De 5 beste schoonmakers voor Android-telefoons en -apparaten

Inhoudsopgave:

De 5 beste schoonmakers voor Android-telefoons en -apparaten
De 5 beste schoonmakers voor Android-telefoons en -apparaten
Anonim

Als je Android-apparaat traag werkt, kan het probleem vaak worden opgelost door de ongewenste bestanden uit je systeemcache te wissen. In de Google Play Store vindt u tal van cache-cleaners voor Android-telefoons en -tablets.

Wat zijn schoonmaakmiddelen voor Android-telefoons?

Als je een app verwijdert, blijven de resterende gegevens op je apparaat staan. Advertenties, meldingen en uw browsergeschiedenis laten allemaal sporen van gegevens achter in de systeemcache, wat uw apparaat na verloop van tijd kan vertragen.

Opschoningsapps verwijderen deze slepende bestanden om opslagruimte vrij te maken en uw apparaat sneller te laten werken. Veel opschoonprogramma's voeren aanvullende optimalisaties uit en sommige bieden zelfs antivirusbescherming.

De volgende reinigingsmiddelen zijn compatibel met de meeste Android-smartphones en -tablets. Mogelijk moet u uw versie van Android bijwerken om ze correct te laten werken.

1Tap Cleaner: Eenvoudigste Cleaner voor Android

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Perfecte telefoonreiniger voor technofoben.
  • Lichtgewicht en batterijduur.

Wat we niet leuk vinden

  • Resulteert in beperkte verbeteringen.

  • Af en toe trage prestaties.

Voor iets meer rechttoe rechtaan kun je niet fout gaan met 1Tap Cleaner. Het ruimt je systeemcache, browsegeschiedenis en oproeplogboek op met één aanraking - of laat de app automatisch opschonen met bepaalde tussenpozen.

Het enige nadeel is dat Android 6.0 en hoger niet toestaan dat apps automatisch de cache wissen, dus je moet eerst de standaard toegankelijkheidsinstellingen van je apparaat wijzigen.

Alles-in-één-toolbox: meest uitgebreide gratis Android-app voor opschonen

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Identificeert automatisch bestanden die veel ruimte innemen.
  • Fotocompressortool slaat meer afbeeldingen met een hoge resolutie op uw apparaat op.

Wat we niet leuk vinden

  • Het aantal functies kan overweldigend zijn als je gewoon een eenvoudige reiniger wilt.
  • Pro-versie vereist jaarlijkse abonnementskosten.

Met meer dan 30 afzonderlijke tools voor het verbeteren van de apparaatprestaties, doet All-in-One Toolbox zijn naam zeker eer aan. Net als Clean Master vertelt All-in-One u precies hoeveel RAM en ROM momenteel in gebruik is, maar de handige hardware-infochecker geeft meer inzicht in de interne werking van uw telefoon of tablet.

All-In-One Toolbox bevat ook vergelijkbare functies voor batterijoptimalisatie en privacybescherming. Afgezien van het vrijmaken van systeembronnen, kan de All-in-One Toolbox ervoor zorgen dat uw apparaat sneller opstart door apps uit te schakelen die onnodig worden uitgevoerd tijdens het opstarten.

SD Maid: Beste Android Cleaner voor geroote apparaten

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Grondiger dan andere Android-cleaners.
  • Indrukwekkend bestandsbeheer geeft je toegang tot je hele apparaat.

Wat we niet leuk vinden

  • Geavanceerde functies vereisen een premium account en root-toegang tot je apparaat.

  • U kunt per ongeluk belangrijke systeembestanden verwijderen die uw apparaat nodig heeft om te functioneren.

SD Maid is eigenlijk het tegenovergestelde van 1Tap Cleaner. Het is een veel diepgaander hulpmiddel dat zich specifiek richt op het verwijderen van bestanden die diep in uw apparaat verborgen zijn. De app is zeker gericht op geavanceerde gebruikers. Het gaat verder dan het eenvoudig opschonen van de cache door zich te richten op dubbele bestanden en het opzuigen van databases om onnodige gegevens te verwijderen.

De toepasselijk genaamde CorpseFinder-functie helpt u handmatig "overgebleven" bestanden van niet-geïnstalleerde apps te vinden, of u kunt een automatisch reinigingsschema instellen.

CCleaner: een van de meest gebruiksvriendelijke reinigers voor Android-telefoons

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudige installatie en intuïtieve interface.
  • Gemakkelijk om oproeplogboeken en sms-berichten in bulk te verwijderen.

Wat we niet leuk vinden

  • Misschien niet geavanceerd genoeg om alle gebruikers tevreden te stellen.
  • Gratis versie bevat opdringerige advertenties.

Voor iets grondigers dan 1Tap Cleaner, maar toch toegankelijker dan All-in-One Toolbox, probeer CCleaner. Zijn populariteit wedijvert met Clean Master, en hoewel het wat geavanceerde functionaliteit mist, is CCleaner gemakkelijker te gebruiken dan de naaste concurrentie.

Naast het wissen van uw systeemcache, browsergeschiedenis en klembordinhoud, bewaakt en verbetert CCleaner uw batterij- en CPU-prestaties.

Systweak Android Cleaner: beste advertentievrije reiniger om Android-apparaten op te schonen

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Phone Boost-functie maakt snelle apparaatoptimalisatie met één tik mogelijk.
  • Gratis zonder advertenties.

Wat we niet leuk vinden

  • Soms is het gericht op bestanden die eigenlijk geen rommel zijn.
  • Je moet veel van de handige functies handmatig inschakelen.

Systweak bestaat uit verschillende modules die uw apparaat op verschillende manieren optimaliseren. Onder hen is een meldingsmodule, die meldingen van specifieke apps blokkeert, en een WhatsApp-module, waarmee je WhatsApp-mediabestanden allemaal op één plek kunt bekijken, verzenden en ontvangen.

Naast het helpen bij het opsporen van rudimentaire bestanden, maakt app-manager een back-up en deelt de bestanden die u wilt behouden. Misschien wel het meest indrukwekkend is dat de add-on voor batterijbesparing de levensduur van de batterij van uw apparaat met enkele uren kan verlengen.

Aanbevolen: