Overzicht van de Company of Heroes-serie

Inhoudsopgave:

Overzicht van de Company of Heroes-serie
Overzicht van de Company of Heroes-serie
Anonim

The Company of Heroes-franchise is een reeks real-time strategievideogames uit de Tweede Wereldoorlog die sinds 2006 exclusief op de pc zijn uitgebracht. Er zijn in totaal acht titels, waaronder hoofdreleases, uitbreidingspakketten en grote downloadbare inhoudspakketten. Ze zijn allemaal goed ontvangen door zowel fans van real-time strategie als critici.

De games bieden meerdere gameplay-modi en -opties, waaronder campagnes voor één speler, competitieve multiplayer-games en door de community gemaakte kaarten. De campagnes voor één speler bestrijken een breed scala aan veldslagen en operaties van zowel het westfront als het oostfront van het Europese theater. Tot de speelbare landen behoren verschillende legers uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, de Sovjet-Unie en Duitsland. Tot op heden is er geen Company of Heroes-game of -uitbreiding geweest met gevechten of troepen uit het Pacific Theatre.

Dit is wat je moet weten over de games in deze serie.

Company of Heroes

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geweldige beelden.
  • Goed ontworpen tactische en strategische inhoud.
  • Stap voor stap tutorial.

Wat we niet leuk vinden

  • Standaard moeilijkheidsgraad is een uitdaging.
  • Bloederige scènes en grof taalgebruik.

  • Moeilijk om alles bij te houden.

Releasedatum: 12 september 2006

Genre: Re altime strategie

Thema: Tweede Wereldoorlog

Spelmodi: Singleplayer, multiplayer

De eerste Company of Heroes-game die in 2006 werd uitgebracht en die zowel een singleplayer-campagne als competitieve multiplayer-spelmodi bevat. De campagne voor één speler geeft spelers de controle over Amerikaanse troepen terwijl ze vechten door de D-Day-landingen in juni 1944 en eindigt met de Battle of the Falaise Pocket in augustus 1944. Het multiplayer-gedeelte omvat twee speelbare facties, de Verenigde Staten en Duitsland. Ze worden vervolgens onderverdeeld in verschillende bedrijven of doctrines, elk met een unieke set eenheden en speciale vaardigheden.

Gameplay voor zowel de singleplayer- als de multiplayer-modus is in principe hetzelfde; elke kaart is verdeeld in verschillende grondstofgebieden, waarbij spelers de controle over elk gebied moeten krijgen om de verschillende soorten middelen te verzamelen die nodig zijn om nieuwe eenheden te bouwen. De drie middelen omvatten brandstof, mankracht en munitie. Elk wordt niet alleen gebruikt om eenheden te bouwen, maar ook voor verschillende upgrades van eenheden en gebouwen.

Company of Heroes: Opposing Fronts

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Uitbreidingspakket bevat twee nieuwe campagnes en twee nieuwe fronten.
  • Blinkt uit in multiplayer-modus.
  • Vereist de originele Company of Heroes-game niet.

Wat we niet leuk vinden

  • Singleplayer-modus is niet zo gepolijst als multiplayer-modus.
  • Zwakke plotlijn.

Releasedatum: 24 september 2007

Genre: Re altime strategie

Thema: Tweede Wereldoorlog

Spelmodi: Singleplayer, multiplayer

Company of Heroes: Opposing Fronts is het eerste uitbreidingspakket voor de originele Company of Heroes-game. Het is een op zichzelf staande uitbreiding, wat betekent dat het basisspel niet nodig is om te spelen, maar het bevat ook geen van de facties of campagnes die in het basisspel worden gevonden. Opposing Fronts voegt twee nieuwe singleplayer-campagnes toe: een Britse campagne en een Duitse campagne. Ze bevatten in totaal 17 missies, met de Britse campagne over de bevrijding van Caen door Britse en Canadese troepen en de Duitse campagne over de Duitse verdediging en terugdringing tijdens Operatie Market Garden.

Het uitbreidingspakket voegt twee nieuwe facties toe, het Britse 2e leger en de Duitse Panzer Elite, elk met drie verschillende doctrines of expertisegebieden. Een andere nieuwe functie is een systeem voor dynamische en re altime weerseffecten tijdens het spelen. Het is ook volledig compatibel in multiplayer-spel met spelers van zowel Company of Heroes als Company of Heroes: Opposing Fronts.

Company of Heroes: Tales of Valor

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gameplay is net zo indrukwekkend als het originele spel.
  • Leuke multiplayer-modi.
  • Beginnersvriendelijke introductie tot Company of Heroes.

Wat we niet leuk vinden

  • Solo-campagnes zijn over een paar uur afgelopen.
  • Geen nieuwe facties of campagnes.

Releasedatum: 9 april 2009

Genre: Re altime strategie

Thema: Tweede Wereldoorlog

Spelmodi: Singleplayer, multiplayer

Company of Heroes: Tales of Valor is het tweede en laatste uitbreidingspakket dat is uitgebracht voor Company of Heroes. Net als zijn voorganger is het een op zichzelf staande uitbreiding waarvoor spelers niet de originele game hoeven te bezitten of geïnstalleerd te hebben. Het bevat geen nieuwe facties, maar introduceert wel nieuwe eenheden voor elke factie, drie nieuwe afleveringen voor één speler, extra kaarten en nieuwe spelmodi voor meerdere spelers. Die nieuwe multiplayer-spelmodi omvatten Assault, een gevechtsarena-modus vergelijkbaar met Dota 2; Stonewall, waar maximaal vier spelers een kleine stad moeten verdedigen tegen golf na golf vijanden; en Panzerkrieg, een andere modus van het type gevechtsarena met tanks.

Company of Heroes Online

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gratis te spelen versie.
  • Biedt maatwerk, heldeneenheden en een manier om legers toe te voegen.

Wat we niet leuk vinden

  • In-app aankopen die nodig zijn om sommige functies te ontgrendelen.
  • Game is niet langer beschikbaar.

Releasedatum: april 2010

Genre: MMO RTS

Thema: Tweede Wereldoorlog

Spelmodi: Multiplayer

Company of Heroes Online was een gratis massaal multiplayer online RTS-spel dat in Zuid-Korea in open bèta werd uitgebracht voordat het in maart 2011 werd geannuleerd. Het spel was niet compatibel met de originele multiplayer-modi van Company of Heroes, maar dat deed het wel hebben dezelfde bekende gameplay. Een groot verschil is echter dat eenheden, facties en heldeneenheden moesten worden ontgrendeld of gekocht via microtransacties.

Company of Heroes 2

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Beelden zijn uitstekend.
  • Snelle gameplay met intense actie.
  • Veel verbeteringen voor de multiplayer-modus.

Wat we niet leuk vinden

  • Hoge leercurve voor nieuwkomers in de franchise.
  • Menu's zijn verwarrend.

Releasedatum: 25 juni 2013

Genre: Re altime strategie

Thema: Tweede Wereldoorlog

Spelmodi: Singleplayer, multiplayer

Company of Heroes 2 werd uitgebracht in 2013 nadat Sega ontwikkelaar Relic Entertainment had overgenomen. Het richt zich op het Oostfront en omvat grote conflicten/gevechten zoals Operatie Barbarossa, Slag om Stalingrad en de Slag om Berlijn. Het basisspel bevat twee facties: het Sovjet Rode Leger en het Duitse leger. De verhaalgebaseerde campagne bevat in totaal 18 missies, waarvan sommige coöperatief kunnen worden gespeeld. Het element voor het verzamelen van hulpbronnen in de game is een beetje herzien, dus nu produceert elk gebied wat brandstof en munitie, terwijl een select aantal meer brandstof of meer munitie produceert.

De game kreeg na de release wat kritiek van Russische critici en gamers vanwege wat volgens hen de brutale weergave van het Rode Leger en historische onnauwkeurigheden was.

Company of Heroes 2: The Western Front Armies DLC

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veel vermakelijke en dramatische gevechten.
  • Kaarten en facties gericht op multiplaying-modus.
  • Goed startpunt voor mensen die nieuw zijn in de franchise.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen nieuwe campagne in deze uitbreidingseenheid.
  • Voor sommige functies zijn in-app aankopen vereist.
  • Geen extra verhaalelementen.

Releasedatum: 24 juni 2014

Genre: Re altime strategie

Thema: Tweede Wereldoorlog

Spelmodi: Multiplayer

Company of Heroes 2: The Western Front Armies was de eerste grote DLC die werd uitgebracht voor Company of Heroes 2. Het introduceert twee nieuwe facties, Amerikaanse troepen en Duitse troepen (bekend als Oberkommando West). Elk heeft zijn eigen unieke eenheden, commandanten en vaardigheden. Deze DLC bevat alleen een multiplayer-component en net als de uitbreidingspakketten voor Company of Heroes is het een op zichzelf staand spel. Facties in The Western Front Armies kunnen deelnemen aan multiplayer-games met facties die worden bestuurd door spelers die alleen Company of Heroes 2 bezitten.

Company of Heroes 2: Ardennes Assault DLC

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geweldige combinatie van persoonlijke, tactische en strategische aspecten van oorlog.
  • Focus ligt op de modus voor één speler.

Wat we niet leuk vinden

  • Niets voor de multiplayer-modus.
  • Basisbedieningen zijn verwarrend.

Releasedatum: 18 november 2014

Genre: Re altime strategie

Thema: Tweede Wereldoorlog

Spelmodi: Singleplayer

Company of Heroes 2: Ardennes Assault is de tweede DLC die is uitgebracht voor Company of Heroes 2 en is de singleplayercomponent van de DLC's van The Western Front Armies. Het bevat dezelfde twee facties die in die inhoud zijn geïntroduceerd. Het verhaal speelt zich af tijdens de Slag om de Ardennen van december 1944 tot januari 1945 en bevat 18 nieuwe niet-lineaire en historisch gebaseerde missies.

De Amerikaanse strijdkrachten in de singleplayer-campagne van Ardennes Assault zijn uniek en niet beschikbaar in een multiplayer-modus.

Company of Heroes 2: The British Forces DLC

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Britse troepen zijn een leuke toevoeging aan het spel.
  • Uitstekende geluidseffecten en stemacteren.

Wat we niet leuk vinden

  • Nieuwe kaarten zien er een beetje saai uit.
  • Moeilijk om te winnen in één-op-één gevechten.

Datum: 3 sept. 2015

Genre: Re altime strategie

Thema: Tweede Wereldoorlog

Spelmodi: Multiplayer

Company of Heroes 2: The British Forces DLC is een stand-alone multiplayer-uitbreiding met een nieuwe factie van de Britse strijdkrachten, compleet met een eigen technologiestructuur, eenheden, commandanten en speciale vaardigheden. Net als de vorige multiplayer-uitbreidingen hebben nieuwe spelers toegang tot alle bestaande multiplayer-maps van Company of Heroes 2 en kunnen ze strijden tegen facties van Company of Heroes 2 en The Western Front Armies.

De uitbreiding voegt acht nieuwe multiplayer-kaarten, 15 nieuwe eenheden en zes commandanten toe. Het introduceert ook een upgrade naar Company of Heroes 2 en alle andere uitbreidingen die de spelbalans, graphics en animaties aanpassen.

Aanbevolen: