Hoe dit op te lossen als Outlook-regels niet werken

Inhoudsopgave:

Hoe dit op te lossen als Outlook-regels niet werken
Hoe dit op te lossen als Outlook-regels niet werken
Anonim

Outlook-regels zijn automatische acties die worden uitgevoerd op inkomende e-mailberichten. Een regel kan bijvoorbeeld de e-mail van een afzender naar een bepaalde map filteren zodat u deze later kunt bekijken.

Het instellen van deze regels kan je inbox stroomlijnen en je helpen efficiënter te worden. Door veelvoorkomende fouten op te lossen, kun je gebroken regels oplossen, zodat je weer een schone inbox hebt.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Outlook 2019, Outlook 2016, Outlook 2013, Outlook 2010 en Outlook voor Microsoft 365.

Oorzaken voor Outlook-regels werken niet

Verschillende en niet-gerelateerde problemen zorgen ervoor dat Outlook-regels niet automatisch worden uitgevoerd of dat regels zelfs helemaal worden uitgeschakeld. Elk van deze kan de boosdoener zijn:

  • Regels overschrijden het regelquotum dat voor uw mailbox is vastgesteld.
  • Corruptie in instellingenbestand voor verzenden/ontvangen.
  • Regels ingesteld om op slechts één computer te worden uitgevoerd.
  • Corruptie met een POP3- of IMAP-account.
Image
Image

Outlook-regels repareren die niet werken

Omdat verschillende storingen van invloed zijn op het automatisch uitvoeren van Outlook-regels, is het oplossen van het probleem de beste manier om ze weer aan het werk te krijgen. Hier zijn enkele dingen die u kunt proberen:

Grootte is belangrijk in Outlook-regels. In veel gevallen is de beschikbare grootte voor al uw Outlook-regels beperkt tot 64 KB of minder. Het is geen probleem als u meerdere eenvoudige regels hebt die automatisch worden uitgevoerd, maar als u veel regels heeft, of zeer gecompliceerde regels, kan de grootte uw probleem zijn. Verschillende van de stappen voor probleemoplossing die hier zijn opgenomen, helpen u de omvang van uw Outlook-regels te verkleinen.

  1. Bewerk en hernoem uw Outlook-regel. Als uw regels lange namen hebben, kan het bewerken ervan om kortere namen te hebben de omvang van uw bestaande regels verkleinen.
  2. Verwijder oude regels. Een andere manier om de totale omvang van uw bestaande regels te verkleinen, is door de regels te verwijderen die u niet langer nodig heeft.
  3. Wis het selectievakje Alleen client of alleen op deze computer. Het is mogelijk dat deze instelling is geselecteerd toen de regel werd gemaakt, waardoor de regel niet werkt wanneer u uw Outlook-account op een ander apparaat opent.

  4. Beheer een groot aantal regels door vergelijkbare regels te combineren. Het omzetten van meerdere vergelijkbare regels in één regel is een andere manier om de totale omvang van uw regels te verkleinen. Nadat u vergelijkbare regels heeft gecombineerd, verwijdert u de onnodige regels.
  5. Hernoem of reset het SRS-bestand in Outlook. Het SRS-bestand bevat de instellingen die u hebt ingesteld via het dialoogvenster Verzenden/ontvangen in Outlook.
  6. Reset je regels en test je mailbox op corruptie als je een POP3- of IMAP-account in Outlook gebruikt. Begin met het verwijderen van de regel die niet werkt en voer vervolgens de Inbox Repair Tool uit.
  7. Corruptie repareren met een Exchange-account. Schakel de Exchange-cachemodus in, waardoor u een vlottere ervaring krijgt wanneer u verbinding maakt met uw e-mailaccount, omdat een kopie van uw mailbox op uw computer wordt opgeslagen. Deze lokale kopie biedt snellere toegang tot uw e-mailberichten en andere items.

    Als je een Exchange-account gebruikt, kan het probleem worden opgelost door de regel te verwijderen, de Exchange-cachemodus uit te schakelen en de regel opnieuw te maken. Probeer de Exchange-cachemodus opnieuw in te schakelen nadat het is opgelost.

FAQ

    Hoe maak ik Outlook-regels?

    Om een Outlook-berichtregel in te stellen, klikt u met de rechtermuisknop op een bericht en selecteert u Rules > Create Rule Kies een voorwaarde en een actie te nemen en te selecteren OK Om e-mailregels te maken in Outlook.com, gaat u naar Instellingen > Bekijk alle Outlook-instellingen> Mail > Regels > Nieuwe regel toevoegen

    Hoe verwijder ik regels in Outlook?

    Als u een regel in Outlook wilt verwijderen, gaat u naar File > Regels en waarschuwingen beheren. Selecteer in het dialoogvenster dat verschijnt de regel die u wilt verwijderen en selecteer Delete.

    Hoe bewerk ik een regel in Outlook?

    Als u een Outlook-regel wilt bewerken, gaat u naar File > Regels en waarschuwingen beheren. Vink het vakje aan naast de regel die u wilt bewerken en klik op Regel wijzigen. Selecteer de wijziging die u wilt aanbrengen en volg de aanwijzingen.

    Hoe wis ik alle regels in Outlook?

    Als u al uw ingestelde regels in Outlook wilt verwijderen, gaat u naar File > Regels en waarschuwingen beheren. Plaats een vinkje naast alle regels en selecteer Verwijderen. Schakel de selectievakjes uit om regels uit te schakelen zonder ze te verwijderen.

Aanbevolen: