Image Capture Bug voegt tonnen lege gegevens toe aan geïmporteerde foto's

Image Capture Bug voegt tonnen lege gegevens toe aan geïmporteerde foto's
Image Capture Bug voegt tonnen lege gegevens toe aan geïmporteerde foto's
Anonim

Je zou zomaar heel veel ruimte kunnen verspillen, vooral als je een kleinere Mac-computer met SSD gebruikt om je foto's te importeren.

Image
Image

De ontwikkelaar van mediabeheersoftware voor de Mac, NeoFinder, heeft een ruimteverspillende bug ontdekt in de ingebouwde foto- en scannertool van Apple, Image Capture.

Hoe werkt het? Als je Image Capture gebruikt om foto's te importeren van bijvoorbeeld een iPhone of iPad, heb je de mogelijkheid om ze naar JPEG te converteren wanneer je ze op uw Mac, in plaats van ze te importeren als de standaard HEIC-indeling.

Om dit te doen, schakelt u het selectievakje "Originelen behouden" in Image Capture uit en importeert u vervolgens. Toen u dit echter deed, ontdekten de ontwikkelaars dat aan elk geïmporteerd fotobestand 1,5 MB extra, nutteloze gegevens waren gekoppeld (zie onderstaande afbeelding).

Image
Image

Het grote plaatje: als je een MacBook hebt met een kleinere SSD erin, zou je op deze manier gigabytes aan gegevens kunnen verspillen. Met slechts 1.000 foto's die op deze manier zijn geïmporteerd, zou je kijken naar 1,5 GB verspilde ruimte. Dat is veel als je MacBook in totaal maar 128 GB heeft.

De gemakkelijke oplossing: de ontwikkelaars merken op dat Graphic Converter, een eerbiedwaardig stukje software voor het bewerken en importeren van foto's, geen extra gegevens toevoegt aan de geïmporteerde foto's. De maker van Graphic Converter heeft ook een nieuwe bèta uitgebracht die deze verspilde gegevens kan verwijderen van foto's die je al hebt geïmporteerd.

Een andere manier: u kunt het selectievakje "Originelen behouden" ook ingeschakeld laten en vervolgens uw geïmporteerde HEIC-foto's converteren met de Preview-app van Apple, één voor één of in een batch.

Aanbevolen: