Windows 10-bug voegt enorme hoeveelheden willekeurige bestanden toe

Windows 10-bug voegt enorme hoeveelheden willekeurige bestanden toe
Windows 10-bug voegt enorme hoeveelheden willekeurige bestanden toe
Anonim

Windows 10-gebruikers moeten hun systemen upgraden naar de nieuwste Windows Defender-engine om een bug op te lossen die een enorme hoeveelheid bestanden toevoegt.

Voor het eerst opgemerkt door Deskmodder, lijkt een bug in Windows Defender duizenden kleine bestanden te creëren, wat resulteert in gigabytes aan verspilde opslagruimte. De bestandsnamen lijken MD5-algoritmen te gebruiken en zijn het resultaat van een recente update van de antivirusengine van Microsoft Defender van eind april.

Image
Image

Volgens Bleeping Computer variëren de willekeurig gemaakte bestanden van de bugs in grootte van 600 bytes tot iets meer dan 1 KB in C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Scans\History\Store. Hoewel ze ogenschijnlijk klein en ongevaarlijk zijn, kunnen honderden tot duizenden van deze bestanden een aanzienlijke hoeveelheid verspilde ruimte op uw harde schijf opleveren.

Een gebruiker op Reddit merkte een toename op van miljoenen bestanden die aan hun schijf werden toegevoegd en die 50-60 GB aan ruimte in beslag namen.

"Onze waarschuwingen voor HDD-ruimte gingen gisteravond af. Een server heeft 18 MILJOEN BESTANDEN in de Store-map. Een andere heeft 13 MILJOEN. Het kost uren om alle bestanden te ontdekken zodat ze kunnen worden verwijderd, " de Reddit-gebruiker schreef in een thread over het probleem. "Dit is een grote fout van Microsoft."

Onze waarschuwingen voor HDD-ruimte gingen gisteravond af. Eén server heeft 18 MILJOEN BESTANDEN in de map Store.

Lifewire nam contact op met Microsoft voor commentaar op de bug en om erachter te komen hoeveel gebruikers er door werden getroffen. We zullen dit verhaal bijwerken als we iets horen.

Aangezien een volle harde schijf er meestal voor kan zorgen dat uw systeem langzamer werkt, moeten Windows 10-gebruikers hun systemen bijwerken naar de nieuwste versie van de Windows Defender-engine, bekend als 1.1.18100.6.

Hoewel iedereen met een pc hinderlijk is, zijn de willekeurige bestanden relatief eenvoudig van uw schijf te verwijderen. Ga gewoon naar de Store onder Windows Defender, druk op CRTL + A om alle bestanden in de map te selecteren en druk vervolgens op Shift + Delete om alle bestanden te verwijderen. bestanden permanent.

Aanbevolen: