Hoe de fout 'Internet Explorer werkt niet meer' op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe de fout 'Internet Explorer werkt niet meer' op te lossen
Hoe de fout 'Internet Explorer werkt niet meer' op te lossen
Anonim

Als Internet Explorer een foutmelding weergeeft met de tekst "Internet Explorer werkt niet meer", zijn er een paar manieren om het weer aan de gang te krijgen. Dit probleem kan optreden op computers met Windows 10, Windows 8 en Windows 7 en de mogelijke oplossingen hier zijn alleen van toepassing op Internet Explorer (niet op Microsoft Edge).

Microsoft ondersteunt Internet Explorer niet meer en raadt u aan bij te werken naar de nieuwere Edge-browser. Ga naar hun site om de nieuwste versie te downloaden.

Oorzaken van het bericht 'Internet Explorer werkt niet meer'

Zoals bij veel Windows-problemen, komt het probleem er meestal op neer dat programma's geen toegang hebben tot specifieke bibliotheekbestanden die bekend staan als DLL's (dynamic-link-bibliotheken). Deze zorgen ervoor dat programma's kunnen communiceren, gegevens kunnen delen en correct kunnen functioneren, maar wanneer deze bestanden beschadigd of zoekgeraakt zijn, werken toepassingen niet meer.

De fout kan ook het gevolg zijn van beschadigde cachebestanden en incompatibele plug-ins.

Image
Image

Hoe de fouten 'Internet Explorer werkt niet meer' op te lossen

Problemen oplossen met de meest waarschijnlijke boosdoeners kan het probleem oplossen, zodat u terug kunt naar uw favoriete online inhoud.

  1. Update Windows en Internet Explorer. De problemen waarmee u wordt geconfronteerd, zijn mogelijk verholpen en opgelost in een eerdere update. Daarom is het van cruciaal belang ervoor te zorgen dat u de nieuwste versie van Windows op uw pc hebt geïnstalleerd.
  2. Reset Internet Explorer-instellingen. Door Internet Explorer terug te zetten naar de standaardinstellingen, kunnen wijzigingen worden verwijderd die ervoor zorgen dat de browser langzamer werkt of helemaal niet meer werkt.

    Een reset schakelt alle toegevoegde werkbalken uit, stelt de startpagina opnieuw in, verwijdert alle webgeschiedenis, wist alle opgeslagen wachtwoorden en vereist dat u zich opnieuw aanmeldt bij al uw websites.

  3. Add-ons uitschakelen. Open Internet Explorer en schakel alle add-ons handmatig uit. Als deze oplossing het probleem oplost, weet u dat een van de add-ons van derden uw browse-ervaring beïnvloedt. Schakel add-ons één voor één opnieuw in en controleer of de fout terugkeert. Als dit het geval is, schakelt u die specifieke add-on permanent uit.

  4. Beveiligingszones resetten. Microsoft Internet Explorer volgt een strikte reeks beveiligingsregels bij toegang tot internet. Deze regels gaan af en toe kapot, waardoor er problemen ontstaan.
  5. Softwareversnelling uitschakelen. Internet Explorer kan profiteren van softwarerendering om uw browse-ervaring te verbeteren. Als uw systeem echter niet correct is geconfigureerd of grafische problemen heeft, kan deze instelling het probleem verergeren.
  6. Voer een probleemoplosser voor Windows uit. Het gebruik van een probleemoplossingstool die in Windows is ingebouwd, kan het probleem vinden en oplossen dat ervoor zorgde dat Internet Explorer niet meer werkte.

Nog steeds problemen?

Als je de oorzaak van het probleem niet kunt vinden, gebruik dan een andere webbrowser zoals de Microsoft Edge-browser of alternatieven zoals Google Chrome of Mozilla Firefox.

Als je het probleem niet kunt (of wilt) diagnosticeren en oplossen, overweeg dan om hulp te krijgen van een gerenommeerde reparatieservice. Microsoft ondersteunt Internet Explorer niet langer en contact opnemen met hun klantenservice zal waarschijnlijk niet helpen.

Aanbevolen: