Vankyo V600 Review: een heldere, hoogwaardige projector

Inhoudsopgave:

Vankyo V600 Review: een heldere, hoogwaardige projector
Vankyo V600 Review: een heldere, hoogwaardige projector
Anonim

Bottom Line

De Vankyo V600 is een zeer heldere projector van 4500 lumen met een enorm schermformaat en veel aansluitmogelijkheden. Het heeft slechts een paar kleine gebreken en presteert beter dan veel andere projectoren in zijn klasse.

Vankyo V600

Image
Image

We hebben de Vankyo V600 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Vankyo V600 is een relatief hoogwaardige, krachtige LED-projector die geschikt is voor zakelijke presentaties en thuisbioscopen. We hebben een reeks tests doorlopen om het ontwerp, het installatieproces, de beeldkwaliteit, de audiokwaliteit, de functies en de algehele prestaties te bekijken. Hoewel de Vankyo V600 een paar dingen heeft die we niet leuk vonden, vonden we het over het algemeen een geweldige, krachtige optie in vergelijking met andere soortgelijke projectoren.

Image
Image

Ontwerp: Niets bijzonders

De Vankyo V600 is eerlijk gezegd niet de mooiste projector die we hebben gebruikt. Het is heel … rechthoekig. In het begin maakte het esthetiek ons zorgen dat Vankyo een goedkoop product voor een hogere prijs had uitgebracht. Toen we het uitpakten, waren we verrast door hoe eenvoudig het uiterlijk was, vooral in vergelijking met andere Vankyo-projectoren zoals de Leisure-serie. Ze hebben meer rondingen en mooiere gebruikersinterfaces. De Vankyo V600 ziet eruit alsof de ontwerper op vakantie was.

Aan de rechterkant van de projector bevindt zich een SD-kaartsleuf, een 3,5 mm AV-aansluiting en een 3,5 mm koptelefoonaansluiting. Aan de achterkant bevinden zich stroom, VGA, twee USB- en twee HDMI-poorten. Er zijn ook ventilatieroosters aan de onderkant en zijkanten van de projector. Hoewel het eruit ziet als een goed ventilatieontwerp, merkten we nog steeds dat de projector na ongeveer een half uur gebruik behoorlijk heet wordt.

Image
Image

Configuratieproces: eenvoudig, zelfs zonder een gedetailleerde handleiding

Zoals de meeste projectoren vonden we het installatieproces voor de Vankyo V600 erg eenvoudig en intuïtief. Het menu is gemakkelijk te navigeren en te begrijpen en de meeste mensen zullen worden aangesloten via HDMI of VGA. Beide zijn plug-and-play: sluit eenvoudig het ene uiteinde van de kabel aan op de projector en het andere uiteinde op uw computer.

We stopten de projector in het stopcontact, verwijderden de lensdop, verbonden met onze laptop met de HDMI-kabel, drukten op de auto-invoerzoekknop en zagen onmiddellijk ons computerbureaublad op onze muur geprojecteerd. We gebruikten de kleine duimschroef aan de onderkant om de projector in een hoek te plaatsen, de lens scherp te stellen en vervolgens de keystone af te stellen om de beeldvervorming te compenseren. In tegenstelling tot veel andere projectoren die we hebben gebruikt, zagen de standaardinstellingen er geweldig uit zonder dat we een heleboel aanpassingen hoefden te maken.

Naast de gebruikelijke films en tv-programma's, hebben we ook geprobeerd enkele Google Presentaties-presentaties te laden en waren we erg blij met de helderheid en duidelijkheid, vooral in een relatief goed verlichte kamer. We kunnen deze projector zeker aanbevelen voor presentaties.

Image
Image

Beeldkwaliteit: duidelijkheid en helderheid

Het belangrijkste aspect van elke projector is de beeldkwaliteit, en de 1080p Full HD-resolutie die de Vankyo V600 levert is indrukwekkend. We konden gemakkelijk een kristalhelder beeld krijgen met de focusinstelknop. Bovendien hadden we niet het gevoel dat we de standaardinstellingen moesten aanpassen en genoten we echt van zowel de helderheid als de kleurweergave.

We hadden niet het gevoel dat we de standaardinstellingen moesten aanpassen en genoten echt van zowel de helderheid als de kleurweergave.

Filmondertitels en tekst in onze zakelijke presentaties waren zeer leesbaar en gemakkelijk te lezen. Kleuren waren goed vertegenwoordigd en er zijn tal van menu-opties om de afbeelding aan te passen als je dat wilt.

De keystone-correctie van 15 graden werkt zoals het hoort, maar we waren teleurgesteld dat er geen horizontale correctie was - dit betekent alleen dat je de projector rechtstreeks op het projectieoppervlak moet richten en niet opzij om een onvervormd beeld.

Image
Image

Audiokwaliteit: Luid maar ontbreekt

Laten we eerlijk zijn: we zullen waarschijnlijk nooit een projector zien met geweldige ingebouwde audio, net zoals we niet verwachten dat laptop- of tabletluidsprekers ons zullen wegblazen. De Vankyo kan bogen op "dubbel hifi-luidsprekergenot" uit twee luidsprekers van 5 watt. In werkelijkheid heeft de projector een dun, blikkerig geluid dat uit de achterkant van de behuizing komt. Het volume is eigenlijk verrassend luid in vergelijking met andere projectoren die we hebben gebruikt, maar de kwaliteit en frequentiediepte zijn er gewoon niet.

We zouden een apart geluidssysteem willen voor de audio als we dit systeem als home theater projector zouden gebruiken. Als je hem zakelijk gebruikt, raden we je aan een draagbare luidspreker rechtstreeks op je laptop aan te sluiten voor een betere geluidskwaliteit.

Image
Image

Kenmerken: Super helder en groot

De functies van de Vankyo V600 zijn meestal beeldgerelateerd, met de 1080p-resolutiemogelijkheden en het grote projectieschermformaat als de belangrijkste verkoopargumenten. Met 4000 lumen is het absoluut erg helder en kan het worden gebruikt in sommige verlichte omgevingen zoals een vergaderruimte. De kleuren, het contrast en andere beeldkenmerken zijn allemaal goed en de focus is duidelijk.

De Full HD-projectie kan een schermgrootte tot 300 inch (25 voet) breed hebben. De projector moet echter ongeveer 10 meter van het scherm verwijderd zijn om op dat formaat te kunnen projecteren. Aan de andere kant is de minimale schermgrootte 50 inch op 1,5 meter afstand.

Je kunt je iPhone op de projector aansluiten met een Lightning-naar-HDMI-adapter en een Android-apparaat met een Micro USB-naar-HDMI-adapter (geen van deze kabels wordt meegeleverd).

Het wordt geleverd met een HDMI-kabel, zodat u verbinding kunt maken met apparaten zoals uw tv, laptop, gameconsole of dvd-speler. De projector biedt ook andere externe aansluitmogelijkheden, zoals een USB-flashstation, harde schijf of SD-kaart. Er is ook de optie voor VGA, een 3,5 mm AV-poort en een 3,5 mm koptelefoonpoort.

Prijs: de moeite waard als je weet wat je koopt

De Vankyo V600 is een mid-tier projector, die v alt tussen goedkopere opties onder de $ 100 en meer professionele $ 400+ opties. Met moderne projectietechnologie is het moeilijk om een 4K-projector van minder dan $ 1.000 te vinden, en zelfs de meeste van de beste 1080p-projectoren vallen in deze categorie. Er komt veel kijken bij het bepalen van het prijsniveau dat het beste bij u past.

Het levert een helder beeld van hoge kwaliteit tegen een zeer betaalbare prijs.

Voor $ 249,99 (adviesprijs) is de Vankyo V600 een goede waarde voor zijn kwaliteitsniveau. Het en andere projectoren die in deze prijsklasse vallen, zijn geweldig voor een informele thuisentertainmentopstelling of een vergaderruimte. De meeste mensen zullen erg blij zijn met projectoren in dit niveau.

Voor je gemiddelde gezin, stel of filmnerd, zal de Vankyo 600 geweldig werk leveren en indruk maken op je vrienden als je het grote scherm op een feestje wilt laten knallen. Het levert een helder beeld van hoge kwaliteit tegen een zeer betaalbare prijs.

Vankyo V600 vs. Epson VS250

De Vankyo V600 heeft veel concurrentie in zijn prijsklasse. De Epson VS250 is een projector in hetzelfde niveau als de V600, maar aanzienlijk duurder rond de $ 400.

Hoe verrassend het ook mag lijken, de Vankyo wint deze wedstrijd zonder twijfel. De Epson heeft alleen een native resolutie van 800 x 600 en een helderheid van 3200. We merkten meteen dat de meeste tekst die door de Epson werd geprojecteerd voor ons niet leesbaar was. Hoewel de helderheid, kleur en contrastkwaliteit van de VS250 indrukwekkend was, is de SVGA-resolutie gewoon niet goed genoeg.

Natuurlijk, de Epson VS250 heeft een esthetisch aantrekkelijker ontwerp, een stillere ventilator, wordt niet zo heet en heeft een geweldige automatische verticale keystone-functie. De handmatige horizontale keystone is ook iets dat we op elke projector willen, omdat het betekent dat u de projector opzij kunt zetten in plaats van parallel aan uw projectieoppervlak.

Maar als het erop aankomt, heeft het in een zakelijke omgeving echt geen zin om een projector te gebruiken die geen tekst kan weergeven die u kunt lezen. Dit is misschien niet zo'n groot probleem als je thuis video's bekijkt, maar de algehele lagere resolutie is een groot nadeel.

Een grote waarde en een solide keuze voor de meeste zakelijke en thuisbioscooptoepassingen

De Vankyo V600 is een goede projector, vooral voor zo'n betaalbare prijs. We waren meer dan tevreden over de beeldkwaliteit en helderheid.

Specs

  • Productnaam V600
  • Product Merk Vankyo
  • SKU CPJK-V600-SV0A
  • Prijs $249,99
  • Gewicht 5.7 lbs.
  • Productafmetingen 11,82 x 9,1 x 4,1 inch.
  • Schermgrootte 50 - 300 inch
  • Projectieafstand 5,5 - 30,2 voet
  • Kleur/Wit Helderheid 4000 lumen
  • Poorten VGA, HDMI, USB, AV, MICRO, AUDIO
  • Video-indelingen AVI, MP4, MKV, FLV, MOV, RMVB, 3GP, MPEG, H.264, XVID
  • Foto-indelingen BMP, JPEG, PNG, GIF
  • Audioformaten AAC, MP2, MP3, PCM, FLAC, WMA, AC3
  • Kabels HDMI, voeding, AV

Aanbevolen: