Een USB-flashdrive formatteren op Mac

Inhoudsopgave:

Een USB-flashdrive formatteren op Mac
Een USB-flashdrive formatteren op Mac
Anonim

Wat te weten

  • Sluit het USB-station aan, ga naar Schijfhulpprogramma, selecteer het station en ga naar Erase > Mac OS uitgebreid (journaled) > Wissen > Klaar.
  • Op een Mac met meerdere partities, ga naar Schijfhulpprogramma > kies partitie > Partition > - > Toepassen > Partition > Done > gepartitioneerde schijf > Wissen .

Dit artikel legt uit hoe je USB-drives voor Macs formatteert en waarom dit nodig is.

Een flashstation formatteren op Mac

Als u een USB-station op een Mac formatteert voordat u het gaat gebruiken, worden alle gegevens op het station gewist en zorgt u ervoor dat het is ingesteld met een bestandssysteem waarvoor uw Mac is ontworpen. Volg deze instructies om een USB-flashstation te formatteren om met uw Mac te werken:

Voordat u uw USB-station formatteert, moet u een back-up maken van alle bestanden die op het station zijn opgeslagen. Bij het formatteren wordt de schijf volledig gewist. U kunt ook Time Machine gebruiken om een back-up van uw computer te maken voor het geval u een fout maakt en de verkeerde schijf formatteert.

  1. Sluit een USB-stick aan op je Mac.

    Image
    Image
  2. Het zou op je bureaublad moeten verschijnen (in dit geval is het het pictogram met de naam BACKUP).

    Image
    Image
  3. Open Schijfhulpprogramma.

    Image
    Image

    U kunt Schijfhulpprogramma openen door te zoeken met Spotlight, of te navigeren naar Applicaties > Utilities> Schijfhulpprogramma.

  4. Selecteer de schijf die u wilt formatteren en klik op Wissen (in het midden bovenaan het venster.)

    Image
    Image

    Zorg er tijdens deze stap absoluut voor dat u de juiste schijf selecteert. De schijf die u selecteert, wordt geformatteerd, dus als u de verkeerde schijf kiest, kunt u belangrijke gegevens kwijtraken.

  5. Selecteer het Mac OS Extended (Journaled) formaat. Dit formaat is speciaal ontworpen voor Macs en werkt met zowel huidige als oudere modellen.

    Image
    Image

    Als u grote bestanden moet overbrengen tussen uw Mac en een Windows-computer, selecteert u het exFAT-formaat. Gebruik MS-DOS (FAT) of FAT32 voor het overbrengen van kleinere bestanden tussen besturingssystemen.

  6. Klik op Wissen.

    Image
    Image
  7. Wacht tot het proces is voltooid en klik vervolgens op Gereed.

    Image
    Image

Een USB-drive formatteren op een Mac met meerdere partities

Als je een USB-station formatteert dat meerdere partities heeft, zul je merken dat er maar één partitie is geformatteerd. De andere partities blijven precies zoals ze waren, inclusief hun oorspronkelijke bestandssysteem en alle bestanden die daar zijn opgeslagen.

Als je je USB-drive zo wilt formatteren dat deze een enkele partitie heeft die is geformatteerd voor gebruik met je Mac, volg dan deze instructies:

  1. Sluit een gepartitioneerd USB-station aan op je Mac.

    Image
    Image
  2. Open Schijfhulpprogramma.

    Image
    Image
  3. Selecteer de partitie die u wilt verwijderen en klik op Partition.

    Image
    Image
  4. Klik op het - symbool onder het cirkeldiagram.

    Image
    Image
  5. Klik op Toepassen.

    Image
    Image
  6. Klik op Partitie.

    Image
    Image
  7. Klik op Gereed.

    Image
    Image
  8. Selecteer de nieuw gepartitioneerde schijf en klik op Erase.

    Image
    Image
  9. Klik op Wissen.

    Image
    Image
  10. Klik op Gereed.

    Image
    Image

Waarom het nodig is om USB-drives voor Macs te formatteren

Mac- en Windows-computers gebruiken verschillende bestandssystemen, waarvan er slechts enkele onderling compatibel zijn. Bij computergebruik is het gemakkelijk om een bestandssysteem te zien als het systeem dat een computer gebruikt om bestanden op te slaan, te identificeren en op te halen. Zonder een bestandssysteem zou een computer geen nieuwe bestanden kunnen opslaan en zouden opgeslagen bestanden onmogelijk kunnen worden opgehaald.

Als u een nieuwe USB-flashdrive, SD-kaart, harde schijf of een ander opslagmedium koopt, is de kans groot dat deze niet is geformatteerd of in de fabriek is geformatteerd voor gebruik met Windows-computers. Sommige van deze apparaten werken nog steeds met uw Mac uit de doos, maar u kunt de schijf beter zelf formatteren om een Mac-specifiek bestandssysteem te gebruiken, zoals Mac OS Extended (Journaled) of een indeling die op verschillende platforms zoals ExFat werkt.

Aanbevolen: