Een overzicht van 7-Zip, een gratis programma voor het uitpakken van bestanden

Inhoudsopgave:

Een overzicht van 7-Zip, een gratis programma voor het uitpakken van bestanden
Een overzicht van 7-Zip, een gratis programma voor het uitpakken van bestanden
Anonim

7-Zip is een populair gratis programma voor het uitpakken van bestanden. Het werkt met Windows 10 en oudere versies van Windows, evenals Linux via de opdrachtregel. Aangezien het is gepubliceerd door de Free Software Foundation, kunt u het programma vrijelijk met anderen delen onder de voorwaarden van de GNU Lesser General Public License.

7-Zip maakt archieven aan met de bestandsextensie 7Z. Het is gemakkelijk te gebruiken, werkt met Windows Shell, ondersteunt codering en is volledig gratis voor zowel persoonlijk als commercieel gebruik. Hoewel Windows zijn eigen ingebouwde compressietool bevat, zijn de functies beperkt. Windows kan alleen ZIP-bestanden lezen en maken, en u kunt beschadigde archieven niet repareren.

Beveiliging is ook een probleem met Windows. Als u de Windows-compressietool gebruikt, kunt u het bestand niet versleutelen. In feite zal het een voorheen versleuteld bestand decoderen.

Oekraïense freelance programmeur Igor Pavlov is eigenaar van 7-Zip Copyright (C) en bracht de bètaversie uit in januari 1999.

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Kan worden gebruikt in een commerciële omgeving.
  • Ondersteunt zowel een grafische gebruikersinterface als een opdrachtregelinterface.
  • Setup probeert geen extra software te installeren.

Wat we niet leuk vinden

Geen draagbare optie beschikbaar bij de ontwikkelaar.

7-Zip-functies

Hier zijn enkele andere functies die het vermelden waard zijn:

  • Integreert met het contextmenu van Windows Verkenner
  • Koppel het programma aan een bestandsextensie naar keuze om het openen van bestanden gemakkelijker te maken
  • Ondersteunt codering bij het maken van nieuwe archieven
  • Kan zelfuitpakkende uitvoerbare archieven bouwen
  • Kan controlesommen berekenen vanuit het contextmenu
  • Voor ZIP- en GZIP-formaten biedt 7-Zip een compressieverhouding die 2-10 procent beter is dan de verhouding die wordt geboden door PKZip en WinZip
  • Sterke AES-256-codering in 7z- en ZIP-indelingen
  • Zelfuitpakkend vermogen voor 7z-formaat
  • Ondersteunt tientallen talen

Compatibele formaten

Dit zijn de bestandsextensies die 7-Zip kan openen, gevolgd door degene die het maken ondersteunt:

Extract uit

001 (002, enz.), 7Z, ARJ, BZ2, BZIP2, CAB, CHM, CHW, CPIO, CRAMFS, DEB, DMG, DOC, EXE, FAT, GZ, GZIP, HFS, HXS, ISO, LHA, LZH, LZMA, MBR, MSI, NTFS, PPT, QCOW2, RAR, RPM, SQUASHFS, SWM, TAR, TAZ, TBZ, TBZ2, TGZ, VDI, VDMK, VHD, WIM, XAR, XLS, XZ, Z01 (Z02, enz.), Z, ZIP, ZIPX

Comprimeren naar

7Z, TAR, WIM, ZIP

Bottom Line

Kan 7Z- en ZIP-archiefindelingen met een wachtwoord beveiligen met 256-bits AES-codering.

7-Zip Review

7-Zip is een van de gemakkelijkste decompressiesoftwareprogramma's om te gebruiken voor zowel het uitpakken als het maken van archieven, zelfs als het het enorme aantal uitpakformaten zoals PeaZip niet ondersteunt. Andere decompressieprogramma's ondersteunen het uitpakken van bestanden, maar omdat 7-Zip nauw samen met Windows Shell wordt geïnstalleerd, is rechtsklikken om een archief uit te pakken heel eenvoudig.

Het programma bevat een ingebouwde bestandsbrowser die archieven kan lokaliseren of uitpakken. U kunt ook een archief testen. 7-Zip voldoet aan de meeste Windows Explorer-standaarden, behalve dat, in tegenstelling tot Windows, 7-Zip verborgen bestanden weergeeft.

Omdat de bestandsbrowser in principe hetzelfde is als Bestand/Windows Verkenner, kunt u er ook voor kiezen om de Windows Shell-integratie te gebruiken om archiefbestanden te maken en uit te pakken in plaats van het volledige programma te openen. Het gebruik van Explorer kan het decompressieproces versnellen.

Hoewel de officiële 7-Zip-website geen draagbare installatie bevat, kunt u er een aanschaffen op PortableApps.com.

Aanbevolen: