FPO: wat het is en hoe het te gebruiken in grafisch ontwerp

Inhoudsopgave:

FPO: wat het is en hoe het te gebruiken in grafisch ontwerp
FPO: wat het is en hoe het te gebruiken in grafisch ontwerp
Anonim

In grafisch ontwerp en commercieel drukwerk is FPO een acroniem dat alleen voor positie of alleen voor plaatsing aangeeft. Een afbeelding die als FPO is gemarkeerd, is een tijdelijke aanduiding of een tijdelijke illustratie met een lage resolutie op de uiteindelijke locatie en grootte op voor de camera geschikte illustraties om aan te geven waar een daadwerkelijke afbeelding met hoge resolutie op de uiteindelijke film of plaat wordt geplaatst.

FPO-afbeeldingen worden vaak gebruikt wanneer u echte fotografische afdrukken of een ander type kunstwerk hebt ontvangen dat moet worden gescand of gefotografeerd voor opname. Met moderne publicatiesoftware en digitale fotografie is FPO een term die vooral historisch van aard is; het wordt in de dagelijkse praktijk nog maar zelden gebruikt.

Gebruik voor FPO

Vóór de dagen van snelle processors werden FPO-afbeeldingen gebruikt tijdens de ontwerpfasen van een document om het proces van het werken met de bestanden tijdens verschillende conceptversies van een document te versnellen. Processors zijn nu veel sneller dan vroeger, dus vertragingen zijn minimaal, zelfs bij afbeeldingen met een hoge resolutie - een reden waarom FPO niet veel wordt gebruikt.

FPO werd meestal op een afbeelding gestempeld om te voorkomen dat er per ongeluk een afbeelding met een lage resolutie werd afgedrukt of een afbeelding die niet in het bezit was van de uitgever. Afbeeldingen die niet moeten worden afgedrukt, worden meestal gelabeld met een grote FPO over elke afbeelding, dus er is geen verwarring over of ze wel of niet moeten worden gebruikt.

Image
Image

In de krantenproductie blokkeren redactiekamers die papieren proefvellen gebruiken -rasters met kolommen langs de bovenkant en kolom inches langs de zijkanten - afbeeldingen of illustraties FPO door een zwarte doos of een doos met een X erdoorheen te maken. Deze proefvellen helpen redacteuren om het aantal kolom-inch te schatten dat nodig is voor een bepaalde kranten- of tijdschriftpagina.

FPO en sjablonen

Hoewel ze niet als zodanig zijn gelabeld, bevatten sommige sjablonen afbeeldingen die als FPO kunnen worden beschouwd. Ze laten u zien waar u uw afbeeldingen voor die specifieke lay-out moet plaatsen. Het tekstequivalent van FPO-afbeeldingen is tijdelijke tekst (soms lorem ipsum genoemd, omdat het vaak pseudo-Latijn is).

Af en toe wordt FPO gebruikt in webdesign wanneer een afbeelding met het label FPO programmeurs in staat stelt een website te bouwen zonder te wachten op de definitieve afbeeldingen voor de site. Het stelt de ontwerpers in staat om rekening te houden met kleurenpaletten en afbeeldingsformaten totdat de permanente afbeeldingen beschikbaar komen. In feite maken veel webbrowsers, waaronder Google Chrome, geoptimaliseerde paginaweergave mogelijk, waarbij FPO-plaatsaanduidingen de pagina vullen en de tekst eromheen. De afbeeldingen verschijnen pas in de tijdelijke aanduidingen nadat ze volledig zijn gedownload.

Moderne Analogen

Hoewel FPO-plaatsing niet zo gebruikelijk is bij een volledig digitale productiecyclus, behouden gemeenschappelijke publicatieplatforms overblijfselen van de praktijk. Adobe InDesign, een toonaangevende ontwerptoepassing voor printprojecten zoals boeken en kranten, plaatst afbeeldingen bijvoorbeeld standaard met een gemiddelde resolutie. Om de afbeelding met hoge resolutie te zien, moet u de afbeelding handmatig overschrijven of de instellingen van de toepassing aanpassen.

Open-source publicatietools, zoals Scribus, gedragen zich op dezelfde manier. Ze ondersteunen plaatsaanduidingsafbeeldingen tijdens het bewerken van documenten om de overhead van de processor te verminderen en het tekstbeoordelingsproces te stroomlijnen.

Aanbevolen: