XLM-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

XLM-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
XLM-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de XLM-bestandsextensie is een Excel 4.0-macrobestand. Macro's maken automatisering mogelijk, zodat repetitieve taken kunnen worden "afgespeeld" om tijd te besparen en de kans op fouten te verkleinen.

Nieuwere Excel-indelingen zoals XLSM en XLTM lijken op elkaar omdat ze macro's kunnen opslaan, maar in tegenstelling tot XLM-bestanden zijn het echte spreadsheets die macro's bevatten. Een XLM-bestand is een verouderde indeling die op zichzelf een macrobestand is.

Image
Image

Het lijkt misschien alsof de XLM- en XML-indelingen vergelijkbaar zijn, omdat hun bestandsextensies er hetzelfde uitzien, maar het zijn eigenlijk twee totaal verschillende bestandsindelingen.

Hoe een XLM-bestand te openen

Hoewel Microsoft suggereert dat u ze niet langer gebruikt, kunt u nog steeds XLM-bestanden openen met Microsoft Excel.

Microsoft's gratis Excel Viewer laat je ze openen zonder Microsoft Excel, net als LibreOffice Calc.

Het is belangrijk om zeer voorzichtig te zijn bij het openen van uitvoerbare bestandsindelingen zoals. XLM-bestanden die u mogelijk via e-mail hebt ontvangen of die u hebt gedownload van websites die u niet kent.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, kunt u het standaardprogramma wijzigen dat XLM-bestanden opent.

Een XLM-bestand converteren

U kunt mogelijk een XLM-bestand openen in Microsoft Excel of LibreOffice Calc en het geopende bestand vervolgens opslaan in een andere vergelijkbare indeling.

Als je probeert uit te vinden hoe je een XML-bestand kunt converteren, lees dan meer over dat bestandsformaat om te zien hoe je dat kunt doen.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als je bestand op dit moment niet wordt geopend en je zeker weet dat je het niet verwart met een XML-bestand, kan het zijn dat je de bestandsextensie verkeerd leest. Sommige bestanden gebruiken een extensie die sterk lijkt op XLM, zelfs als de formaten niet verwant zijn.

XMI is een voorbeeld. Die laatste letter is een kleine "i" en de bestandsextensie kan worden gebruikt voor uitgebreide MIDI-bestanden. Zo ja, dan heb je een programma als Winamp nodig om het te openen.

Een vergelijkbare bestandsextensie is LMX. Hoewel het allemaal dezelfde letters bevat als dit bestand, wordt het gebruikt voor Landmark Exchange-bestanden en kan het worden geopend met Nokia PC Suite.

Aanbevolen: