OWC Mercury Pro Review: solide schijf met de beste prestaties in zijn klasse

Inhoudsopgave:

OWC Mercury Pro Review: solide schijf met de beste prestaties in zijn klasse
OWC Mercury Pro Review: solide schijf met de beste prestaties in zijn klasse
Anonim

Bottom Line

De OWC Mercury Pro externe USB 3.1 Gen 1 optische drive biedt de beste lees- en schrijfsnelheden in zijn klasse, waardoor deze indrukwekkende schijf de beste keuze is als u op zoek bent naar pure prestaties.

OWC Mercury Pro 16X Blu-ray, 16X DVD, 48X CD Lees-/schrijfoplossing

Image
Image

We hebben de OWC Mercury Pro externe USB 3.1 Gen 1 optische drive gekocht, zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De markt voor Blu-ray-branders heeft veel schijven die er hetzelfde uitzien en hetzelfde aanvoelen, en tegelijkertijd stappen veel mensen af van fysieke media om naar cloudopslag en streaming te gaan. Kan de OWC Mercury Pro externe USB 3.1 Gen 1 optische drive opvallen in een menigte van klonen of zal hij opgaan zoals de rest? We hebben het getest om erachter te komen.

Bekijk onze kopersgids voor meer informatie over waar u op moet letten bij een optische drive.

Ontwerp: een robuuste, duurzame look

De Mercury Pro Optical Drive is omhuld met mat aluminium met een strook glanzend geborsteld aluminium in het midden. In het midden staat een OWC-logo. De schijf weegt veel, bijna vier pond, wat hem wat gravitas geeft.

De voetjes onder de schijf zijn gemaakt van zacht, doorzichtig plastic dat voorkomt dat de OWC Mercury Pro op harde oppervlakken gaat schuiven. Alles aan deze schijf is ontworpen om hem er solide en betrouwbaar uit te laten zien, zelfs het gewicht. De achterkant van de drive heeft een USB-B 3.0-slot, een DC-ingang, een aan/uit-schakelaar en een Kensington-beveiligingsslot voor computervergrendelingsapparaten.

Image
Image

Het hebben van een aan / uit-schakelaar is een mooie ontwerpfunctie die veel USB Blu-ray-drives niet hebben. De schijf wordt in de lade geladen, dus een schijflade schuift naar buiten voor de Blu-ray-schijf. Dit soort lade-laadstation verschilt van de slanke Blu-ray-branderversies. Ze hebben een centrale spil waarop je de Blu-ray moet drukken om in de schijf te gaan. De Mercury Pro heeft een ouderwetse traydrive die veel gemakkelijker te gebruiken is. Je laat de Blu-ray gewoon in de drive vallen zonder dat je je druk hoeft te maken.

Het lijkt misschien een klein verschil, maar het hebben van grote handen maakt de andere schijven vervelend. De drive wordt geleverd met twee schijven in hun koffers, maar de schijven hebben geen markeringen om aan te geven welk Blu-ray-formaat ze zijn, en er is geen documentatie bijgevoegd die ook maar enige hints geeft.

Configuratieproces: zo eenvoudig

Het installatieproces voor de Mercury Pro is heel eenvoudig. We hebben zojuist de voeding op de schijf aangesloten en de USB-kabel op de computer en de schijf aangesloten. De schijf startte op en werkte meteen.

Image
Image

Bottom Line

De drive werkt met alle belangrijke formaten, inclusief M-Disc, een schijfindeling van archiefkwaliteit die langer meegaat dan standaard Blu-rays. Het heeft een geschatte levensduur van 1.000 jaar (of in ieder geval totdat we met een beter opslagmedium komen). De meeste Blu-ray-branders zijn niet compatibel met deze duurzame schijven, vanwege de manier waarop de schijven zijn geconstrueerd. Als je pro wilt gaan met je archieven, heb je een schijf als de Mercury Pro nodig. Het is ook direct uit de doos compatibel met zowel MacOS als Windows.

Prestaties: Hoge lees- en schrijfsnelheden

Om de leessnelheden te testen, hebben we een kopie van Die Hard, een bestand van ongeveer 37 GB, geript met MakeMKV. De Mercury Pro scheurde het in een razendsnelle 24 minuten, meer dan twee keer zo snel als de meeste schijven die we hebben getest. Dat is een groot probleem - als u streaming-kopieën van uw Blu-rays wilt maken, duurt het met deze schijf half zo lang als bij de meeste andere.

De schrijfsnelheid van de OWC Mercury Pro stelde ook niet teleur. We hebben het getest door een kopie te maken van een fotobibliotheek van 13,3 GB. De Mercury Pro brandde het in iets minder dan 20 minuten op een BR-R, inclusief het verificatieproces. Als je veel Blu-rays brandt, is deze schijf degene die je moet krijgen.

De Mercury Pro scheurde die Blu-ray in een razendsnelle 24 minuten, meer dan twee keer zo snel als de meeste Blu-ray-drives die we hebben getest.

Zoals de meeste optische Blu-ray-schijven, kan het een beetje luidruchtig worden wanneer het met hoge snelheden op een gegevensschijf werkt, maar het is redelijk stil bij het afspelen van films. Dat komt omdat de drive op een hogere snelheid werkt om gegevensschijven zo snel mogelijk te lezen, maar het kan langzamer gaan wanneer het een medium afspeelt dat is ontworpen om in re altime af te spelen.

We merkten echter één probleem op. Af en toe herkende de Mercury Pro een lege BR-R-schijf niet. We zouden de schijf in het station voor het laden van de lade plaatsen en er zou niets gebeuren. Om het te repareren, moesten we de USB-kabel loskoppelen en terugplaatsen, en toen werkte het prima.

Image
Image

Beeldkwaliteit: korrelig en plat op de tv

De schijf leest Blu-ray-films zoals je zou verwachten, zonder problemen. Films zagen er spectaculair uit op onze laptop, scherp en helder, maar toen we de computer via HDMI op onze HDTV aansloten, had de beeldkwaliteit er echt onder te lijden. Afbeeldingen waren korrelig en de kleurdiepte en het contrast waren uitgeschakeld. Het verloor de nuances die we op de laptop zagen die we van een Blu-ray verwachten. Verwacht niet dat deze schijf zal worden ingevuld voor een speciale Blu-ray-speler.

Films zagen er spectaculair uit op onze laptop, scherp en helder, maar toen we de computer via HDMI op onze HDTV aansloten, had de beeldkwaliteit er echt onder te lijden.

Bottom Line

De problemen die worden veroorzaakt door een computer die is aangesloten op een HDTV, verschijnen niet als het om geluid gaat. Misschien wel de beste eigenschap van Blu-ray is de geluidskwaliteit, die zowel het high-end als het low-end accentueert, zo belangrijk voor films. Het gerommel van een motor klinkt alleen goed bij het volledige geluidsbereik dat beschikbaar is op een Blu-ray (in tegenstelling tot het beperkte aanbod aan streaming media of dvd's). De Mercury Pro produceerde geluid van Blu-ray-kwaliteit zoals we zouden verwachten. Zelfs op onze kleine computerluidsprekers kon je een verschil horen tussen het streamen van films en Blu-ray.

Prijs: hogere prijs voor betere prestaties

De Mercury Pro heeft een adviesprijs van $ 150, maar je kunt hem meestal online vinden voor ongeveer $ 20 minder. Als je maar af en toe een Blu-ray-drive gebruikt, is het misschien niet de $ 30 of $ 40 meer waard die deze schijf kost in vergelijking met veel slanke modellen. Aan de andere kant, als je veel Blu-ray brandt, is het extra geld de moeite waard voor de enorme toename in schrijfsnelheid.

Concurrentie: Toppresteerder voor de prijs

ASUS Krachtige Blu-ray Drive met 16x schrijfsnelheid en USB 3.0 voor zowel Mac/PC optische drive BW-16D1X-U: De Asus BW-16D1X-U gaat over even groot als de OWC Mercury Pro, maar niet zo zwaar. Het ontwerp is best cool, met hoekige lijnen, meerdere afwerkingen en interessante indicatielampjes. De Asus-drive verbergt de schijflade achter een paneel, waardoor het hele apparaat er strak uitziet. Het kost iets minder dan de OWC Mercury Pro, adviesprijs $ 120, maar het levert niet hetzelfde prestatieniveau. Hoewel de statistieken ongeveer hetzelfde zijn, zijn de schrijfsnelheden veel langzamer. Als je prestaties wilt, ga dan voor de Mercury Pro.

Buffalo MediaStation 16x Desktop BDXL Blu-ray Writer (BRXL-16U3): De Buffalo MediaStation 16x Desktop BDXL Blu-ray Writer is een ander desktopmodel, in de vorm van zowel de Mercury Pro en de Asus Blu-ray-brander. Het is te groot om draagbaar te zijn, maar het zou ook hogere lees- en schrijfsnelheden moeten hebben. De prijs voor het Buffalo MediaStation is adviesprijs $ 169, hoger dan de OWC Mercury Pro, hoewel je het regelmatig voor $ 150 kunt vinden. We hebben deze schijf niet in de praktijk getest, maar die extra prijs zou met extra functies moeten komen om deze dure schijf de moeite waard te maken.

Pioneer BDR-XS06 Slot Loading Draagbare Blu-ray-brander: Als u niet op zoek bent naar de snelste schijf, is deze draagbare Blu-ray-brander een goede keuze. Met een adviesprijs van $ 120 is het $ 30 goedkoper dan de Mercury Pro, hoewel de prijsverlaging betekent dat je veel lagere snelheden krijgt, soms meer dan twee keer zo lang voor lees- en schrijfbewerkingen. Hij is zowel slank als licht, zodat je hem gemakkelijk mee op pad kunt nemen. Als je iets minder duurs wilt of een draagbare schijf nodig hebt, is dit een goede keuze. Als je snelheid wilt, is de OWC Mercury Pro de betere optie.

Killer-prestaties, redelijke prijs

Het ontwerp van de OWC Mercury Pro externe USB 3.1 Gen 1 optische drive stra alt betrouwbaarheid en kracht uit en leest en schrijft met razendsnelle snelheden, veel sneller dan de meerderheid van zijn concurrenten. Als u op zoek bent naar topprestaties voor een geweldige prijs, dan is dit de schijf voor u.

Specs

  • Productnaam Mercury Pro 16X Blu-ray, 16X DVD, 48X CD Lees-/schrijfoplossing
  • Product Merk OWC
  • Prijs $150.00
  • Gewicht 58 oz.
  • Kleur Zilver
  • Poorten USB 3.0 B-poort, DC-voedingspoort
  • Ondersteunde formaten BD-ROM (SL/DL), BD-RE (SL/DL), BD-R (SL/DL), M-DISC; DVD-ROM (SL/DL), DVD-R (SL/DL), DVD-RW, DVD+R (SL/DL), DVD+RW, DVD-RAM; CD-ROM, CD-ROM, XA-Ready, CD-I, Foto-CD (Single & Multi-Session), Video-CD, CD-Audio Disc, Mixed Mode, CD-ROM (Data en Audio), CD- R, CD-RW
  • Maximale leessnelheden Blu Ray: 6x - 12x afhankelijk van formaat; DVD: 5x - 16x afhankelijk van formaat; CD: 40x- 48x afhankelijk van formaat
  • Maximale schrijfsnelheden Blu-ray: 2x - 16x afhankelijk van formaat; DVD: 5x - 16x afhankelijk van formaat; CD: 24x - 48x afhankelijk van formaat
  • Systeemvereisten Mac OS 10.6 of hoger; Windows XP of hoger
  • Garantie 1 jaar
  • Afmetingen in doos 4,8 x 10 x 9,25 inch.

Aanbevolen: