zeeland reist. Once Upon a Time en Frasier staan misschien thuis op je Netflix-lijst, maar als je naar Australië reist, kan het zijn dat ze volledig uit de Netflix-app verdwijnen.

Het wijzigen van inhoud binnen apps is echter niet altijd een slechte zaak. Hoewel sommige van je favoriete programma's mogelijk niet meer beschikbaar zijn op Netflix wanneer je bijvoorbeeld naar Japan reist, krijg je ook toegang tot veel geweldige Japanse films en anime-series die je thuis niet met je Netflix-account zou kunnen bekijken.

Aanbevolen: