MSR-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

MSR-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
MSR-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Er zijn verschillende bestandsindelingen die de MSR-bestandsextensie gebruiken om gegevens voor verschillende soorten software op te slaan, maar de meest populaire is voor een MineSight Resource-bestand.

Een ander bestand dat de. MSR-extensie gebruikt, kan een Bersoft Image Measurement-bestand, een LaVision ImSpector-bestand, een OzWin CompuServe Access SYSOP-bestand, een Manifest Summary Record of een Report-bestand zijn dat is gekoppeld aan gaschromatografie-massaspectrometrie (GC-MS) software.

Indien geen van bovenstaande, worden sommige MSR-bestanden gebruikt met externe Samsung-schijven om een map met persoonlijke informatie te beveiligen.

Image
Image

MSR is ook een afkorting voor een aantal technische termen die niet gerelateerd zijn aan een van de bestandsindelingen op deze pagina, zoals door Microsoft gereserveerde partitie, modelspecifiek register, maximaal detectiebereik en opslagplaatsen voor mijnsoftware.

Hoe een MSR-bestand te openen

MineSight 3D (MS3D), een modellerings- en mijnplanningsprogramma, wordt gebruikt om een MSR-bestand te openen dat een MineSight Resource-bestand is. Dit soort MSR-bestanden worden normaal gesproken door MineSight gebruikt om geometriegegevens te bewaren.

Als je MSR-bestand een Bersoft Image Measurement-bestand is, wordt het geopend met Bersoft Image Measurement (dat niet meer leverbaar is). Dit programma wordt gebruikt om de afstand tussen twee punten in digitale foto's te meten en om het gebied, de hoek en de straal te berekenen. Het MSR-bestand bevat deze metingen en wordt samen met de afbeelding opgeslagen, dus als een foto met de naam image-p.webp

Bio-Formats is een draagbare beeldlezer die MSR-bestanden kan openen die bestanden in LaVision ImSpector-formaat zijn. We weten dat ze iets te maken hebben met de TriM Scope-microscoop, dus als er software bij die microscoop wordt geleverd, zal het zeker ook het MSR-bestand openen.

Er zijn verschillende downloadlinks op de downloadpagina van Bio-Formats, maar wat u zoekt is het Bio-Formats Package JAR-bestand.

Om MSR-bestanden met Bio-Formats te openen, gebruikt u het File > Open menu om ernaar te bladeren op uw computer. U moet ofwel Alle ondersteunde bestandstypen of Lavision Imspector (msr) kiezen in het vervolgkeuzemenu "Files of Type:" om er zeker van te zijn dat je niet beperkt naar welke bestanden Bio-Formats zal zoeken (het ondersteunt tal van andere bestandstypes zoals JPX, FLI, LIM, enz.).

MSR-bestanden die Manifest Summary Records zijn, kunnen worden geopend met de tool Mail. Dat van IDEAlliance.

Een MSR-bestand dat wordt gebruikt met GC-MS-software is hoogstwaarschijnlijk een soort grafisch bestand. GC en GCMS File Translator kunnen dit type MSR-bestand mogelijk openen. De Star Chromatography Workstation-softwaresuite ondersteunt mogelijk ook dit MSR-formaat, maar we hebben er geen download- of aankooplink voor.

Als het MSR-bestand iets te maken heeft met een Samsung-schijf, kun je het openen met een programma genaamd SecretZone; het creëert een met een wachtwoord beveiligde map op de harde schijf waarin u gevoelige informatie kunt opslaan.

We hebben geen informatie over OzWin CompuServe Access SYSOP-bestanden die de MSR-bestandsextensie gebruiken.

Rekening houdend met de verscheidenheid aan formaten die deze extensie delen, kan uw computer geconfigureerd zijn om een bepaald programma te gebruiken om MSR-bestanden te openen, maar u zou liever hebben dat een ander dat doet. Zie Hoe u bestandsassociaties in Windows kunt wijzigen voor hulp over hoe u dit kunt doen.

Een MSR-bestand converteren

De MineSight 3D-software kan hoogstwaarschijnlijk een soort conversie uitvoeren op dat type MSR-bestand, zoals misschien naar een ander 3D-tekenformaat dat door vergelijkbare modelleringsprogramma's wordt gebruikt. Dit is heel gebruikelijk.

Sommige gebruikers hebben hun MSR-bestand naar DXF kunnen converteren door de bestandsextensie te wijzigen in. TXT, die ze vervolgens kunnen openen in AutoCAD en uiteindelijk kunnen opslaan in het DXF-formaat.

Bersoft Image Measurement kan een MSR-bestand importeren dat een meetbestand is, en datzelfde bestand vervolgens exporteren naar CSV, PDF of HTML.

MSR-bestanden die LaVision ImSpector-bestanden zijn, moeten kunnen worden geconverteerd met het programma Bio-Formats. Open het bestand in dat programma en gebruik dan de File > Save knop om een nieuw formaat te selecteren.

We hebben geen details over het converteren van MSR-bestanden die worden gebruikt met een van de andere hierboven genoemde programma's. Over het algemeen, als een programma het converteren van een bestand naar een nieuw formaat ondersteunt, wordt dit gedaan via het menu Opslaan als, zoals bij Bio-Formats, of met een soort Export-optie.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als je bestand op dit moment niet wordt geopend, is de kans groot dat je de bestandsextensie verkeerd leest. Sommige bestanden delen veel van dezelfde bestandsextensie letters/cijfers, en dus lijken ze in dezelfde of een vergelijkbare indeling te zijn, terwijl ze dat in werkelijkheid niet zijn.

Als je bijvoorbeeld een MSRCINDICENT-bestand hebt, zou je kunnen denken dat het gerelateerd is aan een van de bovenstaande formaten vanwege de "MSR"-tekst aan het begin. In werkelijkheid worden deze bestanden gebruikt met Windows Hulp op afstand als uitnodigingsbestanden.

MRS is een andere die je gemakkelijk zou kunnen verwarren met een MSR-bestand. MRS-bestanden zijn eigenlijk GunZ Game Data-bestanden die worden gebruikt door de GunZ-videogame.

Hier kunnen verschillende andere voorbeelden worden gegeven, waaronder MSS, SR, SRM en MMS. Als je niet echt een MSR-bestand hebt, onderzoek dan de bestandsextensie die je aan het einde van je bestand ziet om meer te weten te komen over hoe je het kunt openen/bewerken/converteren.

Aanbevolen: