Sennheiser CX Sport Review: fatsoenlijke audio en fit blijven

Inhoudsopgave:

Sennheiser CX Sport Review: fatsoenlijke audio en fit blijven
Sennheiser CX Sport Review: fatsoenlijke audio en fit blijven
Anonim

Bottom Line

De Sennheiser CX Sport draadloze in-ear oordopjes bieden genoeg gemak en uithoudingsvermogen voor de meeste trainingen, maar sommige kunnen worstelen met pasvormproblemen en het gebrek aan diepte in de geluidskwaliteit.

Sennheiser CX Sport

Image
Image

We hebben de Sennheiser CX Sport in-ear oordopjes gekocht zodat onze deskundige recensent ze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Sennheiser CX Sport in-ear oordopjes zijn klaar om naar de sportschool te gaan of een soundtrack te geven voor je favoriete hardlooplus. Deze draadloze oordopjes zijn sterk genoeg om zweet en waterspatten op te vangen en combineren een blijvend ontwerp met een fatsoenlijke, maar niet verbluffende geluidskwaliteit. Ik heb deze oordopjes gebruikt voor een aantal trainingen en algemeen gebruik, waarbij ik speciale aandacht besteed aan pasvorm en prestaties terwijl ik actief ben.

Image
Image

Design: sportief en vooral gestroomlijnd

Als je gaat hardlopen of naar de sportschool gaat, wil je niet per se een zwaar of kostbaar paar oordopjes pakken. De Sennheiser CX Sport is ongelooflijk licht van gewicht. Ze waren comfortabel om mijn nek te dragen of gemakkelijk op te bergen in mijn zak, in het handige neopreen zakje, totdat ik er klaar voor was. Ze voelden ook substantieel genoeg om mee te zweten (binnen redelijke grenzen), en de IPX4-waterbestendigheidsclassificatie ondersteunt dat.

De CX Sport heeft een sportief uiterlijk met een algehele zwarte bouwkleur en limoengroene accenten op het rechthoekige afstandsbedieningspaneel en de vleugeltips die de in-ear rubberen adapters accentueren. De afstandsbediening heeft drie knoppen die responsief en intuïtief in gebruik zijn. Tegenover de afstandsbediening ziet u een groter rechthoekig batterijpakket. Hoewel het geen overtollig gewicht toevoegt, creëert het een onhandige look en feel aan de oordopjes. Het leek ook een afschrikmiddel om een betere pasvorm te krijgen met de verstelbare nekband.

Comfort: relatief veilig - met wat experimenteren

Je zou verwachten dat een hoofdtelefoonset die geschikt is voor de training een veilige pasvorm biedt, en deze doen dat meestal met een beetje werk. Uit de doos zijn de medium oordopjes en oorvinnen bevestigd aan de oordopjes, die onhandig passen. De medium ooradapters waren prima, maar de oorvinnen zaten niet goed in mijn oren. Ik probeerde de maat te verkleinen tot aan de kleine vinnen, maar er scheurde er meteen een. Wat uiteindelijk het beste voor mij werkte, waren helemaal geen oorvinnen. Hoewel de pasvorm niet zo nauwsluitend was als ik had gewild, had ik er geen probleem mee dat de oordopjes uit mijn oren vielen tijdens het hardlopen of fietsen. Ik weet niet zeker of ik dezelfde prestaties zou krijgen bij langere trainingen of met meer grillige bewegingen, maar korte uitstapjes waren prima.

Als je in de problemen zit, kun je proberen de batterij van 10 minuten op te laden voor een uur batterijduur.

Hoewel ik niet veel geluk had met de vier alternatieve maten ooradapters en drie sets oorvinnen (van extra klein tot groot), worden de CX Sport-oordopjes geleverd met een paar andere oplossingen voor een fit. De verstelbare nekkabel biedt een gemakkelijke manier om het snoer aan te snoeren of te verlengen, afhankelijk van uw voorkeuren. Voor extra veiligheid kan de shirtclip een ankerpunt toevoegen om elke beweging tegen te gaan.

Bottom Line

Afgezien van het batterijblok, was de andere barrière voor een gemakkelijkere gebruikerservaring tijdens een training de lengte van het snoer. Het leek net iets te lang of te kort te zijn. Toen ik de cinching-tool gebruikte om een zeer strakke pasvorm tegen de nek te creëren, had ik moeite om toegang te krijgen tot het externe paneel. Ik moest ook behoorlijk wat controle tonen, vooral tijdens het hardlopen, om de knoppen van de afstandsbediening te gebruiken zonder per ongeluk een oordopje uit mijn oor te trekken. De pasvorm was zo stevig dat ik me geen zorgen maakte dat de oordopjes er helemaal uit zouden vallen, maar ik moest de pasvorm wel aanpassen nadat ik contact had gemaakt met de afstandsbediening.

Geluidskwaliteit: relatief bas-vooruit

Hoewel veel gebruikers een aangename baservaring met deze oordopjes melden, was ik niet tevreden. Basgeluiden waren meestal het warmst en de tonen die het meest resoneerden, en dat is iets wat Sennheiser benadrukt over dit product. Maar ik werd meer getroffen door de vlakke geluidskwaliteit bij middenfrequenties. Af en toe kwam de zang blikkerig en zonder warmte over en nummers met veel hoge tonen kwamen scherp en soms ronduit hard over. Klassieke muziek klonk het meest gebalanceerd, terwijl veel hedendaagse pophits schel schelden.

Image
Image

Hoewel de CX Sport Qualcomm aptX en Qualcomm aptX low-latency-technologie ondersteunt, heb ik deze oordopjes gebruikt om muziek te streamen op iOS-apparaten, die de AAC-audiocodec gebruiken. De aptX-technologieën worden ook in steeds meer audio- en mobiele apparaten en gameplatforms gebruikt om een nauwkeurigere en vertragingsvrije audio-ervaring te bieden. In wezen werken deze audiocodecs om dezelfde ervaring na te bootsen als een bekabelde verbinding.

Wat je niet zult vinden, ongeacht de apparaten die je gebruikt, is ruisonderdrukking van de CX Sport, maar de microfoonkwaliteit voor het beantwoorden en voeren van telefoongesprekken is behoorlijk.

Bottom Line

Sennheiser zegt dat de CX Sport een batterijduur van zes uur heeft, wat waar is. Zes uur is niet erg lang, dus het kan zijn dat je deze vaak moet opladen als je van plan bent ze te gebruiken voor dagelijkse trainingen en casual gebruik. Het goede nieuws is dat ze vrij snel opladen via het meegeleverde micro-USB-oplaadsnoer. Als je in de problemen zit, kun je proberen 10 minuten op te laden voor een uur batterijduur. Maar het is meer de moeite waard om iets meer dan een uur te wachten, wat voldoende tijd is om de batterij op 100 procent te brengen - en sneller dan de fabrikant claim van 1.25 uur.

Draadloze capaciteit en bereik: constant kort

De fabrikant zegt dat deze oordopjes een bereik tot 32 voet kunnen ondersteunen. Ik kon die bovengrens niet bereiken in mijn tijd met de CX Sport. Ik kon zelfs amper 10 voet verwijderd zijn van de streamingbron voordat de verbinding zou wegvallen en vervolgens volledig zou wegvallen.

Hoewel veel gebruikers een aangename baservaring met deze oordopjes melden, was ik niet tevreden.

Bottom Line

De Sennheiser CX Sport-oordopjes zijn te koop voor ongeveer $ 130 adviesprijs. Hoewel dat niet exorbitant is, weet ik niet zeker of de prijs gerechtvaardigd is. De waterbestendigheidsclassificatie is relatief bescheiden en de geluidskwaliteit is voldoende maar niet super. Als je geen problemen hebt met de oorvinnen, is het natuurlijk mogelijk dat je een betere pasvorm kunt krijgen, waardoor deze oordopjes een waardige toevoeging zijn aan je sporttas. Toch zijn er goedkopere opties met iets meer of veel meer te bieden.

Sennheiser CX Sport vs. Status BT-structuur

Voor ongeveer $ 51 minder kun je profiteren van 12 uur muziek luisteren, een hogere IPX-5 waterdichtheid en dual-driver-technologie van de Status BT-structuur (zie op Amazon). Het verschil dat twee drivers zouden moeten maken, is door de midden- en hoge frequenties op een preciezere manier te verwerken via de ene driver, terwijl de andere zich op het basuiteinde van het spectrum richt.

Afhankelijk van je hoofdtelefoonvoorkeur tussen oordopjes versus oortelefoons, kan de BT-structuur een comfortabelere pasvorm bieden. Deze draadloze oordopjes worden geleverd met binnenoordoppen in vier maten en hebben een over-het-oor haakje. Sommige mensen houden niet van dit soort hoofdtelefoonontwerp, maar het zou een meer rechtlijnige en veilige pasvorm kunnen bieden dan de oorvin en adapterconfiguratie in de CX Sport.

De Status-oordopjes bieden een brede apparaatcompatibiliteit omdat ze worden geleverd met de bijgewerkte Bluetooth 5.0-standaard samen met aptX-ondersteuning. Deze concurrerende oordopjes zijn met een gewicht van ongeveer 0,88 gram zwaarder, maar dezelfde soort accessoires (draagtas, kabelclip en organizer) maken het een makkie om de pasvorm en draagbaarheid te bereiken.

Een degelijk paar trainingsoordopjes als je de prijs niet erg vindt

De Sennheiser CX Sport draadloze oordopjes bieden een aantrekkelijke mix van functies die de vakjes voor workout-oordopjes aanvinken: sportieve styling, hulpmiddelen voor een betere pasvorm, een lichtgewicht ontwerp en snel opladen. Hoewel de oplaadtijd het meest consistente hoogtepunt is, vallen sommige van de andere kenmerken een beetje kort gezien de algehele audiokwaliteit en het prijskaartje. Als je niet schrikt van de prijs en de juiste pasvorm kunt krijgen, kunnen dit de beste oordopjes zijn voor je trainingsroutine.

Specs

  • Productnaam CX Sport
  • Product Merk Sennheiser
  • Prijs $130.00
  • Gewicht 0,53 oz.
  • Kleur Zwart
  • Draadloos bereik 32 voet
  • Audiocodec Qualcomm aptX, AAC, SBC
  • Bluetooth-specificatie Bluetooth 4.2

Aanbevolen: