Een USB-drive formatteren in FAT32 op Windows 10

Inhoudsopgave:

Een USB-drive formatteren in FAT32 op Windows 10
Een USB-drive formatteren in FAT32 op Windows 10
Anonim

Dit artikel leert je hoe je een USB-drive formatteert in FAT32 op Windows 10. Het legt ook uit wat FAT32 is in vergelijking met andere formaten en andere beperkingen die je moet kennen.

Formater een USB-stick in FAT32 met behulp van Verkenner

Het gebruik van Verkenner om USB te formatteren naar FAT32 is de gemakkelijkste methode.

Het is alleen mogelijk om met deze methode een schijf kleiner dan 32 GB in FAT32-indeling te formatteren. Alle gegevens die eerder op de USB-drive stonden, worden tijdens het formatteringsproces verwijderd.

  1. Klik op het menu Start.

    Image
    Image
  2. Klik op Deze pc.

    Image
    Image
  3. Klik met de rechtermuisknop op het USB-station.

    Image
    Image
  4. Klik op Formaat.

    Image
    Image
  5. Klik op Start.

    Image
    Image

    Als het bestandssysteem niet als FAT32 wordt vermeld, klikt u op het vervolgkeuzemenu en kiest u het.

  6. Klik op OK.

    Image
    Image
  7. Wacht tot de schijf is geformatteerd en klik vervolgens op OK om het proces te voltooien.

Formater een USB-stick in FAT32 met Powershell Command Line Tools

Als je een schijf groter dan 32GB wilt formatteren, dan is je enige optie om de Powershell Command Line Tools van Windows 10 te gebruiken om dit te doen. Het is een veel langzamer proces dan via Verkenner, maar het werkt. Hier leest u hoe u een USB-station formatteert met behulp van de opdrachtregelfunctie.

Zoals voorheen worden alle gegevens die eerder op het USB-station waren opgeslagen, verwijderd tijdens het formatteringsproces.

  1. Klik op de zoekbalk.
  2. Voer Powershell in.

    Image
    Image
  3. Klik Powershell.

    Image
    Image
  4. Type format /fs:fat32:

    Image
    Image
  5. Wacht tot het proces is voltooid.

    Op deze manier formatteren kan lang duren.

Voor- en nadelen van het gebruik van FAT32

FAT32 is een oud bestandssysteem dat al vele jaren bestaat. Dat betekent dat het niet ideaal is voor Windows 10. Er zijn echter redenen waarom u het misschien wilt gebruiken. We gaan in op een kort overzicht van de voor- en nadelen achter FAT32.

  • FAT32 is bijna universeel. Als u uw USB-drive vaak verplaatst tussen pc, Mac, Linux-systeem en zelfs uw telefoon, is FAT32 een goede keuze. Dat komt omdat het bijna universele compatibiliteit heeft, zodat je gemakkelijk bestanden kunt delen met dit bestandssysteem.
  • FAT32 kan niet worden gebruikt op schijven groter dan 16TB of bestanden groter dan 4GB. FAT32 kan niet werken met harde schijven groter dan 16TB. Dat zal nog niet veel gebruikers treffen, maar het kan geen bestanden aan van meer dan 4 GB. Dat kan tegenwoordig een groot probleem zijn, vooral als je regelmatig video's bewerkt.
  • FAT32 is iets langzamer. FAT32 is iets langzamer dan zijn alternatieven - NTFS en exFAT. In het begin maakt het misschien geen enorm verschil, maar het klopt allemaal, en als je geen universele ondersteuning nodig hebt, kun je in plaats daarvan net zo goed NTFS of het exFAT-bestandssysteem van Microsoft gebruiken.

Aanbevolen: