Hoe Spotify op te lossen werkt niet

Inhoudsopgave:

Hoe Spotify op te lossen werkt niet
Hoe Spotify op te lossen werkt niet
Anonim

Spotify is een van de meest gebruikte muziekstreamingservices op alle apparaten. Maar wat gebeurt er als Spotify niet werkt? Om terug te gaan naar je muziek, moet je een beetje probleemoplossing uitvoeren om het probleem te vinden, zodat je het snel kunt oplossen.

Oorzaken van Spotify werken niet

Er zijn veel redenen waarom Spotify mogelijk niet werkt. Enkele van de meest voorkomende zijn:

  • Internetverbindingsproblemen
  • App-bugs
  • Bluetooth-verbindingsproblemen
  • Storingen aan het einde van Spotify
  • Ontbrekende updates

Basis Spotify-stappen voor probleemoplossing

Voordat je dieper ingaat op het oplossen van problemen met de muziekstreamingservice, begin je met deze essentiële stappen die een reeks problemen met de app kunnen oplossen:

  • Herstart het apparaat: Het herstarten van een apparaat is de eerste stap die je moet nemen bij elk probleem met een app op je apparaat.
  • Herstart de Spotify-verbinding: Nadat u het apparaat opnieuw hebt opgestart, opent u de Spotify-app of -service om te zien of het probleem aanhoudt.

Als Spotify nog steeds weigert mee te werken wanneer andere websites werken, is het tijd om verder te gaan met verdere stappen voor probleemoplossing.

Image
Image

Hoe Spotify-streamingfouten op te lossen

De You're Offline-fout is de meest voorkomende fout die Spotify-gebruikers in de app zien. Toch kunt u ook de foutmelding Can't Play the Current Track zien. Deze problemen zijn veelvoorkomende streamingfouten binnen Spotify en vereisen dezelfde stappen voor probleemoplossing.

  1. Controleer de internetverbinding. Defecte netwerkverbindingen kunnen een offlinefout veroorzaken. Zorg ervoor dat je verbonden bent met internet en start Spotify opnieuw.
  2. Controleer de status van Spotify. Als Spotify voor iedereen niet beschikbaar is, ziet u mogelijk een offlinefout. Bezoek een website zoals DownDetector om de status van Spotify te controleren.

    Je kunt ook Spotify's Status Twitter bezoeken voor live updates.

  3. Update de Spotify-app. Als je apparaat apps niet automatisch bijwerkt, kijk dan of Spotify een update nodig heeft. Soms kunnen er problemen optreden met oudere versies van apps vanwege bugs die door nieuwere updates worden opgelost.

  4. Reset de netwerkinstellingen. Als al het andere fa alt, moet u mogelijk de netwerkinstellingen opnieuw instellen.

    Het resetten van netwerkinstellingen verwijdert alle netwerkinstellingen van een apparaat. Hoewel het apparaat automatisch opnieuw verbinding moet maken, moet u uw netwerkinformatie opslaan voor een eenvoudige reset indien nodig.

Hoe Spotify-geluidsproblemen op te lossen

Stottert de muziek of gaat hij in en uit? Hoor je geen geluid uit het apparaat, ook al laat Spotify muziek zien? Er zijn een paar stappen voor probleemoplossing die u kunt proberen om deze geluidsproblemen op te lossen.

  1. Verbind Bluetooth-apparaten. Controleer of u dichtbij genoeg bent om verbinding te maken met uw Bluetooth-hoofdtelefoon (of luidspreker).
  2. Controleer de koptelefoon op vuil. Controleer of uw oortelefoons schoon zijn. Als er obstakels zijn, kan dit een slecht geluid veroorzaken. Reinig ze met een zachte doek en probeer het opnieuw. Als je koptelefoon kapot is, kan dit de problemen veroorzaken die je ervaart.

  3. Hardwareversnelling uitschakelen. Bij gebruik van een computer wordt deze instelling gebruikt om zwakkere hardware binnen een apparaat te helpen bij het streamen. Als u dit uitschakelt, kunnen geluidsproblemen worden opgelost.
  4. Stop Spotify met het afspelen van nummers op hetzelfde volume. Als u een computer gebruikt, schakelt u de instelling Alle nummers afspelen op hetzelfde volume uit. Zodra u de instelling uitschakelt, maakt u opnieuw verbinding om te zien of de geluidskwaliteit beter is.
  5. Verwijder Spotify en installeer het opnieuw. Verwijder de app en installeer deze opnieuw. Een nieuwe installatie kan een onbekende bug in de app oplossen die de geluidsproblemen veroorzaakte.

Nummers repareren die niet worden gedownload op Spotify

Spotify stelt gebruikers in staat om muziek te downloaden voor offline luisteren. Lukt het niet om een afspeellijst of een nummer te downloaden? Er zijn een paar dingen die je kunt proberen.

Volgens Spotify zijn podcasts en albums niet beschikbaar om te downloaden op de desktop.

  1. Controleer de netwerkverbinding. Je moet verbonden zijn met internet om nummers van Spotify te downloaden.
  2. Controleer het geheugen van het apparaat. Als het apparaat onvoldoende geheugen heeft, kan Spotify er geen nummers naar downloaden. Verwijder ongebruikte apps of gegevens om door te gaan met het downloaden van muziek.
  3. Zorg ervoor dat je niet meer dan vijf apparaten hebt die Spotify gebruiken. Momenteel kun je nummers slechts naar vijf apparaten per Spotify-account downloaden. Verwijder een apparaat om door te gaan.

Downloads ontbreken? Je moet online gaan en Spotify minstens één keer in een periode van 30 dagen gebruiken om je Premium-account actief te houden. Als je dat niet doet, worden je downloads verwijderd.

Een ontbrekende afspeellijst vinden op Spotify

Mis je je favoriete afspeellijst? Als dat zo is, geen paniek. Probeer in plaats daarvan deze stappen voor probleemoplossing.

  1. Controleer je account. Als je meerdere Spotify-accounts hebt, ben je mogelijk op de verkeerde ingelogd. Log uit, log weer in en zoek je afspeellijst.

    Heb je een nieuw account gemaakt door het te koppelen aan Facebook? Als dat zo is, logt u in met Facebook om dat account te vinden.

  2. Herstel een verwijderde afspeellijst. Als je per ongeluk een afspeellijst hebt verwijderd, kun je deze terugkrijgen. Spotify maakt een back-up van de afspeellijsten die je maakt voor het geval dat.

    Weet je niet zeker of je een ander account hebt? Spotify kan helpen. Bezoek hun Account Help-sectie voor hulp.

Als je het probleem niet kunt oplossen, kan de oorzaak een bug zijn die wordt onderzocht door Spotify. Bekijk de Spotify-community Lopende problemen voor updates.

Aanbevolen: