ThermoPro TP67 Review: betaalbaar maar onbetrouwbaar

Inhoudsopgave:

ThermoPro TP67 Review: betaalbaar maar onbetrouwbaar
ThermoPro TP67 Review: betaalbaar maar onbetrouwbaar
Anonim

Bottom Line

Hoewel de ThermoPro TP67 goedkoop en gebruiksvriendelijk is, houden onbetrouwbare gegevens en een slecht scherm dit algehele matte persoonlijke weerstation tegen. Voor velen is een speciale weer-app misschien een betere oplossing.

ThermoPro TP67A draadloos weerstation

Image
Image

We hebben de ThermoPro TP67 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Persoonlijke weerstations zijn een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar hypergelokaliseerde meteorologische gegevens, en de ThermoPro TP67 is een van de meer populaire budgetopties die er zijn. We hebben onlangs een stuk samengesteld over de 7 beste weerstations op de markt en in deze praktische recensie nemen we onze favoriete oplaadbare optie, de ThermoPro TP67, nader onder de loep. Dus moet je je standaard weer-app behouden of all-in gaan op de ThermoPro TP67? We zullen deze vraag en nog veel meer hieronder beantwoorden.

Ontwerp: no-nonsense

Over het algemeen bestaat de ThermoPro TP67 uit twee eenheden: een kleine buitensensor en een grotere binnensensor. (Het binnenmodel fungeert als basisstation en uitlezing voor beide apparaten.) De binnenunit ziet eruit als een slank fotolijstje met alle meteorologische displays vooraan en in het midden. Door de verlengde, verwijderbare basis kan het apparaat rechtop op een bijzettafel of aanrecht staan zonder al te veel ruimte in beslag te nemen. Er is ook een muurbevestiging voor degenen die daartoe geneigd zijn, hoewel deze plaatsing de toegang tot de opdrachtknoppen aan de achterkant beperkt.

Over het algemeen stellen deze zes knoppen gebruikers in staat om gemakkelijk door de weergeschiedenis te bladeren, toegang te krijgen tot extra gekoppelde sensoren, meteorologische eenheden/schalen (Fahrenheit, Celcius, millibar, inHg) en meer te wisselen. De buitensensor is een praktisch wit blok met een muurbevestiging aan de achterkant. Een klein lampje op het buitenmodel knippert met tussenpozen rood om u te laten weten dat het nog steeds functioneert. Dit lampje brandt continu groen zodra het apparaat volledig is opgeladen.

Image
Image

Setup: eenvoudig maar een beetje lastig

Zoals je je kunt voorstellen, vereisen vrijwel alle persoonlijke weerstations voor thuis een wat moeizaam installatieproces en de ThermoPro TP67 is niet anders. U moet eerst de batterijen in de achterkant van het binnenbasisstation schuiven en de buitenunit opladen. De achterkant van de buitenmonitor heeft een kleine poort die wordt beschermd met een rubberen inzetstuk. Trek gewoon de stekker uit het stopcontact en sluit de monitor aan op het stopcontact via de meegeleverde USB-oplaadkabel (oplaadblok niet inbegrepen).

Vervolgens moet je het binnenmodel synchroniseren met de buitenmonitor en deze taak is aanzienlijk eenvoudiger te beheren als beide apparaten dicht bij elkaar staan. Een signaalpictogram knippert op het LCD-binnenscherm zodra de batterijen zijn geplaatst, dit betekent dat het basisstation klaar is om te worden gekoppeld aan het buitenstation. Er zijn in totaal drie kanalen om uit te kiezen en beide apparaten moeten natuurlijk op hetzelfde kanaal staan om gegevens te kunnen verzenden en ontvangen. (De drie kanalen zijn aanwezig zodat personen maximaal drie buitenapparaten kunnen aansluiten en vervolgens kunnen schakelen tussen deze drie uitlezingen op het binnenbasisstation.)

Het moeilijkste deel van de installatie was het vinden van een locatie die alle uren van de dag in de schaduw blijft, omdat een directe glinstering van zonlicht de gegevens onmiddellijk zal weggooien.

Een klein paneel aan de achterkant van de buitenmonitor geeft gebruikers toegang tot de kanaalkiezer en aan/uit-knop. Selecteer een willekeurig kanaal en houd de aan/uit-knop twee seconden ingedrukt om de buitenunit in te schakelen. U weet dat de units correct zijn gekoppeld zodra de meteorologische gegevens voor buiten op het basisstation binnenshuis verschijnen. Nu is het tijd om een goed huis te vinden voor het buitenmodel. Helaas is hiervoor een gezonde mix van logistieke middelen en een vleugje geduld nodig.

De fabrikant raadt aan om de sensor in een droge ruimte te plaatsen waar ook directe neerslag of zonlicht wordt vermeden. Het kost wat moeite om een locatie te vinden die al deze vakjes aanvinkt. Het moeilijkste deel van de opstelling was eigenlijk het vinden van een locatie die alle uren van de dag in de schaduw blijft, omdat een directe glinstering van zonlicht de gegevens onmiddellijk weggooit. Ik ging uiteindelijk op een klein overdekt hoekje op het dek zitten. De buitenmodule heeft een kleine muurbevestiging aan de achterkant om de unit buiten hoog en droog te houden.

De fabrikant raadt aan om de units binnen 100 meter van elkaar te plaatsen, hoewel radio-interferentie en andere factoren het signaalbereik aanzienlijk kunnen verminderen. Persoonlijk had ik geen problemen met afnemende of verstoorde signalen, zelfs niet bij het verzenden door een huis met meerdere verdiepingen met meer dan 75 voet tussen de binnen- en buitenunits.

Image
Image

Prestaties: onbetrouwbaar en onnauwkeurig

Over het algemeen vond ik het moeilijk om de meeste meteorologische gegevens te vertrouwen. Zelfs in een binnenomgeving met beide units op slechts enkele centimeters van elkaar, registreerden de modules twee verschillende temperaturen (respectievelijk 68 graden en 70 graden). Toegegeven, de fabrikant schat een temperatuurtolerantie van +/- twee graden, maar dit is nog steeds een behoorlijke foutmarge, aangezien we het hebben over een speciaal meteorologisch apparaat met beperkte instrumentatie. Bovendien schat de fabrikant dat de vochtigheidstolerantie kan variëren tot drie procent, wat de onnauwkeurigheid verder vergroot. Met deze geschatte foutmarges zou ik liever een klassieke analoge hygrometer, thermometer en barometer buiten het huis bij het raam plaatsen en leven met het ongemak om ernaartoe te lopen om ernaar te kijken.

Met deze geschatte foutmarges, zou ik liever een klassieke analoge hygrometer, thermometer en barometer buiten het huis bij het raam plaatsen en leven met het ongemak om ernaartoe te lopen om ernaar te kijken.

Het bovenste gedeelte van het binnenmodel fungeert als voorspellingstool. Volgens de fabrikant voorspelt deze functie het weer "12-24 uur van tevoren voor een gebied binnen een straal van ongeveer 20-30 mijl." Dat is een behoorlijk groot en onbepaald venster om met enige nauwkeurigheid weer te geven. Het is niet echt nuttig om een globaal idee te hebben van wat voor soort omstandigheden er kunnen gebeuren in de komende 12 of mogelijk 24 uur. Wat betreft meteorologische weersvoorspellingen van uur tot uur, ik blijf voorlopig bij mijn standaard weer-app. Positief is dat de tijdlijn met barometrische gegevens per uur onder aan het scherm een mooi ontwerp is. Dit is een veel handigere manier om inkomende en uitgaande druksystemen te voorspellen zonder de verwarring die inherent is aan de brede voorspellingsfunctie.

Het beeldscherm: heeft dringend een upgrade nodig

Simpel gezegd, het indoormodel zal op korte termijn geen designprijzen winnen en zou een algehele revisie kunnen gebruiken om de gebruikerservaring te verbeteren. Nogmaals, de binnenmonitor fungeert als de centrale hub en weergave voor beide weerstations. Sommige van de meer geavanceerde modellen worden geleverd met een app, waardoor individuen gemakkelijk toegang hebben tot alle verzamelde gegevens via hun smartphone. ThermoPro heeft misschien besloten om all-in te gaan op de app-loze benadering, maar het ontwerp zelf schiet uiteindelijk tekort.

Dat komt omdat de binnenmodule er in wezen uitziet als een ouder model iPhone in een witte fotolijst. In feite is het gedeelte van de uitlezing binnen de buitenrand bijna exact even groot als een oudere iPhone. Als gevolg hiervan fungeert het station in wezen als een op zichzelf staande weer-app voor het weerstation zonder de gemakken of draagbaarheid van een echte app. Hoe dan ook, het display zelf verdeelt alle verzamelde gegevens netjes in vijf duidelijke secties. De uitlezing geeft alle verzamelde gegevens weer, inclusief voorspelde weersomstandigheden, temperatuur, vochtigheid en luchtdruk. Richtingspijlen naast de temperatuur en vochtigheid geven veranderende omstandigheden aan. Een recente temperatuurdaling zorgt bijvoorbeeld voor een pijl naar beneden naast deze gegevens.

Hoewel het grote lettertype superduidelijk binnen handbereik is, is het vanaf een paar stappen afstand bijna niet te ontcijferen. Een standaard nachtinstelling of constante achtergrondverlichting zou erg handig zijn bij weinig licht.

Een van mijn favoriete functies is de gedetailleerde historische barometrische aflezing helemaal onderaan het scherm. Dit gedeelte wordt om de paar seconden vernieuwd om de barometrische verandering van de afgelopen zes uur weer te geven, dit is een nuttige indicator van zich ontwikkelende omstandigheden. Bovendien kunt u met de knop Geschiedenis op de achterkant van het apparaat eenvoudig door de exacte barometrische uitlezingen van de afgelopen 12 uur bladeren. Nogmaals, om te profiteren van deze meer diepgaande functie en andere, moet u regelmatig de knoppen aan de achterkant van het model gebruiken. Dit betekent dat gebruikers die het apparaat liever aan de muur willen bevestigen, het model moeten loskoppelen om toegang te krijgen tot deze knoppen. Het simpelweg toevoegen van deze knoppen aan de voorkant van het apparaat zou deze eigenaardige ontwerpfout versterken.

Een kleine knop aan de onderkant van het scherm activeert het waarderend heldere, oranje verlichte LCD-scherm. Helaas brandt de achtergrondverlichting slechts enkele seconden voordat het licht gedimd wordt. Dit maakt het erg moeilijk om het scherm van welke afstand dan ook te zien, vooral 's nachts. Hoewel het grote lettertype superduidelijk binnen handbereik is, is het bijna niet te ontcijferen vanaf een steenworp afstand. Een standaard nachtinstelling of constante achtergrondverlichting zou erg handig zijn bij weinig licht. Deze constante capaciteit van de achtergrondverlichting zal zeker de levensduur van de batterij verkorten, maar ik denk dat de meeste gebruikers bereid zijn een bescheiden daling in efficiëntie op te offeren voor deze belangrijke verbetering.

Image
Image

Prijs: Scherp geprijsde budgetaankoop

Op dit moment is er geen tekort aan persoonlijke weerstations voor thuis om uit te kiezen. Als u uw exacte behoeften begrijpt, kunt u een apparaat kiezen dat robuust of minimaal genoeg is om aan uw normen te voldoen. Meer geavanceerde modellen bevatten extra instrumenten (decibelsensor, regenmeter, windmeter, enz.) voor diepgaande binnen- en buitengegevens. Een geavanceerd multi-instrumentsysteem kan echter honderden dollars kosten en de meeste mensen zijn gewoon niet op zoek naar zoveel meteorologische informatie.

Heb je echt een bliksemdetector nodig? Waarschijnlijk niet. Als dat zo is, is daar een model voor, maar als je goed bent met een eenvoudig persoonlijk weerstation, kun je $ 150 besparen en met een meer betaalbare eenheid gaan. Met slechts $ 35 bevindt de ThermoPro TP67 zich vierkant in het midden van het budgetprijsniveau van het weerstation voor thuis. Binnen deze prijsklasse van $ 30 tot $ 50 zijn er tal van modellen met dezelfde instrumenten, meer functionaliteit en betere displays. Ja, de ThermoPro bevindt zich dichter bij de onderkant van het spectrum, maar ik zou persoonlijk een paar dollar meer uitgeven voor een model met een levendiger, kleurrijker scherm.

ThermoPro TP67 vs. Netatmo Weerstation

Tijdens dit productoverzicht heb ik specifiek de ThermoPro TP67 getest naast het Netatmo-weerstation (zicht op Amazon), waarbij de laatste een van de meer populaire high-end, app-enabled modellen is. Individuen kunnen maximaal drie buitensensoren koppelen met de ThermoPro TP67, maar de Netatmo-eenheid biedt eigenaren veel meer aftermarket-aanpassingen. Dit omvat het toevoegen van de Netatmo-regenmeter, windmeter en andere accessoires. Deze informatie is vervolgens allemaal eenvoudig toegankelijk via de Netatmo-app. Het Netatmo-systeem verzamelt ook veel meer gegevens binnenshuis dan de ThermoPro TP67, inclusief CO2-niveaus en geluid. Natuurlijk is er een enorm prijsverschil tussen de twee. Momenteel kost het Netatmo-systeem $ 180, terwijl de ThermoPro TP67 beschikbaar is voor een fractie van de prijs ($ 35).

Het is moeilijk voor mij om de ThermoPro TP67 aan te bevelen, omdat er gewoon te veel wratten zijn met de gegevens en het ontwerp. Ja, hij is oplaadbaar en dat draagt bij aan de economische aantrekkingskracht, maar de ThermoPro TP67 zal de meeste consumenten hongerig maken naar meer nauwkeurigheid en een betere constructie.

Specs

  • Productnaam TP67A draadloos weerstation
  • Productmerk ThermoPro
  • Prijs $35.00
  • Gewicht 15,2 oz.
  • Productafmetingen 6,4 x 3,6 x 0,9 inch.
  • Garantie beperkt 1 jaar
  • Instrumenten Thermometer, barometer, hygrometer
  • Temperatuurbereik (binnen): -4°F - 158°F, (buiten): -31 - 158°F
  • Barometerbereik 23,62-32,48inHg (800mbar-1100mbar)
  • Hygrometerbereik 10 procent tot 99 procent RV
  • App-enabled Nee
  • Draadloos afstandsbedieningsbereik: 330 voet
  • Productafmetingen buitenmodule 2.93 x 1 x 2.5
  • Wat is inbegrepen Basisstation (ontvanger), afstandsbedieningssensor (zender), 2 AAA-batterijen, oplaadkabel, gebruikershandleiding

Aanbevolen: