Hoe u uw Fitbit kunt repareren die niet synchroniseert

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Fitbit kunt repareren die niet synchroniseert
Hoe u uw Fitbit kunt repareren die niet synchroniseert
Anonim

Als je een Fitbit bezit, kun je af en toe een probleem tegenkomen waarbij het niet synchroniseert met een iPhone, Android-apparaat of computer, en de app vertelt je dat het synchronisatieproces niet kan worden voltooid of dat de fitness tracker kan niet worden gevonden. Deze storing kan verschillende oorzaken hebben. Er zijn ook net zoveel fixes die snel en zonder enig risico voor het apparaat kunnen worden geïmplementeerd. We schetsen deze oplossingen hieronder.

De tips in dit artikel kunnen worden gebruikt om synchronisatieproblemen op te lossen met alle Fitbit-trackermodellen van Fitbit Charge 3 en Fitbit Ace 3 tot Fitbit Ionic en Fitbit Versa.

Image
Image

Bottom Line

Fitbit-synchronisatiefouten hebben meestal te maken met het feit dat de fitnesstracker losgekoppeld raakt van de smartphone, tablet, computer of iPod touch waarmee hij oorspronkelijk was verbonden. Dit kan worden veroorzaakt door verbinding met te veel apparaten tegelijk, Bluetooth die niet goed werkt of een kleine storing in het besturingssysteem van de Fitbit.

Een Fitbit Tracker-synchronisatieprobleem oplossen

Het is moeilijk om precies vast te stellen waarom een Fitbit niet goed synchroniseert met een iPhone, Android of een ander apparaat. Er zijn echter verschillende bewezen oplossingen die het probleem kunnen oplossen, en deze werken met alle Fitbit-fitnesstrackermodellen.

  1. Synchroniseer je Fitbit handmatig met je telefoon. Soms heeft de Fitbit-app een beetje aansporing nodig om de synchronisatie te starten, zelfs nadat deze is geopend. Om een synchronisatie te forceren, tik je op het lidkaartpictogram, tik je op de naam van de Fitbit-tracker en tik je vervolgens op Synchroniseer nu.
  2. Controleer de Bluetooth-instellingen. Een Fitbit-tracker synchroniseert gegevens met smartphones, tablets en computers via Bluetooth, zodat hij geen verbinding kan maken als Bluetooth op het apparaat is uitgeschakeld.

    Bluetooth kan op de meeste slimme apparaten worden in- en uitgeschakeld via snelmenu's. Veeg op iPadOS naar beneden in de rechterbovenhoek om dit menu te openen. Veeg op Android en Windows Phone omlaag om het te openen.

  3. Installeer de Fitbit-app op je apparaat. Als je een nieuwe Fitbit-tracker hebt gekocht, heb je waarschijnlijk de officiële app op je smartphone, tablet of computer geïnstalleerd om deze in te stellen. Als je een Fitbit tweedehands hebt gekregen, heb je dat misschien niet. In tegenstelling tot andere apparaten, moet een Fitbit een speciale app installeren om verbinding te maken met een ander apparaat en gegevens te synchroniseren.
  4. Update je Fitbit. Het apparaat kan problemen hebben om verbinding te maken met de tracker als het verouderd is.

  5. Synchroniseer de Fitbit alleen met één apparaat. Het lijkt misschien een goed idee om je Fitbit-tracker te koppelen met je iPhone terwijl je niet thuis bent en je Windows 10-computer voor wanneer je thuis bent, maar dit kan een conflict veroorzaken voor de tracker wanneer deze verbinding probeert te maken met beide op dezelfde tijd. De beste manier om dit op te lossen, is door Bluetooth op het ene apparaat uit te schakelen wanneer u probeert te synchroniseren met het andere. Je kunt het tweede apparaat ook helemaal uitschakelen.
  6. Wi-Fi uitschakelen. Soms kunnen wifi en Bluetooth van een smartphone of tablet tegelijkertijd zijn ingeschakeld, waardoor elk van deze technologieën niet goed werkt. Als je een Fitbit-tracker probeert te synchroniseren, kan dit de Bluetooth-connectiviteit belemmeren en voorkomen dat deze wordt gesynchroniseerd.
  7. Laad je Fitbit-batterij op. Hoewel Fitbit-trackers een lange batterijduur hebben, moeten deze apparaten elke dag worden opgeladen. Als een tracker niet synchroniseert, is deze mogelijk leeg en uitgeschakeld. Dit is waarschijnlijk als je een Fitbit One of Fitbit Zip bezit. Deze worden meestal in een zak of tas gedaan en zijn gemakkelijk te vergeten als het gaat om de oplaadtijd van het apparaat aan het eind van de dag.

  8. Zet je Fitbit uit en weer aan. Het herstarten van een Fitbit is in wezen hetzelfde als het herstarten van een computer, dus herstarten kan veel veelvoorkomende problemen oplossen. Het vernieuwt het besturingssysteem van het apparaat en lost meestal eventuele problemen op, zoals synchronisatieproblemen.

    Instructies voor het opnieuw opstarten van een Fitbit variëren van model tot model, maar omvatten over het algemeen het aansluiten van de tracker op de USB-oplaadkabel, het aansluiten op een stroombron en het ongeveer 10 seconden ingedrukt houden van de hoofdknop. Als het correct is gedaan, knippert het Fitbit-logo op het scherm en wordt het apparaat opnieuw opgestart. Als je een Fitbit opnieuw start, worden er behalve meldingen geen gegevens verwijderd.

    Een herstart is meestal vereist nadat u een van de bovengenoemde problemen tegenkomt, zoals wifi- en Bluetooth-conflicten of verbinding met meerdere apparaten.

  9. Reset je Fitbit-tracker. Resetten is een laatste redmiddel, omdat het alle gegevens verwijdert en de Fitbit terugzet naar de fabrieksinstellingen. Je kunt alle gegevens herstellen die zijn gesynchroniseerd met je online Fitbit-account na de reset. Het resetten van een Fitbit verschilt afhankelijk van het model dat je bezit, waarbij voor sommige een paperclip in een gat moet worden gestoken, terwijl andere worden gedaan in de instellingen van het apparaat. Sommige trackers, zoals de Fitbit Surge en Fitbit Blaze, hebben geen optie om de fabrieksinstellingen te herstellen.

    Verwar herstarten en resetten niet wanneer je met online of offline klantenondersteuning praat. Als je een Fitbit opnieuw start, wordt deze uit- en weer ingeschakeld terwijl je hem opnieuw instelt, waardoor alles erop wordt verwijderd.

Aanbevolen: