Juan Acosta helpt katholieken om digitaal verbonden te blijven

Inhoudsopgave:

Juan Acosta helpt katholieken om digitaal verbonden te blijven
Juan Acosta helpt katholieken om digitaal verbonden te blijven
Anonim

Deze jonge oprichter heeft een missie om mensen dichter bij God te brengen met een technisch platform.

Juan Acosta is de oprichter en CEO van Tabella, een gratis sociale app voor katholieke gemeenschappen om digitaal verbinding te maken met hun kerken.

Image
Image
Juan Acosta.

Tabella

Acosta beschrijft Tabella als de "Nextdoor van religie." Acosta, met hoofdkantoor in Austin, Texas, lanceerde de sociale app in 2019 nadat hij had besloten dat het tijd was om zijn vaardigheden en talent achter zijn geloof te zetten. Gebruikers kunnen lid worden van bedieningsgroepen, verbinding maken met hun parochies, evenementen creëren en beheren en gebruikmaken van een scala aan katholieke inhoud, van artikelen tot podcasts, audiogebeden en video's.

"Ik wil de wereld dichter bij God brengen", vertelde Acosta aan Lifewire. "Wij zijn een sociale app voor geloofsgemeenschappen om dichter bij elkaar en in hun geloof te groeien.

Snelle feiten

Naam: Juan Acosta

Leeftijd: 29

Van: Acarigua, Venezuela

Random delight: Hij bokst en danst veel!

Belangrijkste citaat of motto: "Niets is onmogelijk bij God."

Ja zeggen

Acosta is een Latino-immigrant die voor het eerst in het ondernemerschap brak toen hij gedwongen werd de middelbare school te verlaten vanwege financiële redenen en gezondheidsproblemen thuis. Hij was altijd geïnteresseerd in wetenschap en robotica en deed zelfs mee aan een wedstrijd op de middelbare school waar hij een bionische hand bouwde die werd bestuurd door hersengolven. Daarna studeerde hij ruimtevaartingenieur aan de Embry-Riddle Aeronautical University. Acosta stond op het punt een robotica-expert te worden, maar dat veranderde allemaal toen zijn vader ziek werd en Acosta naar huis verhuisde om zijn gezin te helpen.

Na verschillende banen te hebben gewerkt, begon Acosta zich op te werken in de keten bij een ondernemerschapsversneller genaamd Draper University. Acosta was de ondernemer in residentie van de accelerator in 2016 voordat hij in 2018 werd gepromoveerd tot chief operating officer. Hij vervulde deze rol tot 2020, toen hij zich fulltime aan Tabella begon te wijden.

"Ik begon met klussen en zei ja tegen kansen", zei Acosta.

Acosta lanceerde Tabella toen geloofsgemeenschappen vroegen om moderne oplossingen om ze verbonden te houden. De sociale app verbindt priesters, kerkgangers, gelovigen en leiders van de bediening op nieuwe manieren. Instellingen kunnen gemeenschappen snel op de hoogte houden van evenementen, massale tijden en veranderingen, en meer. Tabella kan ook geldelijke donaties voor instellingen beheren.

Image
Image
Juan Acosta.

Tabella

Acosta deelde geen details over hoeveel financiering Tabella heeft opgehaald, maar hij zei dat het bedrijf vroege investeringen had veiliggesteld van investeerders en durfkapitalisten uit Silicon Valley, waaronder Ignite XL, Manila Angels, Verve Capital en meer. De CEO van Tabella zei dat hij en zijn team honderden Zoom-gesprekken hebben gevoerd met investeerders voordat ze een aantal fondsen vasthielden.

"Ik nam videopitches op zodat ze mijn energie echt konden zien en dat ik niet zomaar een pitchdeck in hun inbox was", zei hij.

Kanttekening, als je je afvraagt wat Tabella betekent, het is een Latijns woord dat zich verta alt naar schrijftablet, afbeelding of klein bord. Acosta deelde in een blogpost dat hij dit woord koos om zijn bedrijf te vertegenwoordigen omdat het van Latijnse oorsprong is en het doel van de app vertegenwoordigt om katholieke gemeenschappen te helpen schrijven en met elkaar te communiceren. Tussen haakjes, hij bracht uren door met het doorbladeren van een Latijns woordenboek voordat hij bij de T-sectie kwam en Tabella vond.

Voordelen en uitbreidingen

Tabella heeft een team van acht fulltimers, allemaal Latino's en Latinas. Het bedrijf is momenteel op zoek naar een aantal functies, waaronder een front-end engineer en een specialist in digitale marketing. Acosta zei dat hij zijn team graag wil laten groeien, aangezien Tabella zich richt op uitbreiding naar meer gebruikers.

Als het gaat om het laten groeien van een tech-startup als Latino-oprichter en CEO, ziet Acosta dit als een pluspunt.

Ik wil de wereld dichter bij God brengen.

"Het was een enorm voordeel ten opzichte van concurrenten, aangezien ons merk de Spaanse bevolking het beste begrijpt, wat een van onze demografische doelgroepen is," zei hij.

Acosta's meest lonende prestatie als ondernemer is dat hij in een paar jaar tijd van een bezorger van een bloemenwinkel naar een COO van een toonaangevende accelerator op het gebied van ondernemerschap is gegaan, tot nu zijn technische startup leidt. Hij had niet voorzien dat dit het leven zou zijn dat hij zou leiden, maar hij leunt er vol vertrouwen in.

Acosta wil uiteindelijk dat Tabella de toonaangevende technische oplossing wordt voor katholieke gemeenschappen en instellingen. Naast het aannemen van personeel, wil hij ook de Tabella-app uitbreiden naar meer gemeenschappen, meer geld binnenhalen en een kampioen en mentor worden voor andere Latino-oprichters.

"We zijn gericht op het groeien van onze eerste pilots met kerken naar uitbreiding in de VS", zei Acosta. "We willen dat elke kerk weet dat we bestaan en dat Tabella de beste digitale oplossing is."

Aanbevolen: