Hoeveel data gebruikt YouTube?

Inhoudsopgave:

Hoeveel data gebruikt YouTube?
Hoeveel data gebruikt YouTube?
Anonim

Als je een data-abonnement hebt of een provider hebt die bandbreedtebeperking gebruikt, kun je vermoeden dat het bekijken van YouTube-video's te veel van je toegewezen gegevens gebruikt. De hoeveelheid gegevens die een YouTube-video gebruikt, varieert en wordt beïnvloed door de videokwaliteit, videoresolutie, de internetverbinding en het apparaat.

Hier leest u hoe u een schatting kunt maken van de hoeveelheid gegevens die een YouTube-video gebruikt, andere factoren vindt die van invloed zijn op het YouTube-gegevensgebruik op een mobiel apparaat of desktopcomputer en hoe u de YouTube-instellingen kunt aanpassen om uw gegevensgebruik te verminderen.

YouTube kijken op een mobiel apparaat is "YouTube Data Usage Calculator" id=mntl-sc-block-image_1-0/> alt="

  • Selecteer Bereken.

    Image
    Image
  • De YouTube-calculator voor datagebruik geeft een geschatte hoeveelheid datagebruik weer op basis van berekende gemiddelden.

    Image
    Image
  • Deze specifieke video zal naar schatting 4.500 MB aan gegevens gebruiken, hoewel het werkelijke aantal zal variëren vanwege andere overwegingen. Dit is een goede manier om te bepalen hoeveel gegevens worden gebruikt om een geselecteerde video te bekijken.
  • Hoe de videokwaliteit te vinden

    De kwaliteit van een internetverbinding is van invloed op de beschikbare videokwaliteit. Als de kwaliteit van een video is ingesteld op Auto, past YouTube de kwaliteit van de video aan op basis van de snelheid van de internetverbinding.

    Om de videokwaliteit te achterhalen waarmee een YouTube-video wordt afgespeeld op je huidige internetverbinding:

    1. Open YouTube en selecteer een video om te bekijken.
    2. Selecteer het Settings icoon (tandwiel).

      Selecteer in de YouTube-app de verticale drie puntjes en zoek naar de Quality-lijst.

      Image
      Image
    3. De kwaliteit van deze video is 720p. Gebruik dit getal en de lengte van de video om het datagebruik in te schatten in de YouTube Data Usage-calculator.

      Image
      Image

    Hoe de videokwaliteit van een YouTube-video te verlagen

    Om dataverbruik te besparen, verlaag je de kwaliteit van een YouTube-video die je wilt bekijken op een desktopcomputer of mobiel apparaat. Een lagere kwaliteitsinstelling vermindert de hoeveelheid gegevens die wordt gebruikt.

    YouTube biedt maar liefst acht videoresolutie-opties, waaronder 2160p, 1440p, 1080p, 720p, 480p, 360p, 240p en 144p.

    Zo wijzigt u de kwaliteitsinstelling van een YouTube-video:

    Je kunt alleen een resolutie-instelling selecteren die gelijk is aan of lager is dan de originele video. Niet elke resolutie is beschikbaar op elk apparaat. Sommige apparaten bieden slechts een paar van deze instellingen.

    1. Open YouTube en selecteer een video om te bekijken.
    2. Selecteer het Settings icoon (tandwiel).

      Selecteer in de YouTube-app de verticale drie puntjes en zoek naar de Quality-lijst.

      Image
      Image
    3. Selecteer Quality om een lijst met andere videokwaliteitsopties weer te geven.

      Image
      Image
    4. Selecteer een lagere videokwaliteit om dataverbruik te besparen.

      Image
      Image

    Meer over YouTube-videokwaliteit en uw internetverbinding

    YouTube biedt twee manieren om meer te weten te komen over de kwaliteit van een internetverbinding. Bezoek de Google Video Quality Report-site om de algemene kwaliteit van streaming te bekijken die u mag verwachten op basis van uw locatie en uw internetprovider. De site toont de prestaties van verschillende lokale internetproviders, hoewel de service mobiele netwerkverbindingen niet beoordeelt.

    Image
    Image

    Beperk mobiel datagebruik

    Als je je zorgen maakt over de hoeveelheid data die je op je mobiele apparaat gebruikt, is het mogelijk om je mobiele datagebruik te beperken.

    Op Android-apparaten opent u YouTube, tikt u op uw profiel (in de rechterbovenhoek), tikt u op Instellingen > Algemeen en vervolgens verplaats de schuifregelaar naar Beperk mobiel datagebruik: stream alleen HD-video via wifi.

    Op een iPhone of iPad met een mobiele verbinding opent u YouTube, tikt u op uw profiel (in de rechterbovenhoek), tikt u op Instellingen en verplaatst u de schuifregelaar naarSpeel HD alleen af via wifi.

    Controleer uw mobiele dataverbruik

    Als u wilt zien hoeveel mobiele data YouTube heeft gebruikt op een iPhone of iPad met een mobiele verbinding, gaat u naar Instellingen > Mobiel en vervolgens scrol door de lijst met apps totdat je YouTube hebt gevonden. Als mobiele gegevenstoegang is ingeschakeld voor YouTube, wordt eronder een nummer voor gegevensgebruik weergegeven. Scrol naar de onderkant van het scherm om te zien over welke periode de gegevens vallen.

    Hoe zit het met YouTube TV?

    YouTube TV is de online streamingdienst van YouTube. Met YouTube TV kan content worden bekeken op een tv, computer of mobiel apparaat.

    Het kan moeilijk zijn om te bepalen hoeveel data YouTube TV gebruikt. Sommige providers, zoals Comcast, geven de gegevens die door YouTube TV worden gebruikt weer in de mobiele app en het online account van de gebruiker. Andere providers, zoals Spectrum, geven helemaal geen gebruiksnummers weer.

    Gebruikers rapporteren overal van 300 GB per maand tot 700 GB voor YouTube TV-gegevensgebruik. Het aantal varieert echter afhankelijk van het kijkgedrag.

    Aanbevolen: