Status BT One Review: gebrekkig maar betaalbaar

Inhoudsopgave:

Status BT One Review: gebrekkig maar betaalbaar
Status BT One Review: gebrekkig maar betaalbaar
Anonim

Bottom Line

De Status BT One biedt comfort, een lange batterijduur en een behoorlijke geluidskwaliteit, maar heeft te lijden van een slechte microfoonkwaliteit en een dun ontwerp dat misschien niet bestand is tegen langdurig dagelijks gebruik. Hun betaalbare prijs is aanlokkelijk, maar wordt gecompenseerd door hun twijfelachtige duurzaamheid.

Status Audio BT One

Image
Image

We hebben de Status BT One gekocht zodat onze deskundige reviewer hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je op zoek bent naar een paar van de beste draadloze hoofdtelefoons, dan lijkt de Status BT One de juiste keuze te zijn. Op papier zijn ze een aantrekkelijke waardepropositie, maar zijn ze echt zo'n goed koopje als ze lijken?

Ontwerp: Te veel plastic

Van een afstand en in advertenties lijkt de Status BT One een hoofdtelefoon van topkwaliteit. Ik was echter teleurgesteld over hoe plakkerig hun ontwerp is. Ze zijn zeker niet slecht gemaakt en het plastic lijkt relatief robuust, maar ik ben er niet van overtuigd dat deze hoofdtelefoon lang bestand is tegen de ontberingen van het dagelijks gebruik. Opgemerkt moet worden dat de achterkant van elk oortje van metaal is, maar mijn zorg gaat uit naar de plastic verbindingen die ze verbinden met de hoofdband. In de tijd dat ik ze gebruikte, werd de ene verbinding losser dan de andere, wat me geen vertrouwen geeft in hun duurzaamheid.

Aan de positieve kant betekent dit plastic ontwerp dat de BT One extreem licht is met slechts 155 gram. Hierdoor kan het met weinig extra gewicht aan uw rugzak of tas worden gedragen. Ze vouwen op om vrij compact te worden en de oorstukken kunnen worden opgevouwen om plat te liggen, wat handig is als je je koptelefoon liever om je nek draagt. De BT One wordt geleverd met een zeer mooie beschermende draagtas die de hoofdtelefoon goed op zijn plaats houdt en heeft een zak waarin de meegeleverde USB-kabel en 3,5 mm audiokabel kunnen worden opgeborgen.

Controls zijn eenvoudig en duidelijk en zijn ontworpen om gemakkelijk te worden onderscheiden door aanraking. In sommige opzichten gaf ik er de voorkeur aan dat de BT One een schakelaar gebruikt om de hoofdtelefoon aan en uit te zetten in vergelijking met een multifunctionele aan/uit-knop, het meest voorkomende ontwerp in draadloze hoofdtelefoons.

Image
Image

Bottom Line

Aan de slag met de BT One is net zo eenvoudig als ze aanzetten en koppelen met je apparaat. Omdat er geen begeleidende apps of andere stappen zijn om je zorgen over te maken, ben je binnen een paar minuten verbonden en klaar om te luisteren.

Comfort: licht als een veertje

Het ietwat fragiele ontwerp van de Status BT One heeft zijn positieve kant; deze koptelefoon is opmerkelijk licht en comfortabel. Ze breiden ook uit tot een respectabele grootte die mijn hoofd niet beknelde. De oorstukken zijn zacht en goed gewatteerd, met een buitenkant van kunstleer, en de vulling op de hoofdband is gemaakt van hoogwaardige ademende stof. Ik heb me nooit ongemakkelijk gevoeld tijdens het dragen, zelfs niet na lange tijd.

Geluidskwaliteit: uitstekend om te luisteren, verschrikkelijk om te praten

Het belangrijkste sterke punt van de Status BT One is zeker de kwaliteit waarmee het in staat is om je favoriete deuntjes te reproduceren. De driver van 40 mm presteerde consistent vergelijkbaar met duurdere hoofdtelefoons en bood een overwegend uitstekende luisterervaring.

De geluidskwaliteit van de Status BT One varieerde van goed tot uitstekend, afhankelijk van het genre.

Ik begin mijn audiotests graag door te luisteren naar de 2Cellos-cover van Thunderstruck, die een breed scala aan tonen biedt. De Status BT One leverde goed werk in het weergeven van midden- en hoge tonen, maar had moeite om de diepste lage tonen van het nummer te reproduceren.

De kloppende fuzz-tonen van Godzilla van Fu Manchu werden goed gereproduceerd door de BT One, met een goede helderheid en onderscheid van instrumentals. De heldere tonen van de leadgitaar in Walk Idiot Walk van The Hives waren bijzonder aangenaam, en over het algemeen lijkt de koptelefoon het meest geschikt om te rocken.

Deze voorliefde voor ruigere rockgeluiden werd duidelijk toen ik luisterde naar Phil Garland's Soon May the Wellerman Come, waar de BT One worstelde met de diepere akoestische tonen. Het deed echter een respectabele taak om de zang en hoger getinte instrumentals te reproduceren.

Image
Image

Over het algemeen vond ik de geluidskwaliteit van de Status BT One meer dan voldoende, variërend van goed tot uitstekend, afhankelijk van het genre. Helaas is er geen actieve ruisonderdrukking, of zelfs veel in de weg van passieve ruisonderdrukking, hoewel geluidslekkage minimaal was.

De uitmuntende audiokwaliteit strekt zich niet uit tot de microfoon van de BT One. Voor het voeren van telefoongesprekken is het in het beste geval slecht en in het slechtste geval onbruikbaar slecht. Soms gaf de persoon aan de andere kant van de lijn aan dat mijn stem gedempt was, en bij andere oproepen was er een uitgesproken echo die een gesprek bijna onmogelijk maakte.

Batterijlevensduur: dagen draadloos luisteren

Mede dankzij het ontbreken van actieve ruisonderdrukking, hoefde ik de Status BT One nooit op te laden in de dertig uur testen die ik de koptelefoon doorbracht. Ze hebben een beoordeling van 30+ uur draadloos luisteren, wat ik een nauwkeurige claim vond. Bovendien, als je geen sap meer hebt, kun je nog steeds luisteren door een 3,5 mm audiokabel aan te sluiten. Het duurt enkele uren om de batterij volledig op te laden.

Ik heb me nooit ongemakkelijk gevoeld tijdens het dragen, zelfs niet na lange tijd.

Bottom Line

De Bluetooth-verbinding in de BT One is prima, maar niet zo robuust als veel draadloze hoofdtelefoons die ik heb gebruikt. Het heeft de neiging om uit te snijden wanneer het door zelfs een enkele muur of dikke struiken wordt verzonden. Status beweert dat het een bereik van 25 meter heeft, maar zoals ik ontdekte, zou dat alleen waar zijn onder ideale omstandigheden. Bij gebruik in de echte wereld vond ik het bereik ongeveer de helft van die afstand.

Prijs: Redelijk indien afgeprijsd

Met zijn adviesprijs van $ 120 is de Status BT One geen erg indrukwekkend koopje, maar gelukkig kan hij vaak worden gevonden voor ongeveer $ 80, tegen welke prijs hij een aantrekkelijke waarde biedt.

Status BT One vs. Marshall Mid ANC

De Status BT One is zeker een meer betaalbare optie voor on-ear hoofdtelefoons dan de Marshall Mid ANC. De fatsoenlijke audiokwaliteit van de BT One, de concurrerende levensduur van de batterij en de comfortabelere pasvorm (vooral voor grotere hoofden) geven hem in sommige opzichten een voorsprong. De Marshall beschikt echter over uitstekende actieve ruisonderdrukking, werkelijk verbluffende audiokwaliteit en eersteklas bouwkwaliteit. De Marshall voelt alsof je er jarenlang plezier van zult hebben, terwijl de Status dun aanvoelt en gedoemd is te breken.

Ondanks het aanbieden van goede audiokwaliteit tegen een redelijke prijs, heeft de Status BT One last van een dun ontwerp

Er is veel leuks aan de Status BT One. Het is licht, draagbaar, betaalbaar en biedt een goede geluidskwaliteit en batterijduur. Het is echter jammer dat de BT One vanwege plastic scharnieren niet lang meegaat. Over het algemeen is de koptelefoon iets van een allegaartje.

Specs

  • Productnaam Audio BT One
  • Status productmerk
  • Prijs $120.00
  • Gewicht 5.47 oz.
  • Productafmetingen 7,5 x 5,9 x 2,5 inch.
  • Kleur Zwart
  • Levensduur batterij 30+ uur
  • Draadloos bereik 25M
  • Bluetooth-specificatie Bluetooth 5.0 aptX
  • Bedraad/draadloos Beide

Aanbevolen: