RPT-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

RPT-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
RPT-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een RPT-bestand is een rapportbestand.
  • Open er een met Crystal Reports Viewer of AccountEdge Pro (het hangt ervan af welke het heeft gemaakt).
  • Converteer naar PDF, XLS, HTML en andere met dezelfde programma's.

Dit artikel legt uit wat een RPT-bestand is, welke programma's er een kunnen openen en hoe je er een kunt converteren naar een ander formaat, zoals CSV, RTF, PDF of HTML.

Wat is een RPT-bestand?

Een bestand met de RPT-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een soort rapportbestand, maar weten hoe het te openen hangt af van het programma dat het gebruikt, aangezien verschillende toepassingen rapporten met het. RPT-achtervoegsel kunnen gebruiken.

Sommige RPT-bestanden zijn bijvoorbeeld Crystal Reports-bestanden die zijn gemaakt met het programma SAP Crystal Reports. Deze rapporten bevatten mogelijk gegevens die afkomstig zijn uit verschillende databases en die hoogstwaarschijnlijk volledig sorteerbaar en interactief zijn binnen de Crystal Reports-software.

Een ander rapportbestandsformaat dat het RPT-achtervoegsel gebruikt, zijn AccountEdge-rapportbestanden die zijn gemaakt met de AccountEdge Pro-software. Deze rapporten kunnen met alles te maken hebben, van boekhouding en salarisadministratie tot verkoop en inventaris.

Andere RPT-bestanden kunnen gewoon tekstbestanden zijn die worden geaccepteerd in een groot aantal verschillende rapportagetoepassingen.

Image
Image

RPTR-bestanden lijken op gewone Crystal Reports-bestanden, behalve dat het alleen-lezen bestanden zijn, wat betekent dat ze bedoeld zijn om te worden geopend en bekeken, maar niet om te bewerken.

Hoe een RPT-bestand te openen

Crystal Reports-bestanden die eindigen op RPT worden gebruikt met Crystal Reports. Het RPT-bestand gratis openen op Windows of macOS is mogelijk met de Crystal Reports Viewer-tool van SAP.

AccountEdge Report-bestanden worden gemaakt door en geopend met AccountEdge Pro; het werkt op Windows en macOS. Vind rapporten via het Reports > Index to Reports menu.

Op tekst gebaseerde RPT-bestanden kunnen worden geopend met elke teksteditor, zoals het Kladblok-programma dat in Windows is ingebouwd. De gratis tool Notepad++ is een andere optie, en er zijn er nog veel meer die op een vergelijkbare manier werken.

Onthoud echter dat zelfs als uw RPT-bestand niet wordt geopend met Crystal Reports of AccountEdgePro, het mogelijk is dat het nog steeds geen tekstbestand is en niet werkt met een tekstviewer/editor.

Een RPT-bestand converteren

Als u het hierboven genoemde gratis Crystal Reports Viewer-programma installeert, kunt u het menu File > Export Current Section gebruiken om het Crystal Reports RPT-bestand op te slaan in XLS (een Excel-formaat), PDF en RTF.

De AccountEdge Pro-software kan ook RPT naar PDF en naar HTML converteren.

Een andere manier om uw rapportbestand in PDF-formaat te krijgen (ongeacht het formaat waarin het zich bevindt) is om het normaal te openen met de viewer of editor van bovenaf, en het vervolgens te "afdrukken" naar een PDF-bestand. De manier waarop dit werkt, is dat zodra het RPT-bestand is geopend en klaar om te worden afgedrukt, u ervoor kunt kiezen om het op te slaan in PDF om het rapport in wezen te converteren naar het veel populairdere PDF-formaat.

Microsoft's SQL Server Manager Studio kan mogelijk een RPT-bestand converteren naar CSV voor gebruik met Excel en andere soortgelijke programma's. Dit kan in dat programma gedaan worden via het Query menu, en dan Query Options > Results > Text Wijzig de optie Uitvoerformaat: in Tab delimited, en voer de query uit met de Unicode Save with Coderingsoptie om het bestand te exporteren.

Misschien moet u het. RPT-bestand dan hernoemen naar. CSV om het te openen met Excel. Weet echter dat het hernoemen van een bestand als dit niet is hoe je het daadwerkelijk converteert; het werkt alleen in deze situatie omdat de bestandsextensie mogelijk niet is hernoemd zoals het zou moeten zijn tijdens de conversie. Een tool voor bestandsconversie wordt meestal gebruikt om bestanden tussen formaten te converteren.

Is uw bestand nog steeds niet geopend?

Problemen met een RPT-bestand kunnen te maken hebben met het simpele feit dat je niet echt een RPT-bestand hebt. Controleer nogmaals de bestandsextensie en zorg ervoor dat deze ". RPT" leest en niet iets soortgelijks. Op dezelfde manier gespelde bestandsextensies hebben hoogstwaarschijnlijk niets met elkaar te maken en kunnen meestal niet met dezelfde software werken.

Een voorbeeld is de RPF-bestandsextensie die wordt gebruikt voor Grand Theft Auto Data-bestanden (gebruikt met die videogame) en grafische bestanden in Rich Pixel Format. Die formaten hebben niets te maken met rapporten en werken niet met een RPT-opener.

Het is ook heel gemakkelijk om bestandsextensies in de war te brengen als je te maken hebt met RTP-bestanden, die zowel tot de Gromacs Residue Topology Parameter- als TurboTax Update-bestandsindelingen behoren. Zoals je kunt zien, klinken RPT en RTP bijna identiek en zien ze er bijna hetzelfde uit, ook al worden ze niet met dezelfde programma's gebruikt.

Als je bestand niet opent met de bovenstaande suggesties, lees dan de bestandsextensie opnieuw om te bevestigen dat er inderdaad. RPT staat. Als dit niet het geval is, onderzoek dan de bestandsextensie die je nodig hebt om te zien welke applicaties worden gebruikt om het te maken, openen, bewerken en converteren.

Aanbevolen: