Zoek de sinus, cosinus en tangens in Google Spreadsheets

Inhoudsopgave:

Zoek de sinus, cosinus en tangens in Google Spreadsheets
Zoek de sinus, cosinus en tangens in Google Spreadsheets
Anonim

De trigonometrische functies -- sinus, cosinus en tangens -- zijn gebaseerd op een rechthoekige driehoek (een driehoek met een hoek gelijk aan 90 graden).

In de wiskundeles worden deze trigonometrische functies gevonden met behulp van verschillende trigonometrische verhoudingen die de lengte van de aangrenzende en tegenoverliggende zijden van de driehoek vergelijken met die van de hypotenusa of met elkaar.

In Google Spreadsheets kunnen deze trig-functies worden gevonden met behulp van de SIN-, COS- en TAN-functies voor hoeken gemeten in radialen.

Graden vs. Radialen

Image
Image

Het gebruik van de bovenstaande trigonometrische functies in Google Spreadsheets is misschien gemakkelijker dan handmatig te doen, maar, zoals gezegd, het is belangrijk om te beseffen dat bij het gebruik van deze functies de hoek moet worden gemeten in radialen in plaats van in graden -- dat is de eenheid waar de meesten van ons niet bekend mee zijn.

Radialen zijn gerelateerd aan de straal van de cirkel, waarbij één radiaal ongeveer gelijk is aan 57 graden.

Om het werken met de trig-functies gemakkelijker te maken, gebruikt u de functie RADIANS van Google Spreadsheets om de gemeten hoek te converteren van graden naar radialen, zoals weergegeven in cel B2 in de bovenstaande afbeelding, waar de hoek van 30 graden wordt omgezet in 0,5235987756 radialen.

Andere opties voor het converteren van graden naar radialen zijn:

  • de functie RADIANS nesten in de functie SIN -- zoals weergegeven in rij 3 in het voorbeeld;
  • gebruik Google Spreadsheets PI-functie in de formule: angle(graden)PI()/180 zoals weergegeven in rij 4 in het voorbeeld.

De syntaxis en argumenten van de trigfuncties

Image
Image

De syntaxis van een functie verwijst naar de lay-out van de functie en omvat de naam, haakjes en argumenten van de functie.

De syntaxis voor de SIN-functie is:

=SIN (hoek)

De syntaxis voor de COS-functie is:

=COS (hoek)

De syntaxis voor de TAN-functie is:

=TAN (hoek)

angle - de hoek die wordt berekend - gemeten in radialen- de grootte van de hoek in radialen kan worden ingevoerd voor dit argument of, als alternatief, de celverwijzing naar de locatie van deze gegevens in het werkblad.

Voorbeeld: Google Spreadsheets SIN-functie gebruiken

Dit voorbeeld behandelt de stappen die worden gebruikt om de SIN-functie in cel C2 in de bovenstaande afbeelding in te voeren om de sinus van een hoek van 30 graden of 0,5235987756 radialen te vinden.

Dezelfde stappen kunnen worden gebruikt voor het berekenen van de cosinus en tangens voor een hoek zoals weergegeven in rijen 11 en 12 in de bovenstaande afbeelding.

Google Spreadsheets gebruikt geen dialoogvensters om de argumenten van een functie in te voeren, zoals in Excel wel te vinden is. In plaats daarvan heeft het een automatisch suggestievak dat verschijnt als de naam van de functie in een cel wordt getypt.

  1. Klik op cel C2 om het de actieve cel te maken -- hier worden de resultaten van de SIN-functie weergegeven;
  2. Typ het gelijkteken (=) gevolgd door de naam van de functie sin;
  3. Terwijl u typt, verschijnt het vak voor automatische suggesties met de namen van functies die beginnen met de letter S;
  4. Wanneer de naam SIN in het vak verschijnt, klikt u op de naam met de muisaanwijzer om de functienaam in te voeren en haakjes of ronde haakjes te openen in cel C2.

Het argument van de functie invoeren

Image
Image

Zoals te zien is in de afbeelding hierboven, wordt het argument voor de SIN-functie ingevoerd na de open ronde haakjes.

  1. Klik op cel B2 in het werkblad om deze celverwijzing in te voeren als het hoekargument;
  2. Druk op de Enter-toets op het toetsenbord om een haakje sluiten " ) " in te voeren na het argument van de functie en om de functie te voltooien;
  3. De waarde 0,5 moet verschijnen in cel C2 -- dit is de sinus van een hoek van 30 graden;
  4. Wanneer u op cel C2 klikt, verschijnt de volledige functie=SIN (B2) in de formulebalk boven het werkblad.

WAARDE! Fouten en lege celresultaten

De SIN-functie geeft de VALUE! fout als de verwijzing die als argument van de functie wordt gebruikt, verwijst naar een cel die tekst bevat. In rij vijf van het bovenstaande voorbeeld kunt u dit zien waar de gebruikte celverwijzing naar het tekstlabel verwijst: Hoek (radialen).

Als de cel naar een lege cel wijst, retourneert de functie de waarde nul (zie rij zes hierboven). De trig-functies van Google Spreadsheets interpreteren lege cellen als nul en de sinus van nul radialen is gelijk aan nul.

Aanbevolen: