Gebruik Microsoft OneNote om georganiseerd te blijven

Inhoudsopgave:

Gebruik Microsoft OneNote om georganiseerd te blijven
Gebruik Microsoft OneNote om georganiseerd te blijven
Anonim

Microsoft OneNote organiseert zowel persoonlijke als professionele informatie. Het is een digitale versie van een notitieboek met meerdere onderwerpen dat webinformatie vastlegt, handgeschreven of tekstnotities maakt en samenwerkt met anderen.

Aanvankelijk was OneNote gericht op studenten en gebruikers van tablet-pc's. Met de toevoeging van OneNote aan de Microsoft 365-familie, vinden professionals en thuisgebruikers, evenals studenten, OneNote nu een essentiële tool waarvan ze niet wisten dat ze ze nodig hadden.

De laatste desktopversie van OneNote - voor het Office 2016-platform - gaat verder met Office 2019 en Office voor Microsoft 365. Het bedrijf dringt er bij OneNote-liefhebbers op aan te migreren naar de Microsoft Store-versie van OneNote, die steeds meer functiepariteit krijgt met de desktopversie.

Het OneNote-systeem

Image
Image

OneNote biedt een centrale plek voor allerlei soorten gegevens, inclusief getypte of handgeschreven notities, webpagina's, afbeeldingen, video en audio. De interface is bevorderlijk voor het plannen of maken van referentiematerialen. Als je ooit eerder een notitieboek met tabbladen hebt gebruikt, is het proces behoorlijk intuïtief.

OneNote biedt verschillende voordelen ten opzichte van op papier gebaseerde systemen doordat u informatie in notitieblokken kunt labelen en zoeken (zelfs zoeken in handgeschreven notities en wiskundige vergelijkingen), met anderen kunt samenwerken op een notitieblokpagina en pagina's kunt herschikken.

Als hulpmiddel voor het vastleggen, maken de vertrouwde notebook-achtige gebruikersinterface van OneNote en de compatibiliteit met andere Office-programma's het een robuust hulpmiddel voor de organisatie. Het bestaat uit:

  • Notebooks: elk OneNote-notitieblok is een afzonderlijk bestand dat al uw pagina's bevat die betrekking hebben op een breed onderwerp, zoals werkprojecten of Amerikaanse geschiedenis of woningverbetering.
  • Sections: binnen elk notitieblok heb je secties met tabbladen om informatie te groeperen, zoals vergaderingen, opdrachten of dingen om te kopen.
  • Pages: Binnen elke sectie kun je pagina's toevoegen voor individuele items zoals 12/1 ontmoeting met Jeff, Onderzoek naar de burgeroorlog of Lijst met keukengadgets om te kopen.

Nuttige organisatorische functies in OneNote

Enkele van de coole functies die OneNote biedt om je te helpen georganiseerd te blijven zijn:

  • Gebruik contextmenu's om informatie naar een OneNote-pagina te sturen vanuit Microsoft Edge, Microsoft Word of PowerPoint. U kunt bijvoorbeeld contactgegevens op een website markeren en deze naar OneNote sturen voor toekomstig gebruik. Je kunt het zelfs markeren om er in de toekomst aan herinnerd te worden dat contact te bellen.
  • Typ snelle notities vanaf de taakbalk met behulp van de functie Nieuwe kantnotitie, die lijkt op een klein notitieblok dat verschijnt om willekeurige ideeën vast te leggen die gemakkelijk verloren gaan als ze niet worden opgeschreven.
  • Maak takenlijsten of agenda-afspraken die synchroniseren met Outlook.
  • Embed links naar andere Office-bestanden en maak er notities over. U kunt bijvoorbeeld een index maken van projectgerelateerde bestanden.
  • Deel je notitieboek met anderen en laat de input van elke medewerker zien. Voeg bijvoorbeeld een afbeelding toe van het nieuwste ontwerpconcept en ontvang direct feedback op die pagina.
  • Toegang tot uw notebooks online of op uw mobiele apparaten.
  • Het inktsysteem werkt feilloos op zowel aanraakgevoelige apparaten zoals de Microsoft Surface-reeks computers als de iPad met een Apple Pencil.

Soorten OneNote-notitieblokken

Het leuke van OneNote is de flexibiliteit. Maak zoveel notitieboekjes als je nodig hebt en organiseer ze zoals je wilt, zoals je een typisch fysiek notitieboekje zou organiseren. Maak een notitieboekje voor algemene werkbehoeften, bijvoorbeeld met secties voor vergaderingen, referentiemateriaal en formulieren.

Bouw aparte notebooks voor elke klant en secties binnen die notebooks voor individuele projecten. Persoonlijke notitieboeken voor reisplannen of recepten zijn ideaal voor OneNote omdat je pagina's kunt groeperen in secties voor bijvoorbeeld Disney of Fish.

Gebruik OneNote met GTD

Als je een fan bent van Getting Things Done of een ander productiviteitssysteem, gebruik dan een OneNote-notebook als basisplanner. Maak een GTD-notitieblok aan en maak een sectie voor elk van je lijsten (actielijsten, lijsten voor een dag/misschien, wachtlijsten, enzovoort) en voeg binnen deze secties pagina's toe voor elk onderwerp.

Aanbevolen: