Een grafisch tablet en pen leren gebruiken

Inhoudsopgave:

Een grafisch tablet en pen leren gebruiken
Een grafisch tablet en pen leren gebruiken
Anonim

Bent u een nieuwe gebruiker van grafische tablets? Raak je gefrustreerd door de pen en grijp je vaak naar de muis? Voor sommige mensen is de overgang van het gebruik van een muis naar het gebruik van een tablet en pen moeilijk. Natuurlijk is het vasthouden van een pen natuurlijker en minder belastend om op papier te schrijven. Het gebruik met een computer kan in het begin onnatuurlijk en contra-intuïtief aanvoelen.

Image
Image

Voordat je begint

Met een pen of potlood heb je de neiging om naar het papier te kijken. Met een tablet en pen moet je omhoog kijken naar het scherm om te zien wat je aan het doen bent. Het kan in het begin verontrustend zijn. Geef niet op. Gebruikers van grafische tablets zweren bij hun tablets voor de meeste taken, vooral bij grafische software. De pen is niet alleen ergonomischer, maar biedt ook nauwkeurige controle.

Als je alles hoort over de voordelen van een pen ten opzichte van een muis, wordt het er niet eenvoudiger op om over te stappen. De muis is bekend. We weten hoe we een muis met een computer moeten gebruiken met al onze software.

Voordat je de pen neerlegt en de muis vastpakt, moet je wat tijd vrijmaken om vertrouwd te raken met je tablet en pen buiten de druk van het echte werk. Speel ermee wanneer deadlines niet opdoemen. Experimenteer met de instellingen. Net als bij software leer je niet van de ene op de andere dag alle toeters en bellen. Het is niet moeilijk om een grafisch tablet en een pen te gebruiken, het is gewoon anders.

Tips voor de overstap naar een grafisch tablet en pen

  • Probeer niet de overstap te maken onder de druk van een projectdeadline. Wanneer u een nieuwsbrief moet versturen of een visitekaartje moet laten bezorgen, is dit niet het moment om nieuwe tools te leren.
  • Oefen met pen en tablet met de standaardinstellingen om basiskennis op te doen.
  • Configureer pen- en tabletinstellingen zoals gevoeligheid en knopfuncties die bij u passen. Weet je niet zeker wat het beste werkt? Experiment. Je kunt op elk moment terugkomen en de instellingen wijzigen als je merkt dat ze niet werken voor jou.
  • Gebruik de pen om op uw bureaublad te navigeren. Oefen met het openen en sluiten van vensters, klikken en slepen en rechtsklikken op items.
  • Speel games. Je pen en tablet gebruiken om games te spelen is een stressarme, maar leuke manier om te oefenen met klikken en slepen.
  • Open een tekstdocument in uw tekstverwerkingsprogramma naar keuze. Oefen het gebruik van de pen om tekst te markeren en te verplaatsen. Oefen met het selecteren van alinea's, woorden en zelfs individuele karakters en het verplaatsen ervan naar een nieuwe positie in uw document. Dit kan u helpen vertrouwd te raken met kleine, nauwkeurige bewegingen, zelfs als u van plan bent terug te schakelen naar uw muis voor tekstverwerking.
  • Open je favoriete grafische programma en oefen het schrijven van je naam en het tekenen van eenvoudige vormen.
  • Open een foto of een stukje clipart in je grafische software. Gebruik uw pen om over elementen in de afbeelding te trekken. Oefen het gebruik van de maskeringstools om verschillende delen van de afbeelding te selecteren. Manipuleer de foto met verschillende tools, vooral degene die je regelmatig gebruikt. Geen druk, dit is gewoon voor de lol en om te leren.
  • Open een afbeelding en een lege afbeelding naast elkaar in uw grafische software. Probeer in de lege afbeelding de andere afbeelding te tekenen met uw pen en tablet. Gebruik verschillende pennen, potloden en penselen om het origineel na te bootsen.
  • Doe elke dag een kleine warming-up, zoals het schrijven van je naam en een snel spelletje Solitaire spelen voordat je aan het werk gaat, totdat je vertrouwd genoeg bent met de pen en het tablet dat je niet automatisch eerst je muis vastpakt.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat u de tablet en pen niet exclusief hoeft te gebruiken. U kunt een muis of ander invoerapparaat gebruiken voor programma's waar de pen geen echte toegevoegde voordelen biedt.

Aanbevolen: