Hoe apps op de Mac te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe apps op de Mac te verwijderen
Hoe apps op de Mac te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Sleep de app naar de prullenbak. Of open een Finder-venster, klik op Applicaties, klik op de app en klik vervolgens op Bestand > Verplaatsen naar prullenbak.
  • Sommige apps hebben een verwijderingstoepassing die u vindt in de map Applicaties. Dubbelklik op het bestand met de naam Uninstall in de map.
  • Een andere optie: klik op de LaunchPad, houd het pictogram van de app ingedrukt. Wanneer het pictogram begint te trillen, klikt u op de X. Klik op Delete om te bevestigen.

Dit artikel legt uit hoe je apps op de Mac op verschillende manieren kunt verwijderen en verwijderen. Informatie heeft betrekking op Mac OS X Lion en latere macOS-versies.

Bottom Line

De gemakkelijkste manier om een app of programma van je Mac te verwijderen, is door de prullenbak in het Dock te gebruiken. Sleep de applicatie waar deze zich ook bevindt op uw Mac en zet hem in de prullenbak. Wanneer u de prullenbak leegt, wordt de toepassing verwijderd.

Apps verwijderen met de Finder

De methode met slepen en neerzetten om apps te verwijderen met de prullenbak werkt niet voor alle apps, maar als je het combineert met de Finder, kun je bijna elke applicatie verwijderen. Hier is hoe:

  1. Open een Finder-venster door File > New Finder-venster te selecteren in de Apple-menubalk of door op de Finder pictogram in het Dock.

    Image
    Image
  2. Klik op Applicaties in het linkerdeelvenster van het Finder-venster om de geïnstalleerde applicaties op uw computer te bekijken.

    Image
    Image
  3. Klik op de Application die u wilt verwijderen.
  4. Klik op File in het vervolgkeuzemenu in de linkerbovenhoek van het scherm.
  5. Klik op Verplaatsen naar prullenbak.

    Image
    Image
  6. Klik en houd het prullenbak icoon in het Dock vast.
  7. Klik op Empty Trash in het pop-upmenu om de applicatie van je Mac te verwijderen.

    Image
    Image

Apps verwijderen met behulp van een Uninstaller

Bepaalde apps kunnen een verwijderingshulpprogramma bevatten in de toepassingsmap. In dit geval wilt u de installatie ongedaan maken met die tool.

Dit zijn vaak grote apps zoals Creative Cloud-producten van Adobe of de Steam-client van Valve. Om ervoor te zorgen dat ze volledig van uw computer worden verwijderd, gebruikt u het verwijderingsprogramma als dit bij de toepassing is geleverd.

  1. Open een Finder-venster en klik op Applicaties om de op uw computer geïnstalleerde toepassingen te bekijken.
  2. Klik op de applicatie die u wilt verwijderen. Er wordt een map geopend om de inhoud ervan weer te geven, inclusief een verwijderprogramma als dat bestaat.
  3. Dubbelklik op het bestand met de titel Uninstall in de map.

    Image
    Image
  4. Volg de instructies op het scherm om de applicatie te verwijderen. De aanwijzingen variëren afhankelijk van de toepassing die u verwijdert.

Apps verwijderen met Launchpad

Een andere optie voor het verwijderen van apps op een Mac is door het Launchpad te gebruiken. Dit is een gemakkelijke, probleemloze manier om de programma's te verwijderen die u in de App Store koopt.

  1. Klik op het Launchpad-pictogram in het Dock.

    Image
    Image
  2. Zoek de app die u wilt verwijderen door de naam in te voeren in het zoekveld boven aan het scherm of door door de pagina's van Launchpad te bladeren. Houd het pictogram van de app die je wilt verwijderen ingedrukt wanneer je deze ziet totdat alle apps beginnen te trillen.

    Image
    Image
  3. Wanneer het pictogram begint te trillen, klikt u op de X die ernaast verschijnt.

    Als er geen X naast de app staat, kun je deze niet verwijderen via het launchpad. Het kan vereist zijn door het besturingssysteem of een verwijderingsoptie hebben die u moet gebruiken.

  4. Klik op Delete om de verwijdering van de app te bevestigen.

Aanbevolen: