Wat is de Opera-browser?

Inhoudsopgave:

Wat is de Opera-browser?
Wat is de Opera-browser?
Anonim

Opera is een gratis internetbrowser die beschikbaar is voor mobiele telefoons en computers. De Opera-browser is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux en heeft mobiele apps voor Android en iOS.

Wat is opera?

De originele Opera-webbrowser werd in 1995 uitgebracht als resultaat van een onderzoeksproject van een Noors telecommunicatiebedrijf. Sinds die tijd heeft de browser massa's updates ontvangen als reactie op nieuwe innovaties en om gelijke tred te houden met nieuwe technologische innovaties. Opera heeft een snelle ontwikkelingscyclus en experimenteert elke twee weken met nieuwe functies en updates.

Image
Image

Opera's topfuncties voor functionaliteit

Opera heeft veel uitstekende eigenschappen, maar een van de beste is Opera's batterijbesparende technologie. Volgens de tests van Opera werkt de browser "tot 35% langer met de batterijbesparing ingeschakeld, vergeleken met andere browsers zoals Google Chrome en Microsoft Edge." Afhankelijk van het type en de specificatie van uw laptop, kan dit een extra uur batterijduur opleveren.

Op mobiele apparaten comprimeert Opera inhoud zodat pagina's snel worden geladen, zelfs met een langzame internetverbinding, wat betekent dat er minder tijd wordt besteed aan het wachten tot een pagina is geladen.

Opera heeft ook een aantal extra functies.

Opera-webbrowser elimineert pop-upadvertenties

Een van de redenen waarom de Opera-browser zo efficiënt is, is vanwege de ingebouwde adblocker die ervoor zorgt dat er geen advertenties verschijnen tijdens het browsen, waardoor pagina's sneller kunnen worden geladen. De adblocker is gratis, vereist geen speciale add-on, download of plug-in en werkt op de desktop- en mobiele versies.

Volgens de tests van Opera laadt Opera pagina's met veel inhoud tot 90% sneller met advertentieblokkering ingeschakeld, hoewel je vrij bent om advertenties te deblokkeren van elke website die je kiest.

Image
Image

Snelkiezen: een webpagina openen zonder te typen

Opera's Speed Dial verschijnt op het startscherm, met miniatuurpictogrammen voor uw favoriete of meest bezochte webpagina's. Selecteer eenvoudig het pictogram om de pagina te openen, zonder te typen.

Image
Image

U kunt kiezen welke websites worden weergegeven op Snelkiezen en de afbeelding aanpassen die in de miniatuur wordt weergegeven. Opera heeft ook een functie waarmee u automatisch uw bladwijzers kunt importeren uit Google Chrome, Mozilla Firefox of Internet Explorer, terwijl de startpagina een nieuwsfeed presenteert met gratis toegang tot nieuwskanalen; pas je feed aan, abonneer je op je favorieten en bewaar verhalen om ze later te lezen.

Opera synchroniseert op verschillende apparaten

Maak een gratis Opera-account aan, inclusief een gratis Opera-e-mailaccount, zodat je op verschillende apparaten kunt synchroniseren. Log in op elk apparaat en uw snelkiestoetsen, bladwijzers en geopende tabbladen worden op alle apparaten gesynchroniseerd.

Opera's Flow koppelt de Opera-browser voor computers met Opera Touch op mobiel om video's, links, afbeeldingen en notities op één plek te bewaren. Flow vereist geen account of inloggen, scan gewoon de QR-code vanaf je computer op je telefoon.

Opera heeft een veilige, privé-navigatiefunctie

Opera wordt vooraf gebouwd met een gratis Virtual Private Network (VPN) dat werkt op privé en openbaar gratis internet en uw locatie afschermt tegen hackers. Bij toegang tot openbaar internet blokkeert Opera's VPN uw locatie, wat een extra beschermingslaag biedt tegen malware en fraude. De VPN blokkeert ook de meeste tracking cookies. Opera biedt ook een optie voor privé browsen die uw internetgeschiedenis niet opslaat.

Image
Image

De draagbare browser Opera, beschikbaar voor Windows, slaat uw browsegeschiedenis, bladwijzers, extensies en andere privégegevens op op draagbare opslagapparaten zoals een USB-station, zodat er niets lokaal op een computer wordt opgeslagen.

Bottom Line

De Opera-portemonnee is beschikbaar op Opera voor Android en ondersteunt Web 3, specifiek voor mobiele betalingen en cryptocurrency-betalingen; de bèta- en ontwikkelaarsversies van Opera bieden toegang tot Ethereum Dapps en Web 3. De Opera-portemonnee is zeer veilig, met volledige controle over geld en verzamelsleutels, die zijn gekoppeld aan de veilige systeemvergrendeling van Android, waardoor pincodes en wachtwoorden niet meer nodig zijn.

Chat en blader tegelijkertijd

Opera biedt gemakkelijke zijbalktoegang tot volledige webversies van Facebook Messenger, VKontakte en WhatsApp vanaf de desktop. Zet belangrijke berichten vast om ze bovenaan te houden en pas uw meldingen aan, met opties voor dempen en uitloggen rechtstreeks in de browser. Je kunt zelfs chats op je mobiele apparaat bijhouden via de meldingsbalk.

Speciale schermfuncties van Opera

Opera voor mobiel bevat een snelle actieknop waarmee u gemakkelijk met één hand op internet kunt surfen. De mobiele versie bevat een slimme nachtmodus om het lezen 's nachts gemakkelijker te maken, evenals een zoekfunctie. Opera voor Android bevat een zoomfunctie, waardoor het gemakkelijker wordt om de kleine lettertjes te lezen, tekst automatisch terugloopt en zich over het scherm aanpast.

Degenen die geïnteresseerd zijn in het uitproberen van de laatste nieuwe functies kunnen de Opera Beta of Developer Browsers downloaden. De Opera-ontwikkelaarsstroom ontvangt vroege experimenten en zodra ze stabieler zijn, gaat u verder met de bètaversie van Opera. Zodra de updates stabiel zijn, worden ze onderdeel van de standaard browserupdate van Opera.

Aanbevolen: