DIZ-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

DIZ-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
DIZ-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de DIZ-bestandsextensie is een Beschrijving In Zip-bestand. Het zijn tekstbestanden in ZIP-bestanden die een beschrijving van de inhoud van het ZIP-bestand bevatten. De meeste worden FILE_ID. DIZ genoemd (voor bestandsidentificatie).

DIZ-bestanden werden oorspronkelijk gebruikt met bulletinboard-systemen om aan de websitebeheerders te beschrijven welke bestanden de gebruikers aan het uploaden waren. Dit proces zou automatisch gebeuren door webscripts de inhoud te laten extraheren, de bestanden te lezen en vervolgens het DIZ-bestand in het archief te importeren.

Tegenwoordig worden DIZ-bestanden het vaakst gezien op websites voor het delen van bestanden die downloads hebben voor archieven vol gegevens. Het DIZ-bestand is echter voor hetzelfde doel aanwezig: zodat de maker de gebruiker kan vertellen wat er in het ZIP-bestand staat dat ze zojuist hebben gedownload.

Image
Image

NFO-bestanden (informatie) hebben een soortgelijk doel als DIZ-bestanden, maar komen veel vaker voor. Mogelijk ziet u de twee indelingen zelfs samen in hetzelfde archief. Volgens de FILE_ID. DIZ-specificatie zou het DIZ-bestand echter alleen basisinformatie over de inhoud van het archief moeten bevatten (slechts 10 regels en maximaal 45 tekens per regel), terwijl NFO-bestanden mogelijk meer informatie bevatten.

Hoe een DIZ-bestand te openen

Omdat DIZ-bestanden alleen tekstbestanden zijn, zal elke teksteditor, zoals Kladblok in Windows, ze met succes openen om te lezen.

Om van DIZ naar PDF te converteren, kunt u een teksteditor gebruiken in combinatie met een PDF-printer.

Aangezien het openen van een DIZ-bestand niet standaard in een teksteditor wordt gestart, kunt u proberen het te openen en vervolgens Windows Kladblok te kiezen of, als u een andere teksteditor hebt geïnstalleerd, eerst dat programma openen en gebruik dan het Open menu om naar het DIZ-bestand te bladeren.

Als geen van de bovenstaande programma's werkt, raden we aan om NFOPad of Compact NFO Viewer te proberen, die beide ASCII-kunst ondersteunen, die sommige DIZ-bestanden kunnen bevatten. macOS-gebruikers kunnen DIZ-bestanden openen met TextEdit en TextWrangler.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het DIZ-bestand dat u heeft probeert te openen, maar niet het bestand dat u wilt, raadpleegt u Bestandsassociaties in Windows wijzigen voor een snelle uitleg over het wijzigen van de programma dat DIZ-bestanden opent.

Een DIZ-bestand converteren

Aangezien een DIZ-bestand slechts een op tekst gebaseerd bestand is, kunt u elke teksteditor gebruiken om het geopende DIZ-bestand op te slaan in een ander formaat, zoals TXT, HTML, enz.

U kunt een bestandsextensie meestal niet wijzigen in een extensie die uw computer herkent en verwachten dat het nieuwe hernoemde bestand bruikbaar is. Een daadwerkelijke conversie van het bestandsformaat is vaak nodig. Aangezien een DIZ-bestand echter slechts een tekstbestand is, kunt u FILE_ID. DIZ hernoemen naar FILE_ID. TXT en het zou prima worden geopend.

DIZ-bestanden zijn slechts beschrijvende tekstbestanden, wat betekent dat ze alleen kunnen worden geconverteerd naar andere op tekst gebaseerde formaten. Dus ook al bevindt het DIZ-bestand zich in een ZIP-bestand, je kunt het niet converteren naar een ander archiefformaat zoals 7Z of RAR.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als je bestand niet opent met de bovenstaande suggesties, is het mogelijk dat je niet echt te maken hebt met een bestand dat eindigt op die bestandsextensie. Dit kan gebeuren als je de bestandsextensie verkeerd hebt gelezen, wat heel gemakkelijk is om te doen.

DZ, bijvoorbeeld, lijkt erg veel op DIZ, ook al zou het voor iets heel anders kunnen worden gebruikt. Sommige DZ-bestanden worden gebruikt door het videospel Land of the Dead en hebben niets te maken met tekstbestanden.

Sommige andere bestandsextensies die gemakkelijk te verwarren zijn voor DIZ zijn DIF, DIC, DIB en DIR.

Aanbevolen: