Hoe het te repareren als u de taal van de Google Assistent niet kunt wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als u de taal van de Google Assistent niet kunt wijzigen
Hoe het te repareren als u de taal van de Google Assistent niet kunt wijzigen
Anonim

Google Assistent is een virtuele assistent waarmee je spraakopdrachten kunt gebruiken om Google Home en andere verbonden apparaten te vertellen taken uit te voeren, zoals het maken van afspraken of het verzenden van sms-berichten. Het is ontworpen om met verschillende talen te werken, maar u kunt problemen ondervinden bij het wijzigen van de taalinstelling op de Google Assistent.

Hier leest u waarom dit probleem zich voordoet en hoe u het kunt oplossen met de Google Assistent-app op elk Android-apparaat.

Image
Image

Oorzaken waarom u de taal van de Google Assistent niet kunt wijzigen

Google Assistent werkt het beste met Engels, maar het is ook ontworpen om met andere talen te werken. Uw smartphone is echter waarschijnlijk ontworpen om meer talen te ondersteunen dan de Google Assistent biedt.

Stel dat je je telefoon instelt op een taal die de Google Assistent nog niet ondersteunt, zoals Engels (Jamaica). Wanneer dit gebeurt, kan de Google Assistent voorkomen dat je de invoertaal wijzigt.

De gemakkelijkste manier om weer de mogelijkheid te krijgen om de taal van de Google Assistent te wijzigen, is door de taalinstelling op je telefoon te wijzigen in Engels (Verenigde Staten), dat de meest complete ondersteuning biedt in Google Assistent.

Als je daarmee de taal van de Google Assistent kunt wijzigen in de taal van je voorkeur, kun je teruggaan naar de instellingen van je telefoon en de systeemtaal wijzigen in iets waar je je prettig bij voelt.

Let op zowel de taal als de regio. U kunt uw telefoon bijvoorbeeld instellen op Portugees (Portugal), Portugees (Macau), Portugees (Brasilië) of andere, maar Google Assistent ondersteunt alleen Portugees (Brasilië).

Hoe het te repareren als u de taal van de Google Assistent niet kunt wijzigen

Volg deze stappen, in de aangegeven volgorde, om de taalinstellingen van je Google Assistent weer in orde te krijgen.

  1. Wijzig de taal van uw Android-systeem. De systeemtaal staat los van de taal van de Google Assistent en kan worden gewijzigd via de instellingen op je telefoon.
  2. Wijzig de invoertaal van de Google Assistent. Nadat je de systeemtaal van je telefoon hebt gewijzigd in Engels (Verenigde Staten), zou je de taal van de Google Assistent moeten kunnen wijzigen. In tegenstelling tot de hoofdsysteemtaal, waarmee u uit een lange lijst kunt kiezen, kunt u met Google Assistant alleen kiezen uit ondersteunde talen.
  3. Controleer op updates. Als het wijzigen van de systeemtaal van je telefoon naar een ondersteunde taal je niet toestaat de taal van de Google Assistent te wijzigen, is er mogelijk een probleem met de Google-app. Controleer op updates of patches in de Google Play Store.

  4. Herstel de Google Assistent-app. Google Assistent vertrouwt op de Google-app om te werken, dus corrupte lokale gegevens of een bug in een recent bijgewerkte versie van de app kunnen voorkomen dat je de instellingen van de Google Assistent, zoals de invoertaal, wijzigt. Als je het probleem nog steeds niet kunt oplossen, probeer dan de Google Assistent-app terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.
  5. Neem contact op met Google Support. Als u het probleem nog steeds niet kunt oplossen, neemt u contact op met de klantenondersteuning van Google voor meer hulp.

Aanbevolen: