Basisprincipes van de iPhone X Home-knop

Inhoudsopgave:

Basisprincipes van de iPhone X Home-knop
Basisprincipes van de iPhone X Home-knop
Anonim

Misschien wel de belangrijkste verandering die Apple met zijn iPhone X introduceerde, was het verwijderen van de Home-knop. Sinds het debuut van de iPhone was de Home-knop de enige knop aan de voorkant van de telefoon. Het was ook de belangrijkste knop omdat het werd gebruikt om terug te keren naar het startscherm, toegang te krijgen tot multitasking, schermafbeeldingen te maken en nog veel meer.

Je kunt al die dingen nog steeds doen op de iPhone X, maar hoe je ze doet, is nu anders. Het indrukken van een knop is vervangen door een reeks gebaren die die bekende functies activeren.

De informatie in dit artikel is van toepassing op de iPhone X-serie en de iPhone 11-serie.

Hoe de iPhone X te ontgrendelen

De iPhone X uit de slaapstand halen, ook wel bekend als het ontgrendelen van de telefoon (niet te verwarren met het ontgrendelen van een telefoonbedrijf), is nog steeds eenvoudig. Pak gewoon de telefoon en veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm.

Wat er daarna gebeurt, hangt af van je beveiligingsinstellingen. Als u geen toegangscode heeft, gaat u rechtstreeks naar het startscherm. Als u wel een toegangscode heeft, kan Face ID uw gezicht herkennen en u naar het startscherm brengen. Als je een toegangscode hebt maar geen Face ID gebruikt, voer je je code in. Wat je instellingen ook zijn, ontgrendelen duurt slechts een veegbeweging.

Hoe terug te keren naar het startscherm op iPhone X

Met een fysieke Home-knop, terugkeren naar het Home-scherm vanuit elke app vereist door op de Home-knop te drukken. Maar zelfs zonder die knop is terugkeren naar het startscherm vrij eenvoudig.

Veeg een klein stukje omhoog vanaf de onderkant van het scherm. Een langere veegbeweging doet iets anders, maar met een snelle beweging verlaat je elke app en keer je terug naar het startscherm.

Hoe de iPhone X Multitasking-weergave te openen

Op eerdere iPhones zorgde dubbelklikken op de Home-knop voor een multitasking-weergave waarmee je alle geopende apps kunt zien, snel kunt overschakelen naar nieuwe apps en eenvoudig actieve apps kunt afsluiten.

Dezelfde weergave is nog steeds beschikbaar op de iPhone X, maar je hebt er een andere toegang toe. Veeg omhoog vanaf de onderkant tot ongeveer een derde van het scherm omhoog. Deze beweging is in het begin een beetje lastig, omdat het vergelijkbaar is met de korte veegbeweging die je naar het startscherm brengt. Wanneer je op de juiste plaats op het scherm komt, verschijnen geopende apps.

Afhankelijk van je instellingen, kun je ook een lichte trilling voelen wanneer je de derde plek hebt bereikt die de multitasking-weergave activeert.

Van app wisselen zonder multitasking te openen op iPhone X

In plaats van de multitasking-weergave te openen om van app te wisselen, schakel je met een veegbeweging naar een nieuwe app.

Veeg onder aan het scherm naar links of rechts om vanuit de multitasking-weergave naar de volgende of vorige app te gaan - een veel snellere manier om te bewegen.

Bereikbaarheid gebruiken op iPhone X

Met steeds grotere schermen op iPhones kan het moeilijk zijn om dingen te bereiken die ver van je duimen verwijderd zijn. De bereikbaarheidsfunctie, die voor het eerst werd geïntroduceerd op de iPhone 6-serie, lost dat dilemma op. Een snelle dubbele tik op de Home-knop brengt de bovenkant van het scherm omlaag, zodat het gemakkelijker te bereiken is.

Op de iPhone X en latere modellen is bereikbaarheid nog steeds een optie, hoewel het standaard is uitgeschakeld. Wanneer deze is geactiveerd, opent u de functie door naar beneden te vegen op de onderkant van het scherm.

Bereikbaarheid inschakelen in iOS 13:

  1. Open Instellingen op de iPhone.
  2. Tik op Toegankelijkheid.
  3. Selecteren Raak aan.

    Image
    Image
  4. Kies Bereikbaarheid en verplaats de schuifregelaar ernaast naar Aan/groen.
  5. Veeg omlaag aan de onderkant van het scherm om de schermelementen binnen het bereik van uw duimen te laten zakken.

    Image
    Image

Om bereikbaarheid in iOS 12 en eerder in te schakelen, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid> Bereikbaarheid.

Nieuwe manieren om oude taken uit te voeren: Siri, Apple Pay en meer

Talloze andere veelgebruikte iPhone-functies gebruiken de Home-knop. Hier leest u hoe u enkele van de meest voorkomende op de iPhone X kunt uitvoeren:

  • Screenshots maken: Klik tegelijkertijd op de knoppen aan de zijkant en volume omhoog.
  • Uitschakelen/Herstarten: Houd de knoppen aan de zijkant en volume omhoog tegelijkertijd ingedrukt totdat de uitschakelschuifregelaar verschijnt.
  • Activeer Siri: Houd de zijknop ingedrukt.
  • Bevestig Apple Pay en iTunes/App Store-aankopen: Gebruik Face ID.

Dus waar is het controlecentrum?

Control Center biedt een handige set tools en snelkoppelingen. Op eerdere iPhone-modellen is het toegankelijk door vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen. Omdat vegen langs de onderkant van het scherm zoveel andere dingen doet op de iPhone X, bevindt het Control Center zich elders op dit model.

Om toegang te krijgen, veegt u naar beneden vanaf de rechterbovenhoek van het scherm rechts van de inkeping en het Control Center verschijnt. Tik of veeg nogmaals over het scherm om het te sluiten als je klaar bent.

Wil je nog steeds een Home-knop? Voeg er een toe in Instellingen

Je kunt geen hardwareknop voor je iPhone X krijgen, maar in de instellingen van de telefoon kun je in de buurt komen.

De AssistiveTouch-functie voegt een Home-knop op het scherm toe voor mensen met fysieke uitdagingen waardoor ze niet gemakkelijk op de Home-knop kunnen klikken of voor mensen met kapotte Home-knoppen. Iedereen kan het aanzetten en dezelfde softwareknop gebruiken.

AssistiveTouch inschakelen:

  1. Tik op Instellingen > Toegankelijkheid in iOS 13 of Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid in iOS 12 en eerder.

    Image
    Image
  2. Op het Toegankelijkheidsscherm in iOS 13 tikt u op Touch en vervolgens op AssistiveTouch. Schakel AssistiveTouch in door de schuifregelaar naar de Aan/groene positie te verplaatsen.

    Image
    Image

    Tik op het Toegankelijkheidsscherm in iOS 12 en eerder op AssistiveTouch en schakel AssistiveTouch in door de schuifregelaar naar Aan/groen te verplaatsen positie.

    Je kunt ook zeggen: "Hé Siri, zet AssistiveTouch aan."

  3. Een knop die sommige taken van de Home-knop uitvoert, verschijnt in de rechterbenedenhoek van het scherm, hoewel je erop kunt klikken en het naar elke rand van het scherm kunt slepen, waar het blijft totdat je het opnieuw verplaatst.

    In het AssistiveTouch-instellingenscherm kunt u de standaardopties voor Single-Tap, Double-Tap, Long Press en 3D Touch wijzigen door een keuze te maken uit een lijst met beschikbare opties.

Aanbevolen: